Först o främst vill jag säga Vilka äckliga människor det finns i denna värld. Anledningen till att jag skriver så är att igår hände det något som jag aldrig skulle ha trott. Någon individ brände min bil, jag var borta i kvart jag kommer tillbaka och jag ser hur min bil är full av rök. alla mina värde saker är borta. alltså så har någon sett mig parkera och då planera det. Jag var borta i en kvart för att jag skulle äta något och där efter så kommer jag tillbaka och blir helt chockade. Jag trodde inte att jag hade några fiender i denna stad men det verka som allt har ändrats. polisen säger att det kan ha varit el fel men tror mig det där är det sista jag tror på. Jag är glad att jag inte var i närheten. jag är glad att jag är vid liv. men tro mig detta är inte över. Detta är bara början. Markera mina ord.http://www.hoglandsnytt.se/bilbrand-i-nassjo-i-natt-3/


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Aftonbladets Rubrik på texten var "Eleverna :Vi vill förstöra alla vapen & stoppa krig". När jag läst om det så blev jag tårögde. Jag kunde inte förstå hur barn i ung ålder kan ha sån stark tankesätt. Låt mig förklara vad jag menar, när jag var i deras ålder så borde jag i Afrika. Jag tänkte aldrig på att blanda mig i världskatastrofen även att jag visste att min stad höll på att gå ner i bitar. När de frågade eleverna i årskurs fyra Björkbergsskolan i Hudiksvall hur man kan göra världen till en bättre plats. Så svarade de utifrån deras tankar, även att de bara går i fyran så säger de väldigt kloka saker som skulle kunna påverka länder med krig.

"Salina: Jag skulle förstöra alla vapen" svarade en fjärdeklassare när aftonbladets Reporter Helena Mastberg ställde frågan till henne. Jag blir så glad när jag tänker på att en fjärdeklassare kan ha svarat så smart. Även att det inte är det korrekta svararen så är hon ändå på rätt väg.

Dem fortsatt med att fråga de andra elverna samma fråga. Men den jag fastnade mest på var svaret från Ellen. Hon svarade så här enligt Aftonbladet "Jag skulle berätta att alla var lika mycket värda, även om man till exempel kom från en annan religion. Jag skulle göra fred – om det gick. Jag hoppas att det kommer att bli fred snart". Allt jag har o säga till detta är WOW, hur är det möjligt? ursäkta för mitt språk men hur i fan är det möjligt att en fjärdeklassare kan vara så smart och samtidigt säga så smarta saker?. Jag vill bara avsluta med att säga denna nyhet gjorde mig glad och ni borde också gå in och läsa den länken finns här under.http://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/a/XXy2b/eleverna-vi-vill-forstora-alla-vapen--stoppa-krig

Likes

Comments

4-åriga Emma Askernäs lider av en obotlig hjärntumör. Hennes föräldrar har på några dagar lyckats samla in 2,5 miljoner för att bekosta en experimentell behandling i Mexiko.

– Det är ett nytt fenomen med privata insamlingar till en specifik patient. Jag skulle också gripa efter varje halmstrå, säger Klas Blomgren, barnonkolog och professor i pediatrik vid Karolinska institutet.

Jag tycker att detta inlägg är den finaste jag har läst på länge. Det är goda nyheter man blir så glad av de här nyheterna. Att det fortfarande finns människor som kan skicka pengar till personer de aldrig har träffat är ju helt sjukt. Jag menar det är helt otroligt hur vi kan hjälpa varandra när vi vill. Att Samla 2,5 miljoner är ju inte en veckas arbete. De mer eller mindre så som alla människor borde vara vi människor borde sluta med krig och istället vissa kärlek det är så som många vinner på det. länken hittar ni här under

http://www.dn.se/sthlm/25-miljoner-har-samlats-in-till-cancersjuka-emma/

Likes

Comments

En liten kille i indien bli attackerad av tre st hundar när han gå ut med hans kompis skriver de på aftonbladet.se. Pojken blev inte ett dugg rädd för hundarna så han stanna kvar och hundarna omringa honom och då gör han de otroliga. Han backar och sen så låtsas han kasta något mot dem då blir hundarna lite rädda och backar. de är då han inse att de är mer rädd för han än vad han är för dem. Då börja han skrämma bort allihopa och därefter så ser vi hur de kommer folk bakom för att rädda honom. Men han behövde ingen hjälp för de hade sprungit sin väg.


