Header

I lördags gick vi på museeum. Det är en aktivitet som vi ofta faller tillbaka på då det ofta är roligt för oss alla tre. Trotts att den minste av oss har mindre tålamod så brukar han tycka att utställningar och installationer är rätt häftiga.

Vi gick till bildmuseet för att se konstnären Do Ho Suh's utställning passager. Vilket var en installation bestående av rum gjorda i transparent tyg. Rummen var passager, hallar och korridorer från olika hem konstnären haft.

Kul och frän idé men Helmer blev lite besviken över att en inte fick röra någonting. Allting såg ut som ett gigantiskt lego tyckte han och han gick mellan passagerna och räknade upp färgerna på rummen.

Det fanns andra utställningar att se också. Bland annat en med konst, fotografier, lyrik, dokument och film som handlade om Dada, en rörelse som uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget. Här fanns små korta filmer att se med hörlurar som Helmer gillade. Mycket av lyriken kunde en också få uppläst för sig då de flesta var på tyska.

Efter att vi gått igenom alla utställningar kom vi ned till bildverkstaden. Där satte sig Helmer och kladdade med lim och hittade roliga bilder i tidningar som vi fick klippa ut. Av det gjorde han ett collage som vi fick hänga upp i barnens galleri.

​Sen åkte vi hem för lunch och en middagslur innan vi hoppade in i bilen för att åka och handla. Dagen avslutades sen med Mello och lördagsmys. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För inte så länge sen var chiapudding något som fanns överallt. Alla bloggade om sina egna recept på denna veganskafrukost och tipsade om olika sätt att göra den extra smarrig. Trotts min dagligen äter vegansk kost så blev jag dock aldrig en del av denna våg, så jag smakade aldrig chiapudding. - Fram till för någon månad sedan. Efter att ha köpt det en gång innan jul på universitetet så började jag göra det lite nu och då hemma. Så idag tänkte jag visa hur jag gör chiapudding.

Ingredienser:

1 banan
1 dl havremjölk eller den mjölk som du gillar
1,5 msk chiafrön
ca 2 tsk kakao

Gör såhär:

  1. Mosa bananen.
  2. Blanda samman resten av ingredienserna med den mosade bananen.
  3. Häll upp i valfri skål och låt stå i kylen minst 4 timmar. Tips! Gör den på kvällen och låt den stå i kylen över natten.
  4. Innan du äter den kan du toppa med bär, kokosflingor, nötter eller något annat gott.

Likes

Comments

Vi och Helmer har haft rätt så tur. Hittills under sitt lilla liv så har han inte varit sjuk så ofta. I all fall inte så ofta som jag först trott. Han har klarat sig undan både magsjuka och influensa. Men i och med att det är vabruari och månaden inte går att ta sig igenom utan sjukdom, om en har småbarn, så har vardagarna som varit inneburit sjukstuga och under helgen tid för bacillerna att helt lämna hemmet.

Helgen har därför inneburit mycket kvalitetstid med Markus och Helmer. Vi har åkt på bilutflykt, gått på museum, varit i kyrkan, varit på Ikea och gallerian intill, lagat sinnessjukt god tapas mat och myst framför mello. En familjehelg helt enkelt, vilket har varit mer än ljuvligt. Nu när Helmer nästan är 3 år kan en ju umgås med honom på ett helt nytt sätt. En kan prata med honom och få svar, fråga vad han har gjort på förskolan och vad han tänker om saker. Jag har sagt det förut men det är så mysigt och en blir så stolt över att se honom växa till en egen person.

Likes

Comments

Jag fortsätter sprida julstämning 2 månader sent och bjuder dig på min julafton i bilder.

Jag har tidigare år tagit en julmorgonbild på mina pojkar och sånt måste ju upprätthållas så hör har vi årets bildserie.

Vi började julafton i Ersmarkskyrkan där min bror Emanuels flickvän Matilda m.f. skulle sjunga.

Och även spela upp ett juldrama.

Julfika, middag och paketöppningen tog plats hemma hos mina föräldrar. Vi var ändå rätt många som firade jul ihop i år. - Utöver mina föräldrar och syskon var min faster, farbror, mina kusiner, Lucia och Markus bror Isak med också.

Mellan fikat och middagen såg vi självklart på Kalle Anka. Helmer tyckte det var jätte bra, då det är första året han såg det, vi andra blev less efter tomtarnas verkstad. 🎅

Efter middagen kom tomten. Som var min bror Erik i pappas kappa och lösskägg. Detta var helt och hållet för Helmers skull. Då dem förmodligen har pratat om tomten på förskolan har han frågat om tomten skulle komma till oss också. Så då frågade vi runt och fixade en tomte. Han var så chockad och glad.

Efter tomten hade kommit med ett par julklappar till Helmer delade vi själva ut resten av paketen.

Paketöppningen tog nästan 3 timmar. 😳 Detta för att vi var så många och vi gör alltid så att vi går runt mellan alla och så får en person öppna medan de andra tittar på. Så att den som gett presenten kan se reaktionen och så att alla inte slits upp på 5 min. Men det tar tid.

