Header

Jag fortsätter sprida julstämning 2 månader sent och bjuder dig på min julafton i bilder.

Jag har tidigare år tagit en julmorgonbild på mina pojkar och sånt måste ju upprätthållas så hör har vi årets bildserie.

Vi började julafton i Ersmarkskyrkan där min bror Emanuels flickvän Matilda m.f. skulle sjunga.

Och även spela upp ett juldrama.

Julfika, middag och paketöppningen tog plats hemma hos mina föräldrar. Vi var ändå rätt många som firade jul ihop i år. - Utöver mina föräldrar och syskon var min faster, farbror, mina kusiner, Lucia och Markus bror Isak med också.

Mellan fikat och middagen såg vi självklart på Kalle Anka. Helmer tyckte det var jätte bra, då det är första året han såg det, vi andra blev less efter tomtarnas verkstad. 🎅

Efter middagen kom tomten. Som var min bror Erik i pappas kappa och lösskägg. Detta var helt och hållet för Helmers skull. Då dem förmodligen har pratat om tomten på förskolan har han frågat om tomten skulle komma till oss också. Så då frågade vi runt och fixade en tomte. Han var så chockad och glad.

Efter tomten hade kommit med ett par julklappar till Helmer delade vi själva ut resten av paketen.

Paketöppningen tog nästan 3 timmar. 😳 Detta för att vi var så många och vi gör alltid så att vi går runt mellan alla och så får en person öppna medan de andra tittar på. Så att den som gett presenten kan se reaktionen och så att alla inte slits upp på 5 min. Men det tar tid.

Jag hade en jätte trevlig jul. Mycket för att vi var många och för att jag från min uppväxt är van att fira jul med mycket folk. Men också för att detta var sista julen vi kommer fira här uppe innan vi flyttar till Uppsala och vi vet därför inte hur det kommer se ut nästa jul eller julen därpå. Vart vi kommer bo eller hur vi kommer fira jul. Så det var trevligt och mysigt att få fira med släkten innan dess.

Jag fotade ändå inte så mycket då jag la mer fokus på att filma. Vill ni se mer från min jul hittar ni se min julvlogg här.

---

Julafton 2016
Julafton 2015
Julafton 2014

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är februari vilket innebär vabruari för många va oss som har småbarn. Förkylningen som kryper fram i början av året kom till hem till oss i söndags. Helmer blev snuvig och väckte sig själv under natten av att han hostade så kraftigt. Så han blev hemma från söndag till onsdag.

Måndag och onsdag var jag hemma med honom och vi har gjort saker som det känns att vi sist gjorde när jag var mammaledig. Vi har handlat och tagit långa promenader där han har fått sitta i vagnen.

Vi har också gått till Västerbottens museum och hängt på Minimus. Vilket är deras öppna skaparverkstad för barn.

Där har vi läst sagor. Sagor som inte finns hemma.

Och pysslat. Gissa vilken dag detta pyssel var tänkt till? ☺️

Helmer har börjat gilla superhjältar och vill ofta att vi ska göra spindlar och fladdermöss när vi pysslar. Alternativen är att han antingen vill se när jag ritar karaktärerna från bilar eller frost .

I onsdags fick han också följa med mig till jobbet då han vid det laget blivit feberfri. Där fanns det många leksaker som var annorlunda mot dem vi har hemma. Bland annat en bilbana som spelar musik och ett slott med tillhörande drakar och en flicka som liknade Elsa.

För att vi var där på en onsdag så fick han även en glass. På onsdagar är det nämligen kör och då får de som är med alltid en glass innan.

Trotts att han har varit sjuk så har det varit rätt så mysigt att vara hemma med honom. Känns som att en knappt hinner träffa varandra om dagarna då han ska iväg till förskolan och vi till plugg och jobb nån timme efter att vi vaknat. Sen på kvällen har vi också bara drygt två timmar ihop innan Helmer ska sova. Så den tid vi spenderar ihop på vardagarna är vi alla ofta trötta och vi gör inte så mycket. Därför försöker vi hitta på saker på helgerna och därför har det känts riktigt mysigt att få vara hemma med honom dessa dagar.

Ingen individ är verkligen stark utan kärlek i sitt liv och denna lilla människa på snart 3 år ger oss all kärlek vi kan önska.

Likes

Comments

DIN KALENDER ÄR INTE DITT MANUS
Jag är en stor förespråkare för planering och särskilt i form av den gamla hederliga kalendern. Men den största nackdelen som kommer med att ha ett välplanerat liv med dagen uppbokad med möten, föreläsningar och lunchdater blir att det kan bli som ett manus som ska följas ner till sista repliken. Så ska det inte vara. En kalender finns för att en ska samla saker som kan vara bra för en att komma ihåg och för att få en översikt över sina dagar och veckor. Men om en missar att gå på någonting eller väljer att ta sovmorgon istället för att gå på en föreläsning så är inte det hela världen. Planering finns till för att underlätta ens liv inte tillföra mer stress.

PLANERA INTE IN NÄR DU SKA VARA DUKTIG
Jag mår så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Jag blir piggare, sover bättre och känner mig allmänt mycket gladare. Därför har jag under mina år på denna planet försökt göra upp ett träningsschema för mig själv. Att jag skriver in i min kalender att jag ska gå upp tidigare för att hinna exempelvis springa lite. Detta leder alltid till att jag ger upp efter någon vecka och slutar träna helt för att det blir ett måste istället för något roligt och avslappnande. Om jag planerar in att gå upp tidigt för att hinna träna sätter jag press på mig själv och då får  jag inte ut det jag vill av det. Detta är bara ett exempel. Det jag vill säga är att gör inte era må bra stunder och er egentid till schemapunkter.