När jag tittar på videon så tycket jag att pojken var väldigt modigt. Även att hans kompis sprang sin väg så stannade han kvar och utmanade sig själv även att han kanske var lite rädd så var han modig. Jag skulle säga att han vann över sin rädsla vilket är jätte bra för de är inte så många som lyckas o göra så. jag personligt skulle inte ha klarat av de om jag ska vara ärligt.http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/218137


Likes

Comments

Sex minuter över midnatt så valde USA:s president att logga in på tweeter för att se vad som händer i världen. Han passade även på att göra inlägg på hans profil där han skriver stavfel vilket gör att alla reagera i jätte mycket på.

Ungefär 06.06 var Klockan i Sverige då Donald Trump skrev "covfefe" skriver Aftonbladet som en stor nyhet. Jag tycker att de är på han i jätte mycket. eftersom jag tycker att han också få stava fel. Jag menar att det är helt mänskligt att stava fel. Det är just därför jag inte förstår hur dem kan göra det till stor nyhet.

Alla kändisar har reagerat jätte mycket och vissa har även svarat på hans tweet Covfefe and chill.

Det var Marlow Stern som hade kommenterat det, men han var inte ensam att kommenterade peter Sterne skrev direkt under och massa andra kändisar resten hittar du länken under.


på http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zpqv5/trumps-mystiska-felstavade-tweet--mitt-i-natten

Likes

Comments

Sista festen med vapen

”Sista festen med vapen – nästa år är vi civila” var rubriken på dagens nyheter där soldater väljer att lägga ner deras vapen och istället så väljer de frihet. De har låste in deras vapen och civil kläder är på eftersom de är trötta på att kriga. De säger också att carlos perez var en av soldaterna som gick med mot sin egen vilja. Han krigade för Farc när han var 15 år och och han fick förslag för att sluta kriga så valde han det och nu är han jätte lycklig för det. Skriver de på dagensnyheter.

Trots att han har längtat efter freden väljer han samma krigsfrisyr som de flesta soldaterna. Rakat på sidorna och en kam upp till. Skriver de den 31 maj.

Enligt fredsavtalet skulle han och de omkring 7.000 andra gerillakrigarna i Farc ha lämnat in sina vapen senast i går den 30 maj, men på grund av att regeringen inte har fullgjort sina åtaganden i fredsavtalet är vapeninlämningen försenad. Farc får 20 dagar extra på sig att lämna in sina vapen, uppger landets president Juan Manuel Santos. Under tiden är deras vapen inlåsta i en container som förvaras av Farc, men som också FN har kontroll över skriver /Henrik Brandão Jönsson

Källa: http://www.dn.se/nyheter/varlden/sista-festen-med-vapen-nasta-ar-ar-vi-civila/

Likes

Comments

Martin Luther King was born on 15 Janury 1929 in Atlanta, Georgia. Michael Luther King was the name his father gave him from the first beginning. He had a seismic impact on race relations in the United States, beginning in the mid-1950s. Among his many efforts, King headed the Southern Christian Leadership Conference. Written on The Biography.com [1]website as last updated on 28 April 2017.

They also write that “Martin Luther King Jr. earned a sociology degree from Morehouse College and attended the liberal Crozer Theological Seminary in Chester, Pennsylvania”. He was good at all his studies and was one of the school's best of those of the same age in 1951, he was elected as a college president. He had a scholarship for doctoral studies

.African American Baptist pastorn and the leader of the American civil rights movement, also writes that he had a dream and his dream was to end the violence in the world, and he dreamed also about equality between the white and colored.

Martin Luther king left a good legacy before he died. In 1964, martin hold a speech for 250,000 protestors to Washington, DC. Martin delivered his “I have a dream” speech in which he envisioned a world where people were no longer divided by race. The speech became so powerful, he had inspired many people, that Congress adopted the Civil Rights Act in 1964, They were when Martin Luther King was awarded the Nobel peace Prize. He also received Posthumously the Presidential Medal of Freedom, King is a symbol of the civil rights movement. His life and work symbolize the quest for equality and non-discrimination which is located in the heart of the American—and human—dream. written on [1]Youthforhumanrights.org.

"I have a dream" the speech lasted for 17 minutes was released 28 August 1963, where he demanded equality between women and men and the end of discrimination. Speaking, from Lincoln Memorial's step in March in Washington for work and freedom, was a crucial moment for the US civil-law movement.

On [2]www.ncronline.org they write that Martin has learned during the historic yearlong bus boycott in Montgomery, ala. “After Rosa Parks refused to sit in the back of the bus, broke the segregation law and was arrested on Dec. 1, 1955, the African-American leadership in Montgomery famously chose young Rev. Dr. Martin Luther King Jr. to lead their campaign.”
DR. MARTIN LUTHER KING, JR. (1929–1968)

Likes

Comments