Tilbage til hverdagen...

Der er en hyggelig summen tilbage i haverne, gaderne oser af gøremål, planlægningen sniger sig stille ind i institutionerne og indbakken boomer med mails... Sommerferien er opbrugt og hverdagen banker på igen. Jeg startede på arbejde i mandags og i næste uge starter skolen. Så er vi tilbage til virkeligheden med arbejde, lektier, fritidsinteresser og huskelister.

Sommerferien er én af mine absolutte favoritter! Hvornår er det ellers lige vi har muligheden for at "hive stikket ud" og komme helt ned i gear. Vi havde 2 ugers ferie sammen alle fire og det var den rene balsam for sjælen. Flere gange havde jeg total aha-oplevelse hvor jeg opdagede nye ting mine børn havde lært uden at jeg vidste det.. Det giver smil på læben og er da ren lykke. Vi taler ofte i sommerferien om, hvor meget ungerne egentlig udvikler sig på hver sine felter i ferien - blot ved at vi har god tid.. Tid til at gøre nogle af de ting som vi ellers ikke får taget os tid til i hverdagen. Er der noget mere fantastisk end når vi flytter os!? Og samtidig ret skræmmende for er vores prioritering så egentlig rigtig i dagligdagen? Det evindelige tilbagevendende spørgsmål.

Når jeg bliver trukket ud af hverdagen og er gået i "ferie-mode" flyttes mit fokus fra to-do-lister og arbejde til reflektion over hverdagens program. Specielt når jeg mærker den forskel det gør når vi har god tid, lægger alle tablets væk og er nærværende. Det gør bare noget godt engang imellem.

Jeg besluttede impulsivt før ferien at "holde fri" fra facebook henover sommeren. Jeg nyder egentlig ret meget det der med hurtigt lige at kunne følge med i store og små begivenheder fra nær og fjern. Når det kommer til facebook, så vil jeg gerne involvere mig når folk der betyder noget for mig deler noget. Men det kan også blive en smule tidskrævende. Det har været en rigtig god beslutning for mig og faktisk helt vildt fedt, at opleve at jeg slet ikke savnede det. Når der var en stille stund kunne jeg bare slappe af helt for mig selv eller læse i en af mine feriebøger. Ret skønt og virkelig "opladende". Lidt ligesom når mobilen eller computeren fryser og vi er nødsaget til at slukke og genstarte. Nogle gange er der endda behov for at den skal være slukket et stykke tid før den er klar igen - men så er den også næsten som ny når den vågner igen. Måske en lidt pudsig sammenligning men det bliver bestemt ikke sidste gang jeg kommer til at tage sådan en omgang "fb-break" for en periode.

Selvom ferietiden er fantastisk på mange måder så byder vi nu alligevel hverdagen og det program som følger med velkommen fyldt med gå-på-mod til et nyt år ❤️

/Anne


Synes godt om

Kommentarer