DU BEHÖVER BARA FOKUSERA PÅ HÄR OCH NU
Du behöver inte lägga upp en långtidsplan för hur du ska bli mindre stressad, äta mindre godis, träna mer eller vad det nu är som just du vill ändra på i ditt liv. Du behöver bara tänka här och nu. Vad behöver du göra just idag för att må bättre och nå dina mål. Det kan kanske vara att idag behöver jag lägga mig tidigt eller idag behöver jag inte äta upp chipspåsen i skafferiet. Imorgon kan jag göra det om jag vill, men inte idag. Om du tänker så så försvinner mycket av pressen och det känns inte som ett steg bakåt om du skulle äta chipspåsen idag.

Likes

Comments

​Det är nu 52 dagar sedan julafton och i och med att jag äntligen fått min adapter och kan föra över bilder från kameran till datorn igen så ska jag nu äntligen bjuda på hur min julafton såg ut. Jag fotade egentligen inte så mycket utan la mer fokus på att filma för att jag ville göra en mysig vlogg av julafton. Ett sätt att sammanfatta dagen samtidigt som jag får öva på att klippa och redigera film. 

Så nu är den äntligen här! - Julvloggen.

Likes

Comments

Min fina barnmorska Helen säger att hon inte ser några hinder för att jag och Markus ska kunna försöka igen. Att druvbörd är ytterst ovanligt och att risken att drabbas igen visserligen är högre hos dem som redan haft det med att jag varit symtomfri så länge att mina chanser att kunna gå igenom en ny graviditet inte är avvikande. Att vi inte ska behöva vara oroliga och att en brukar få göra extra kontroller med ultraljud tidigt i graviditeten i fall som mina.
- 2017-12-11

Idag ringde jag till MVC och pratade med en barnmorska där. Helen rekomenderade detta då de har mer expertis på just druvbörd och missfall. Hon jag fick prata med sa precis samma sak som Helen, att jag inte ska behöva vara orolig. Att mina värden ser bra ut och att min kropp mår bra. Hon gav mig också en tid till att få prata med en läkare så att jag kan ställa mer specifika frågor om druvbörd och just mitt fall.
- 2017-12-12

Idag fick jag prata med en läkare på MVC. Bekräftade det den barnmorskan jag pratat med sagt. Hon berättade också att det jag haft kallas för halvmola. Att hela fostret inte hade blivit drabbad utan bara delar av moderkakan fått blåsor. Detta gör att risken att jag ska drabbas av druvbörd igen är lägre än om jag skulle ha fått en fullt utvecklad mola. Jag kanske inte använder rätt termer och ord för allting nu men allt som allt betyder detta att det inte finns några hinder för att jag och Markus ska försöka skaffa fler barn.
- 2017-12-21

Helmer fyller 3 i april och om jag skulle bli gravid under vårterminen kommer det att vara nästan 4 år mellan Helmer och ett eventuellt syskon. Detta är ett av de större anledningarna till att vi funderar på att sätta igång och försöka få ett sykon till Helmer nu. Både jag och Markus har växt upp med syskon, - Markus med en 2 år äldre bror och jag med mina 3 småsyskon. - och vi känner båda att vi vill kunna ge Helmer den glädjen som ett syskon innebär och att det vore extra roligt om hen är relativt nära honom i ålder. Vi vet att detta inte egntligen spelar så stor roll. Fler barn skulle vara en stor lycka oavsett när och om det händer, men det är ändå något vi grubblar på.

♥ ♥ ♥

Tidigare inlägg:
Om att förlora ett barn
Mina tips till dig som sörjer
Vad som hände på MVC

tankar om ett syskon

Likes

Comments

Den gångna helgen har varit riktigt händelserik. Jag har hunnit med vänner, en dagresa till Örnsköldsvik, jobb och middag med min bror.

I torsdags hängde jag med dessa fina människor. Vi gjorde som en gjorde i högstadiet, nämligen hänga i gallerian. Fast vi hade råd med finare lunch.

På fredag begav vi oss ut på äventyr. Både jag och Markus har varit så upptagna under en tid så vi ville göra någonting roligt med Helmer. Så vi tog tåget till Örnsköldsvik för lite ombyte av miljö och för att träffa Helmers farmor och Stig.

Men jag var trotts allt tvungen att sitta och skriva på ett grupparbete under ett par timmar under dagen. Tur att café UH finns!

När vi skulle hem senare på kvällen var tåget försenat så vi han gå upp på bergssluttningen och se staden från ovan. Helmer tyckte att vägen upp var mer spännande än själva utsikten.

På lördag åkte jag till Tegskyrkan för att jobba. Det var gospeldag för alla som skulle konfirmera sig i Umeå och de jag är ledare för är inget undantag. Entusiasmen var blandad men hur som haver är det häftigt att höra över 250 personer sjunga gospel.

Jag han även med en spegel outfit under dagen.

Igår var vi hemma hos min bror och åt middag med honom och Matilda.

Helmer ville prova shack men tålamodet svek.

​Då var Emanuels jättelego mycket roligare. 

Som sagt så blev det en händelserik helg som idag mynnat ut i förkylning. Ett tecken på att det varit lite för mycket att få in på dygnets 24 timmar den senaste veckan. 

Likes

Comments