Lukuintoilijan esittelypostaus


Heippa! Olen 19-vuotias tyttö Porista. Nimeni on Nitta Kangas, ja valmistun nyt jouluna 2020 Porin Lyseon lukiosta. Tässä postauksessa kerron taustoistani sekä hieman itsestäni, mutta jatkossa postaukseni käsittelevät puhtaasti lukemaani kirjallisuutta. Kerron hieman blogini taustoista sekä tulevista postauksista.

Tervetuloa kirjablogini pariin!


Idean kirjablogiin sain siitä, kun suoritin lukiossa kirjallisuusdiplomin (siitä lisää myöhemmin!). Lyhyesti sanottuna diplomissa tulee lukea tietyt pakolliset sekä omavalintaiset kirjat, tehdä niistä lukutaidon vastauksia ja oman maun mukaisia raportteja sekä osallistua keskustelutilaisuuksiin muiden diplomilaisten kanssa. Saatuani diplomin valmiiksi huomasin, että lukemisesta sekä raporttien kirjoittamisesta oli jo tullut osa arkeani, ja minusta tuntui siltä, että en haluaisi ihan vielä lopettaa kyseistä hommaa. Olen jo hetken aikaa halunnut kirjoitella blogia, mutta en tiennyt, mistä kirjoittaisin. Diplomin valmistuttua koin valaistumisen ja tajusin, että minähän voisin alkaa kirjoittelemaan kirjoista! Olen aina ihan pienestä asti lukenut paljon, ja ala-asteella olinkin varsinainen lukutoukka. Lukion alussa vapaa-ajan lukeminen jäi tauolle, sillä lukion kursseissa, varsinkin reaaliaineissa, oli tarpeeksi luettavaa senhetkisessä elämäntilanteessani. Olen kuitenkin sitä mieltä, että rakkaista harrastuksistakin tauon pitäminen on ihan ok, ja koen nyt voivani kanavoida kaiken sen silloisen energian tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja purkaa sitä kirjablogini parissa!

Tämä blogi tulee jatkossa käsittelemään lukemiani kirjoja sekä niistä tekemiäni erilaisia postauksia, mutta nyt esittelypostauksen yhteydessä kerron hieman itsestäni. Olen siis juuri valmistuva lukiolainen, joka rakastaa lukemista. Sen lisäksi vapaa-ajallani urheilen, käyn salilla, joogaan, toimin isosena eräässä seurakunnassa (yhä edelleen), vietän aikaa ystävieni ja perheeni kanssa, hengailen poikaystäväni kanssa ja elän elämäni parasta aikaa. Minulla on kaksi työpaikkaa, joissa molemmissa työskentelen 0-tuntisopparilla eli "töihin kutsuttavana". Istuskelen mielelläni kahviloissa ihmettelemässä maailman menoa tai lukemassa. Pysyn harvoin aloillani, ja sen vuoksi arkeni on hyvin nopeatempoista, vaikkei koulua enää olekaan. Asun poikaystäväni kanssa keskustan alueella kerrostaloasunnossa, jossa myös erilaiset siivousprojektit saattavat viedä minut mukanaan. Olen hyvin avoin uusille kokemuksille ja lähden helposti kokeilemaan erilaisia asioita. Perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi kolme sisarusta.

Ja mitäkö sisältöä jatkossa tuleman pitää? Raakaideana olisi jatkossa keskittyä kirjallisuuteen. Haaveina olisi kirjoittaa kirja-arvosteluja, suosituksia, erilaisia ranking-listoja sekä apupaketteja lukiolaisille äidinkielen ylioppilaskirjoituksista selviämiseen. Blogini sisältö tulee olemaan monipuolista, ja otankin blogin kirjoittamisen eräänlaisena harrastuksena. Kirjoitan siitä, mitä sillä hetkellä tahdon kirjoittaa, ja erilaiset kirjat puhututtavatkin eri tavalla, jolloin erilaiset postaukset ovat taatusti toisistaan poikkeavia. Jonkinlaisen koosteen voisin kirjallisuusdiplominkin suorittamisesta tehdä. Kaikki kirjavinkit, kehitysideat sekä postausehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita, ja minuun saa aina ottaa yhteyttä!

Jos jäi jotain kysyttävää, otathan rohkeasti yhteyttä!

( Pahoittelen vielä keskeneräistä blogini ulkoasua. Se on vielä hieman työn alla, mutta en malttanut odottaa esittelypostauksen luomisen kanssa, jotta pääsisin työstämään jo "oikeita" postauksiani! Olen myös vielä täysin amatööri aloittelija blogin kirjoittamisen suhteen, joten pahoittelen myös tönkköä ulkoasua. Toivon harjaantuvani tässä blogin kirjoittamisen yhteydessä paremmaksi sommittelijaksi sekä mielenkiintoisten kertomusten luojaksi. )Lukemisiin, Nitta <3


Näin saat minuun tarvittaessa yhteyttä:

instagram sekä snapchat: nittakangas

s-posti: [email protected]

#literature #books #bookslovers #booklover #poetry #novels #drama #bestofnouw

Tykkää-merkinnät

Kommentit