Jag hade en jätte trevlig jul. Mycket för att vi var många och för att jag från min uppväxt är van att fira jul med mycket folk. Men också för att detta var sista julen vi kommer fira här uppe innan vi flyttar till Uppsala och vi vet därför inte hur det kommer se ut nästa jul eller julen därpå. Vart vi kommer bo eller hur vi kommer fira jul. Så det var trevligt och mysigt att få fira med släkten innan dess.

Jag fotade ändå inte så mycket då jag la mer fokus på att filma. Vill ni se mer från min jul hittar ni se min julvlogg här.

---

Julafton 2016
Julafton 2015
Julafton 2014

Likes

Comments

Det är februari vilket innebär vabruari för många va oss som har småbarn. Förkylningen som kryper fram i början av året kom till hem till oss i söndags. Helmer blev snuvig och väckte sig själv under natten av att han hostade så kraftigt. Så han blev hemma från söndag till onsdag.

Måndag och onsdag var jag hemma med honom och vi har gjort saker som det känns att vi sist gjorde när jag var mammaledig. Vi har handlat och tagit långa promenader där han har fått sitta i vagnen.

Vi har också gått till Västerbottens museum och hängt på Minimus. Vilket är deras öppna skaparverkstad för barn.

Där har vi läst sagor. Sagor som inte finns hemma.

Och pysslat. Gissa vilken dag detta pyssel var tänkt till? ☺️

Helmer har börjat gilla superhjältar och vill ofta att vi ska göra spindlar och fladdermöss när vi pysslar. Alternativen är att han antingen vill se när jag ritar karaktärerna från bilar eller frost .

I onsdags fick han också följa med mig till jobbet då han vid det laget blivit feberfri. Där fanns det många leksaker som var annorlunda mot dem vi har hemma. Bland annat en bilbana som spelar musik och ett slott med tillhörande drakar och en flicka som liknade Elsa.

För att vi var där på en onsdag så fick han även en glass. På onsdagar är det nämligen kör och då får de som är med alltid en glass innan.

Trotts att han har varit sjuk så har det varit rätt så mysigt att vara hemma med honom. Känns som att en knappt hinner träffa varandra om dagarna då han ska iväg till förskolan och vi till plugg och jobb nån timme efter att vi vaknat. Sen på kvällen har vi också bara drygt två timmar ihop innan Helmer ska sova. Så den tid vi spenderar ihop på vardagarna är vi alla ofta trötta och vi gör inte så mycket. Därför försöker vi hitta på saker på helgerna och därför har det känts riktigt mysigt att få vara hemma med honom dessa dagar.

Ingen individ är verkligen stark utan kärlek i sitt liv och denna lilla människa på snart 3 år ger oss all kärlek vi kan önska.

Likes

Comments

DIN KALENDER ÄR INTE DITT MANUS
Jag är en stor förespråkare för planering och särskilt i form av den gamla hederliga kalendern. Men den största nackdelen som kommer med att ha ett välplanerat liv med dagen uppbokad med möten, föreläsningar och lunchdater blir att det kan bli som ett manus som ska följas ner till sista repliken. Så ska det inte vara. En kalender finns för att en ska samla saker som kan vara bra för en att komma ihåg och för att få en översikt över sina dagar och veckor. Men om en missar att gå på någonting eller väljer att ta sovmorgon istället för att gå på en föreläsning så är inte det hela världen. Planering finns till för att underlätta ens liv inte tillföra mer stress.

PLANERA INTE IN NÄR DU SKA VARA DUKTIG
Jag mår så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Jag blir piggare, sover bättre och känner mig allmänt mycket gladare. Därför har jag under mina år på denna planet försökt göra upp ett träningsschema för mig själv. Att jag skriver in i min kalender att jag ska gå upp tidigare för att hinna exempelvis springa lite. Detta leder alltid till att jag ger upp efter någon vecka och slutar träna helt för att det blir ett måste istället för något roligt och avslappnande. Om jag planerar in att gå upp tidigt för att hinna träna sätter jag press på mig själv och då får  jag inte ut det jag vill av det. Detta är bara ett exempel. Det jag vill säga är att gör inte era må bra stunder och er egentid till schemapunkter.

DU BEHÖVER BARA FOKUSERA PÅ HÄR OCH NU
Du behöver inte lägga upp en långtidsplan för hur du ska bli mindre stressad, äta mindre godis, träna mer eller vad det nu är som just du vill ändra på i ditt liv. Du behöver bara tänka här och nu. Vad behöver du göra just idag för att må bättre och nå dina mål. Det kan kanske vara att idag behöver jag lägga mig tidigt eller idag behöver jag inte äta upp chipspåsen i skafferiet. Imorgon kan jag göra det om jag vill, men inte idag. Om du tänker så så försvinner mycket av pressen och det känns inte som ett steg bakåt om du skulle äta chipspåsen idag.

Likes

Comments