Alltså ibland fattar jag verkligen inte hur vissa människor tänker! Just nu håller jag på att studera och nyss skulle jag kolla mina omdömen på dom uppgifterna som jag lämnat in som handlar om Etik och människans livsvillkor. Och vad är det första jag läser. Jo att jag inte har skildrat hur folk med plikt-, konsekvens och sinneslagsetik tänker. Nej jag har ju inte gjort det för det var inte det uppgiften gick ut på!! Uppgiften gick ut på att beskriva vad dessa handlar om inte hur personer som har den formen av etik tänker! Alltså herregud, denna läraren gör mig så besviken, liksom vi påbörjar en kurs, jag kunde inte vara med på första lektionen för att jag var sjuk.. å sen har läraren ledigt i 2 veckor innan nästa lektion och sen sätter läraren provet samma vecka som en ny kurs startar och dessutom samma dag som det är lektion i den  nya kursen! Jag blir så irriterad på sånt här så det är sjukt. Hur ska man kunna veta att en del av en uppgift är att skildra olika tankar i ett ämne om den informationen inte finns med i uppgiften?! 


Aja nu ska jag sätta mig å läsa om hela skiten så att jag kanske kan få ett godkänt på kursen där informationen i uppgifterna är så löjligt bristfälliga! 


// Sara ​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då det hänt ganska mycket i mitt liv så har jag haft ett uppehåll från bloggandet ett tag. 

Men tänkte ge en liten uppdatering om vad som hänt i mitt liv. 

Praktiken på pizzerian gick ju som jag berättade tidigare åt helvete. Men istället så fick jag  jobb som sommarvikarie inom hemtjänsten och det var riktigt kul. :) Trodde inte att det var något för mig men jag hade fel. Så i Augusti påbörjade jag studera till undersköterska så att jag ska kunna få en fast tjänst inom äldreomsorgen, sjukvården eller psykiatrin :) Jag har även hunnit ha praktik på ett äldreboende och det var också ganska intressant :) Så januari/ februari så kommer jag att vara en färdig undersköterska :) 

Det har också hänt mycket inom familjen, min dotter har hunnit fylla 1 år och hon har börjat på dagis och hon utvecklas för fullt. Det händer nya saker varje dag. Det är så kul att få se hur hon växer och utvecklas varje dag, jag känner mig så lyckligt lottad över att jag har min dotter och min älskade sambo :) <3 

Nu ska jag börja fixa här hemma innan min sambo kommer hem med middag så att det är fint tills våran middagsgäst kommer också :)


// Sara 

Likes

Comments

Jahopp då var det fredag igen. 

Här har det inte hänt speciellt mycket i veckan. Har varit det vanliga med ljusbehandling å sånt. Det enda som urskiljer sig från det som vanligtvis händer är  att jag har blivit erbjuden en praktik på en pizzeria ska bli riktigt kul å få prova på nått nytt. Å speciellt nu när jag ska få jobba med en av mina bästa vänner :) 

Men som vanligt måste ju alltid något gå fel och det har det gjort även denna gången. Ringde till arbetsförmedlingen idag och då sitter kärringen som jag har till handläggare å säger att det är en jävla massa saker som dom måste kolla upp innan jag får börja där. Hon sa till exempel att ägaren måste vara registrerad vilket han är annars hade han inte kunnat få andra praktikanter som varit i kontakt med arbetsförmedlingen. Usch satans jävla arbetsförnedring. Skickar dom ut ett förslag på en praktik då ska du jävla ringa dit på sekunden. Men om du hittar en själv då duger det då fan inte. Usch vad less jag blir. Har tekniskt sett gått hemma sen jag tog studenten för 3 år sen med undantag för nån praktik här å där. 

När jag var mammaledig hade jag inga problem med att gå hemma men nu när sambon är pappaledig känner jag att jag måste få komma ut och jobba. Lillgumman ska börja på dagis till hösten och det kostar ju det också så nu vill jag kunna bidra med nått mer än min aktivitetsersättning. Jag vill kunna ge min dotter åtminstone några av dom sakerna som mina föräldrar inte hade möjlighet att ge mig när jag var liten. (Säger inte att hon kommer få allt på ett silverfat)  Men jag vill kunna ge henne något sen när hon blir äldre å kanske önskar sig något speciellt. 

Varför kunde inte livet ha varit lite enklare på iallafall den delen.

// Sara 

Likes

Comments

Har tänkt blogga i flera dagar men har inte riktigt haft tiden till det då hela familjen varit riktigt förkylda. 

Det har inte hänt så mycket, har mest varit vanliga vardags grejer. 

Var på ljusbehandling idag och fick veta att det bara är 2 gånger kvar av behandlingen och sen är det uppehåll. Får se hur det går nu jag hoppas med allt jag har att mina eksem håller sig borta. Det är så skönt att äntligen får känna sig som en vanlig tjej, å att inte behöva dölja mina armar och ben hela tiden. 

Idag blir det att ta det lugnt för imorgon ska jag på arbetsintervju och förhoppningsvis så får jag jobbet. Börjar bli less på att gå hemma. Det är kul att vara hemma med lillgumman men känner att det är dags att få komma ut och göra något vettigt och dessutom så är det ju inte fel å få in mer pengar. Speciellt nu när hyresvärden tydligen ska höja hyran men dom vägrar höja standarden på lägenheten. Känns inte direkt logiskt men det är så det kan vara ibland. 

Nu blir det att passa på att vila medans lillgumman sover. 

// Sara 

Likes

Comments

Är helt slut efter helgen som varit. På fredagen kom min mamma och moster hit, vilket var som en dröm som gick i uppfyllelse. Min mamma har äntligen fått se vart jag bor och hur jag har det. 

På lördagen så var det dop för lillgumman. Och det vart ganska stressigt. men tack vare min underbara familj så gick allting bra :) Så nu är gummsan döpt. 

På kvällen vart det Tacomiddag och sen blev det att bara umgås och ta vara på tiden. Morsan och moster åkte härifrån söndag morgon kl 07:00 och det var riktigt jobbigt att se dom åka. Hade velat ha dom kvar här. Jag bröt ihop en stund efter att dom åkt å lät alla känslor komma. Vilket var en blandning av separationsångest och förtvivlan. Det är i princip bara 2 månader tills vi ska åka ner till dom men det känns som om det är en evighet tills det verkligen händer.. 

Så för att inte gräva ner mig totalt så passade jag på att ställa alla saker på plats å ordna i lägenheten bara för att slippa tänka en stund. Så nu känns det ungefär som om det var en dröm. Som om dom bara var här i mina drömmar. Det kanske inte är det bästa sättet att skydda sig från å gå ner sig på men det var det enda sättet som fungerade just i den stunden. Men nu känns allting iallafall ok. 

// Sara 

Likes

Comments

Usch jag hatar att vara såhär stressad. På lördag ska vi döpa lillgumman och på fredag kommer min mamma upp hit för första gången. Hon och min moster ska bila upp hit och hämta upp en efterlängtad vän till mig som jag inte har träffat på 7år!

Det som känns jobbigt är att om inte allting blir som alla vill så känns de som om de är mitt fel. Jag vet att man inte kan göra allt och det är inte heller meningen att man som en enkel människa ska behöva känna att allt ansvar vilar på ens axlar. Men det är så det känns just nu. 

Det känns som om allt med dopet, hemmet och lillgumman bara är mitt ansvar , trots att vi är två. Det har varit så mycket press på mig från olika håll. Det hann gå 2 veckor efter att lillgumman kom till världen innan jag fick första klagomålet om att det var "smutsigt" hemma. Och då hade vi dammsugit och sånt dagen innan. Det som var framme var babysaker. Jag fattar inte hur folk verkar tro att vi lever på 1800-talet. 

Det är 2014 är det så att kvinnan fortfarande ska vara så att kvinnan har hand om precis ALLT i hemmet och ALLT som har med barn att göra? Trots att pappan också är hemma.. Känner att jag börjar tappa tron på mänskligheten. 

// Sara 

Likes

Comments

Är än så länge dålig på att uppdatera men har ganska mycket att göra under dagarna. 

Just nu är det extra mycket att fixa och dona med, då det bara är lite mer än 1 vecka kvar innan L ska döpas. Idag är det exakt 1 vecka tills min mamma och moster börjar köra upp hit. Så försöker hinna med så mycket som möjligt innan dom kommer. 

Så det är ganska stressigt just nu och som "grädde på moset"  har jag åkt på en riktigt jobbig förkylning. Har haft feber som kommit och gått i 3 dagar nu. Jag skulle ha åkt till min storasyster i helgen men med denna förkylningen så åker jag ingenstans. 

Jag hoppas att förkylningen går över snart. Det är inte speciellt kul att vara sjuk när man har en liten som är full med energi medan man själv sitter helt orkeslös. Jag hatar att inte ha energin till att busa med min dotter, speciellt nu när hon rullar över golvet och verkligen hittar på en massa bus. Känns som om man går miste om så mycket när man inte har någon energi. 

// Sara

Likes

Comments

Denna helgen har varit väldigt lugn. Lillgumman håller på att få tänder så hennes humör har inte varit på topp. Men det är sånt man får ta när man är småbarnsförälder. :) 

I veckan blir det fullt ös, må, on, fre har jag ljusbehandling och sen händer det förhoppningsvis något roligt i veckan. 

Börjar bli nervös för om 12 dagar då kommer min mamma och min moster upp hit från Kalmar . För att medverka vid gummans dop. Det känns härligt att äntligen få se dom igen eftersom att vi i regel bara ses 1 gång om året. 

LÄNGTAR 

// Sara 

Likes

Comments

Jahapp då var det fredag igen. Hade sett fram emot en lugn skön dag med familjen men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Min lilla dotter har bestämt sig för å ha en "fröken" omöjlig dag. Absolut ingenting gör henne nöjd och glad idag, Det skär i hjärtat när hon har dom här dagarna när man som mamma provar allt som vanligt vis gör henne nöjd och glad och ingenting fungerar.

Det är säkert någon växt fas eller tänderna som bråkar med henne. Men när man som förälder inte lyckas underlätta det som stör henne så blir det känslomässigt jobbigt. Jag vill ju att hon ska vara glad och må bra men det är ju lite svårt att hjälpa henne när man inte lyckas sätta fingret på vad det är som är fel. 

Hoppas att detta lugnar ner sig snart så att hon blir sitt vanliga glada och busiga jag. 

// Sara 

Likes

Comments

Ojsan det blev visst ett längre uppehåll än vad jag trodde. 

Mycket har hänt sen jag skrev sist. 

Jag har blivit mamma till en liten flicka och vi har även flyttat. Så nu bor vi mitt i Kalix med vårat lilla älskade hjärta som föddes den 9 September 2013. Det har varit en riktigt bergochdalbana att bli mamma. Men det är absolut det bästa som hänt mig. 

Nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva , men jag ska försöka komma igång med att blogga igen. 

// Sara 

Likes

Comments