Hej Alla,

Om du hade frågat mig för ett år sedan om vilka böcker jag tycker mest om hade du nog fått höra standard frasen: "Jag föredrar att se på film". Denna frasen använder många som svar på vilka böcker de tycker om att läsa. Det roliga är att jag nu har upptäckt att det egentligen inte fungerar som svar överhuvudtaget, att läsa och att titta på film/serier kan inte jämföras med varandra. Det är som att jämföra att flyga med att segla.

Min kärlek till böcker har väl kanske alltid funnits under ytan, som en oupptäckt liten paradis ö. Som barn älskade jag böcker men under tonåringen och som tidig vuxen prioriterade jag andra saker. Jag började läsa igen på Komvux när jag flyttade till Sverige och genom att läsa svenska kurserna började jag så smått läsa böcker, både faktaböcker och skönlittererära. Men min stora läsglädje infann sig först detta året. Jag studerar för tillfället på högskola och skulle då läsa några böcker och skriva uppsats om dem - jag blev fast direkt. Jag upptäckte att läsa en bok handlar inte enbart om att nå målet att ha läst den utan att läsa en bok är som ett äventyr i sig, steg efter steg. En riktig bra bok kan inspirera dig, ändra din synsätt, vidga dina vyer och få dig till att må riktigt bra. Så det handlar inte enbart om att ha läst topp tio klassisker så du kan konversera om Dorian Grey eller Kafkas unika sätt att skriva, utan det handlar om vad just du har lust till att läsa och vad du är på humör till.

Jag började läsa böcker oftare och efter varje bok som jag avslutar längtar jag efter en ny. Jag spenderar mycket tid på att hitta böcker som jag vill läsa så jag tänkte det kunde vara roligt att börja blogga, delvis för min egen skull som en sorts bokdagbok och dels för att inspirera andra till att läsa och ge bra boktips. Jag använder mig av olika medier när jag läser. Just för tillfället använder mig jag mest storytel genom min mobil, men läser även pappersböcker (inget slår känslan att bläddra igenom en ny bok, men digitala medier underlätter något i vardagen). Jag har endast läst en bok åt gången men har nu senaste veckorna börjat läsa två åt gången, det tycker jag fungerar väl det också.

Lika väl som vi vet att all musik inte passar till alla olika evenemang. Tänk dig hårdrock på ett bröllop eller klassisk på en Death metalkonsert så passar olika böcker för olika tillfälle. Just nu är jag i en "feel-good, chick-lit" period så det blir en del recensioner av det för tillfället, sen får vi se vilken genre det blir sen.

Välkommen till min blogg! Tack för du tog dig tid till att vara här en liten stund. Ha det bra så länge.

Hannah

Likes

Comments