Hej alla fina! Jag vet att de var ett tag sedan jag la upp något, men de har varit så mycket med skolan och annat men du har jag sommarlov, så kommer vara aktiv nu igen HIPI!💗💗

Men här kommer plugg tips som kanske hjälper er till nästa termin 👍🏼💗

1. Klä dig rätt. Alltid när jag pluggar så brukar jag alltid klä mig på ett skönt sätt. Så första tipset är att klä dig på det skönaste sättet som finns som t.ex ett par mjukis byxor eller adidas och en skön tröja.

2.Hitta din pluggstund. När på dygnet pluggar du som mest effektivast? Dagen eller lite senare på kvällen/eftermiddagen? Tänk efter! Mitt tips är att sätta dig efter skolan, pausa vid middagen och sedan fortsätta till favoritprogrammet på tv slås på. Då slipper du somna med klumpen i magen att du inte fick något gjort och du slipper plugga halva natten.

3. Prioritera. När har du ditt prov eller inlämning? Plugga på det du antingen kan minst eller det som har kortast deadline. På så sätt kommer du slippa stressa upp dig i onödan. Och försök att inte skjuta upp allt till sista sekund... För hur skönt är det inte att vara klar i tid och slippa söndagsångesten med en plugghög upp till hakan!

4. Effektivisera! Sluta upp med att läsa två sidor, instagramma, läsa en sida till och sedan blogga. Var bestämd mot dig själv och sätt en tid på 2 timmar då du är 100% koncentrerad. Låt dig själv sätta dig in i plugget och bli fokuserad. Du kommer märka att du snabbare lär dig och att det blir roligare. Effektivisera istället för att plugga några få minuter. Då får du mer gjort samt kan kolla sociala medier en längre stund efter!

5. Planera! Denna bygger på prioriteringspunkten men skaffa dig en kalender. Där kan du skriva in alla viktiga datum så du i god tid vet när du har olika viktiga redovisningar, prov, inlämningar och diskussioner. Detta hjälper dig att slippa få paniken dagen innan provet som du helt glömt av.

Glöm heller inte att göra din plugghörna riktigt mysig och inspirerande.
Sedan kommer vi till själva studerandet. Hur ska du bära dig åt?

6. Mitt bästa knep är att läs, sammanfatta och repeat. Ett hett tips är kolla filmer relevanta till ditt ämne, detta funkar bäst till historia/samhällsventenskap. Om du till exempelvis har ett prov om första & andra världskriget finns det mängder med spännande filmer om ämnet. Så kolla på filmer som summerar alla viktiga händelser, faktorer och liknande så du får ett hum om vad du behöver veta. Läs sedan i böcker och sammanfatta efter varje eller varannan sida. När du på så sätt sett filmer vet du vad du behöver ta ut i böckerna och slipper ta ut onödig fakta.

7.Diskutera! Ring upp kompisen dagen innan provet och säg att ni ska gå igenom alla viktiga punkter, diskutera och analysera tillsammans. Då kan du på så sätt se om du missat något eller missförstått någon viktig del. Vissa upplever detta förvirrande dagen innan provet men jag tror denna punkt är otroligt viktig.

8.Hitta ett pluggkompis! Bestäm att ni efter skolan går till exempelvis stadsbiblioteket eller hem till någon av er och sitter hela kvällen med plugget. Det blir både mysigare och roligare. Då kan ni även vända er till punkt 6, diskussion kring ämnet. Det viktiga här är att ni faktiskt pluggar och inte börjar prata om era kärleksproblem...

Hoppas ni gillade mina tips, godnatt 💗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments