Salamandrarna är här!

Hejsan! Nu var det länge sedan vi hördes. Jag har en nyhet att berätta! Jag skaffade salamandrar idag, det är så spännande. Arten heter Eldbuksalamander och härstammar från Kina. Där de lever i kalla bäckar och är köttätare.Dom kan faktiskt bli såpass gamla som 15 år! Visst är det helt fantastiskt. Jag har faktiskt förut haft två stycken, men vi gav bort de då vi flyttade upp i norr. Väldigt tråkigt men nu har jag möjlighet att ha salamandrar igen och det glädjer mig. Eldbuksalamandern blir upp till 10 cm inklusive svansen, så det är väl lagom långt. Min vision är att kunna ha en liten uppfödning och även äga fler sorter salamandrar. Vilket är därför jag också har skaffat typ 3 terrarium och 2 akvarium. Så nu är det bara fritt fram.

Jag har faktiskt tänk att även ha grodor, då jag börjar med afrikansk klo groda. Dom kan man hitta i vanliga djuraffärer, och det blir också runt 10 cm, men inte med någon svans direkt.

Jag kommer updatera med bilder imorgon om jag lyckats få någon bra bild på salamandrarna! Men här är en bild på en afrikansk klo groda!

Tack för att ni läste vi hörs!

Gillar

Kommentarer