Uppdatering: Salamandrar

Hejsan!

Igår skrev jag om att jag hade fixat i ordning ett habitat till de nyaste familjemedlemmarna. Idag tog jag lite bilder och så här ser det ut, för tillfället.

I detta akvarium håller jag runt 18-20 grader i vattnet och luften är någon grad varmare. Eftersom Salamandrar är bäck-amfibier, vilket menas att de är amfibier som bor i bäckar. Vill de inte ha speciellt varmt, man kan även ha svalare. Dessa två är syskon vilket parning inte uppmuntras till. De är också för små för att avgöra kön, så att bestämma namn är inte det lättaste. Hittills är det en som är lite större, men han vill inte äta. Och en lite mindre, som äter och troligtvis kommer heta Uno. När jag fotade fick jag bara med "Uno" så ni vet vem ni är ni ser. Maten jag ger för tillfället är frysta röda mygglarver.

I akvariet som är runt 90 L, håller jag en tredjedel som land med dekoration av mossa, 3 växter från djuraffären och 2 hemifrån. 2 Sorters grus, ena vet jag inte namnet på (det till vänster) och den andra heter något med Kalifornia sand small. Någonting liknande, inget speciellt. Innan jag tillsatte gruset i akvariet, såg jag till att skölja det ordentligt. Det ska inte finnas några giftiga ämnen i, men kan minska den grumlighet som uppstår vid fyllning av vatten och bara för att vara på den säkra sidan. Stenarna tillsattes och fick sin nuvarande plats, samt växterna och träbiten.

Katterna är väldigt intresserade av salamandrarna och hunden verkar tycka det är roligt. Har ni några frågor eller tycker om de jag skriver, tveka inte att kommentera!

Tack för denna gång.

Gillar

Kommentarer