VINTERPLEJE AF OLIVENTRÆET

Kender du det, at bladene fra oliventræet pludselig begynder at drysse...? Jeg er vild med de smukke æstetiske oliventræer - specielt når de kan pryde min stue. Det virker dog ikke så godt når bladene falder af..

Jeg har fornylig flyttet dette oliventræ ned i stuen fra soveværelset hvor det har stået siden vi tog det ind fra terrassen i efteråret. Indtil nu har det stået grønt og frodigt, og så nu efter det er flyttet begynder det at drysse blade. Jeg har været i tvivl om det var fordi den manglede vand eller hvad det lige er, som driller mig lige nu...

Så jeg har været igang med en lille research for at sikre mig, at min kære oliven ikke går hen og visner for mig - bare fordi jeg ikke ved, hvordan jeg skal passe den.


RETTE PLEJE AF OLIVEN

Facts

- Oliventræet tages ind fra haven/altanen i slutningen af efteråret når det begynder at være rigtig koldt.

- Inden træet tages indenfor, rykkes det ind til husmuren hvor det får højere varme temperaturer

- Det kan godt tåle en smule frost men ikke hård frost som 10-15 minus grader.

- Træet skal faktisk have frost for at sætte frugt.

Hvor kan det overvintre

- Er det en mild vinter kan den stå ude helt inde ved husmuren i læ og godt pakket ind i bobleplast helt op over jorden så den ikke fryser til.

- Har du drivhus kan træet overvintre der, men hele træet skal pakkes ind i bobleplast imens det er rigtig koldt. Når den værste kulde er ovre kan folien tages af.

- Træet kan overvintre i en frostfri garage (med vinduer) eller på et køligt værelse i huset (max. 10 grader). Ligeledes er det en mulighed med en vinterhave/udestue med meget lidt varme.

- Flyttes træet ind i stuetemperatur vil det ofte smide alle bladene da luften er for tør og det er for varmt.

Vanding pg pleje

- Træet skal stadig vandes lidt vinteren igennem. Pas på, ikke at give for meget. Anbefalingerne lyder max en gang i ugen.

- Når træet begynder at skyde nye blade til foråret, øges vandingen og der gives gødning.

Ovenpå denne nye viden må jeg vist revurdere flytningen af min oliven til stuen. Alt andet lige er det jo mere køligt i soveværelset så nu ser jeg lige tiden an ellers må den tilbage igen.

Lad mig endelig høre hvis du har gode fif eller facts som jeg har misset her. God held med de skønne oliventræer 🍀

Kærlig hilsen

Anne

Synes godt om

Kommentarer