🌸BÖRJA DIREKT
Det sämsta du kan göra när du har mycket läxor är att skjuta fram allting. Det är såå mycket bättre att börja direkt! Då kan du checka av sakerna efter hand som du gjort dom och istället för att bli överstressad dagen innan provet/inlämningsdagen så kan du istället bara repetera en sista gång då du redan har gjort allt annat! Så börja direkt!

🌸VAR INTE HUNGRIG ELLER TRÖTT
Om du är hungrig eller trött blir det väldigt jobbigt att plugga och du kommer heller inte kunna memorera det du läser/skriver lika bra. Därför är det bra att plugga efter att du har ätit eller ha något litet snacks att tugga på när du gör läxorna.

🌸LÄGG BORT MOBILEN
Mobilen kan verkligen vara ett störande moment. Om den plingar till kommer din uppmärksamhet direkt dras till mobilen och du störs. Därför är det väldigt bra att iallafall stänga av ljudet och lägga den en bit bort så du verkligen kan fokusera!

🌸SÄTT EN TID
Som jag skrev som ett av tipsen HÄR så funkar det inte (för mig iallafall) att sitta flera timmar i rad och t.ex. läsa något. Det är väldigt viktigt med pauser så sätt en tid och ta sedan någon minuts paus och fortsätt därefter.

🌸PLUGGA I INTERVALLER
Som jag har nämnt innan så är det ingen bra idé att skjuta fram allting till de sista dagarna eftersom du då måste plugga in allting väldigt intensivt, vilket oftast inte funkar. Därför är det bättre att läsa litegrann varje dag och liksom mata in informationen sakta men säkert!

Skribent Réene Risberg

Hoppas ni gillade det 🌸🌸

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments