Att vara inne i tredje trimestern

Sista tredjedelen är här. I dag klev jag in i vecka 28 så nu har tredje trimestern startat. Det känns helt vansinnigt. Tiden rusar fram när man har världens roligaste jobb och en 1,5-åring att ta hand om all sin lediga tid. Och det är rätt så skönt om jag ska vara ärlig, för jag är ganska jättedålig på att vänta. Särskilt på bebisar.

Så hur mår jag då? Ganska bra måste jag få säga. Helt smärtfri kan jag inte påstå att jag fått vara den här gången, men samtidigt är det i sin liten grad att det inte går att vila bort. Jag får stundtals extremt ont i ryggslutet. Dock känns det oroväckande att ha det nu, bebisen ska ju växa i tre månader till. Sedan är mina nyligen införskaffade stödstrumpor mina nya bästa vänner. Jag sitter så pass still på mitt jobb att mina ben tydligt visar sitt missnöje, men efter stödstrumporna går det mycket bättre. Om jag är hemma och jagar Inez behöver jag dem inte.

Det är en mycket rörlig bebis jag har i magen, precis som sin storasyster. Det går inte långa stunder utan att jag känner rörelser, rätt kraftiga sådana. Nu är jag väldigt smal så det är verkligen bara hud och sen (vad jag befarar) livmoder. Därav kanske allt känns tydligare, men det är riktiga träningspass som den här bebisen bjuder på. Inez var en riktig ninjabebis och var väldigt stark redan när hon föddes, så jag misstänker att hennes syskon kommer att komma ut lika stark. Knasiga barn. Bara den yngre versionen inte börjar gå vid 8,5 månade är jag nöjd.

90 dagar kvar säger min gravidapp. Vi får väl se om den har rätt eller inte. Sista delen, nu kör vi!

Gillar

Kommentarer