DIY forhæng til høj seng

Det var fornylig blevet tid til at omrokere senge mellem børnene. Lasse havde fået en stor seng for noget tid siden og Carla Gry havde vi lovet at hun måtte få hans gamle halvhøje seng. Da Lasse havde den var det en Barcelona seng med fodbold forhæng (se nederst på siden) - så hun ønskede sig naturligvis en Frost seng 😉

Det havde jeg lovet hende at jeg ville lave. Eftersom at det er ret simpelt og et stort hit herhjemme syntes jeg lige at jeg vil dele det med jer. Den helt simple forklaring.. Jeg har fastgjort velcro bånd på sengens inderkant og syet den anden halvdel velcro på forhænget så det er nemt at tage ned og hænge op igen både for store og små. Selve forhænget har jeg blot klippet stykkerne så de passer med hullerne, syet sammen og påført velcro og voilà det er klar til brug. Det som så er ekstra smart ved den halvhøje seng er at målet på det store hul passer med målene på et stykket sengelinned. For at det er rigtig sjovt med forhænget syntes jeg, at det skal være stof med ret store motiver - og det er faktisk ret svært at finde. Derfor er det smart at bruge sengelinned. Samtidig har det den fordel at man kan anvende bagstykket til forhængets bagstykke og i nogle tilfælde bruge pudebetrækket til endegavl-forhæng.

Velcroen har jeg limet på med en varm limpistol eller man kan også bruge en hæftepistol. Det kommer sig ikke så nøje, det skal blot være noget som har en kraft så det kan holde til at de små stærke arme kan hive forhænget af igen og igen uden at det falder af.


Inden sengen blev flyttet ind på hendes værelse gav jeg den en kærlig omgang med at få den slebet godt ned, vasket grundigt af og så en tur med penslen med en omgang hvid glasfuld maling. Den er bare blevet virkelig fin - meget flottere også end da vi købte den... Hvorfor har jeg ikke gjort det for længe siden..?! Men super fedt, at jeg tog mig sammen og fik det ordnet, jeg glæder mig faktisk over det hver eneste aften til godnatlæsningen :-)

Lad mig endelig høre hvis min forklaring giver anledning til spørgsmål :-)


SÅDAN LAVER DU FORHÆNGET

1. Mål "hullerne" på sengen op hvor du ønsker at der skal være forhæng. Nogle vælger at der skal være stof hele vejen rundt inkl. bagved stigen. Det har jeg valgt ikke at gøre da jeg godt kan lide tanken om, at der stadig er luft indtil hulen.

2. Mål stoffet op på motivet og klip begge stykker ud. Såfremt du anvender sengelinned kan du sagtens klippe både forstykke og bagstykke på samme tid så du ikke skal måle det op 2 gange.

3. Tidligere har jeg kunne bruge dyne-betræk stykket til lave begge stykker altså både det store brede stykke samt det lille endegavls-stykke. Det kunne jeg ikke denne gang som motivet var printet. Jeg ville gerne bruge pudebetrækket med Olaf på til endegavlen men det var ikke stort nok. Derfor valgte jeg at bruge blomsterkanten fra dynebetrækket og klippe det tæt indtil motivet og sætte det sammen med pudebetrækket med Olaf. Pudebetrækket klippede jeg op så det kun var den ene side jeg brugte til endegavlen. Jeg syede blomsterkanten på Olaf med en smal tæt zigzag søm og jeg syntes faktisk at resultatet er blevet rigtig fint. Man lægger stort set ikke mærke til at det er 2 stoffer som er syet sammen. Bagstykket klippede jeg fra dynebetrækkets bagside så det er mangen til det store brede stykke.

4. Stykkerne syes sammen vrang mod vrang på alle sider undtagen toppen hvor velcroen skal sidde. Stykkerne vendes med retten frem og presses i kanterne.

5. Toppen syes sammen på retsiden og velcroen syes på så det passer med velcroen på sengen.

6. Forhænget er nu færdigt og resten af stoffet kan evt. bruges til at lave puder til sengen.

Lad mig endelig høre hvis min forklaring giver anledning til spørgsmål.

Her kan du købe dit sengelinned til at lave dit eget forhæng til børneværelset..


Her kan du se hvordan de tidligere forhæng så ud som jeg i sin tid lavede til Lasse

Synes godt om

Kommentarer

Gitte Skovbjerg
,
Har du stadig dit Cars forhæng ? Vil du evt. Sælge det. Mvh Gitte Skovbjerg