Den magiske kokosolie

Kokosolie er en af mine absolut favoritter i køkkenet. Men kender vi nu også alle de gode ting vi rent faktisk kan bruge dette vidundermiddel til?? Jeg bliver stadig overrasket over at læse nye spændende vinkler på hvordan det kan anvendes. Jeg stiftede første gang bekendtskab med kokosolien, da jeg hoppede med på bølgen og købte bogen "10 år yngre på 10 uger" af Thorbjörg Hafsteinsdottir. Det lykkedes hende at få printet ind i mit hovedet at en smuk hud kommer indefra og er et resultat af hvad vi putter i munden.. Det har jeg husket på lige siden. Thorbjörg omtaler kort olien som "Et stærkt våben imod virus, bakterier og svampe. Leverer hurtig energi til kroppen."

Jeg fik købt kokosolien og så stod den ellers i skabet et stykke tid indtil jeg fandt ud af hvordan jeg kunne bruge den. I dag bruger jeg den dagligt - alle mand får den i havregrøden til morgenmad, om aftenen bruger jeg den til at vende i grøntsager drysset med en god salt f.eks. bønner og broccoli og så er den perfekt til den hurtige oliedressing til salaten. Jeg bruger den desuden når jeg bager knækbrød, pizza, pandekager osv. for at få den skubbet ind så mange steder som muligt.

Jeg er fornylig blevet opmærksom på, at den også i høj grad kan anvendes som skønheds- og plejeprodukt. Kokosolie er nemlig fugtgivende, da den nemt kan trænge ind i hud og hår til forskel fra nogle andre olier. Det kan du læse meget mere om lige her hvor Mia fortæller om at bruge den i sin skønhedsrutine. Herhjemme er jeg hoppet med og fået min egen kokosolie på badeværelset sammen med mine plejeprodukter og er stadig i testfasen men jeg tror på at det bliver godt ;-).

Kokosolien har været brugt som et helbredende middel i den asiatiske verden i mange år og har de senere år fået et ordentlig boost i den vestlige verden, hvor vi har opdaget de mange egenskaber den tilbyder. Den indeholder vitaminer, mineraler og antioxidanter, hvilket vi jo simplethen ikke kan få for meget af. Derudover er den antibakteriel og svampedræbende og udvikler ikke transfedtsyrer som mange andre olier, når den varmes op hvilket gør den velegnet til stegning og bagning.

Her får du et lidt hverdagsglimt fra min hverdag hvor den magiske kokosolie indgår dagligt.

Du får lige her et kig på nogle af mine yndlingsprodukter i denne genre. Jeg har klart størt succes mned at bruge den smagsneutrale herhjemme og den er super lækker at bruge i ALT MULIGT og gør kun maden endnu mere lækker. Jeg har netop lagt en bestilling hos Bodylab da de lige nu har super gode tilbud f.eks. har de 3 x Coconut Spray Oil (også smagsneutral) til den nette pris af 99,-. Samtidig har de GRATIS FRAGT disse dage så skynd dig at klikke dig ind på de lækre varer nedenfor og find dine yndlingsprodukter.

Hvis du allerede er flittig bruger af kokosolien og sidder med god fif til andre måder at bruge den på så smid endelig en kommentar nedenfor. God fornøjelse med de magiske dråber og rigtig dejlig weekend :-)

Magiske hilsener

Anne

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229