Lette boller med usynlige fibre

Nogle ved at jeg tidligere har delt opskriften på kernefri boller - og denne opskrift læner sig meget op af den tidligere. Jeg elsker at lege med mine opskrifter og udforske nye måder sammensætte ingredienserne på og engang imellem bliver der så skabt endnu en yndlingsopskrift. Det er sket med disse lækre boller og flere har spurgt til opskriften så nu kommer den her..

Ligesom jeg altid har mel, sukker, grahamsmel mv. i huset så sørger jeg også altid for, ikke at løbe tør for hvedeklid. Man kan bruge flere forskellige former - havreklid, Husk til bagning osv. kan også anvendes og fællesnævneren for disse er at de er sunde kostfibre som vores fordøjelse og helbred byder velkommen. Hvedeklid er enormt rig på fibre og bare lige for at tage et eksempel så indeholder 100 g hvedeklid 36 g kostfibre per 100 g., kontra 100 g havregryn som indeholder 9 g og 100 g groft rugbrød indeholder 9,2 g fibre. Så Hvedeklid er altså virkelig en lækkerbisken for maven og du kan blive meget klogere på fibrene lige her .

En anden fordel ved disse boller er, at de er lette og lyse og de sunde fibre er helt og aldeles usynlige såfremt der skulle være andre børn som mine med skræk for at spise kerner ;-)

LETTE BOLLER MED USYNLIGE FIBRE

  • 1 dl. vand
  • 50 g gær
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme (hvis man er til det)
  • 100 g smeltet margarine
  • 90-100 g hvedeklid
  • 300 g hvedemel

Dejen røres godt sammen og æltes men uden at tilføre for meget mel. Bollerne sættes på en bageplade og hæver under viskestykke i 25 min.

På billedet lige herover har jeg smurt bollerne med neutral kokosolie i stedet for pisket æg. Overfladen bliver mat men jeg syntes at de bliver super lækre og fine - samtidig med at kokosolien bidrager med et pift af flere sunde lækkerier. På det øverste billede har jeg lynhurtigt lavede bollerne en eftermiddag uden æltning eller andet - blot rørt dejen sammen og sat dejen på bagepladen med 2 skeer, hævning og ind i ovnen. De blev ikke smurt men blev super sprøde og lækre på trods af at de blev lavet i et snuptag.

Bollerne bages ved 225 grader i 10-12 min.

God fornøjelse!

/Anne


PSST...

Synes godt om

Kommentarer