Att (nästan) ha en sjumånadersbebi

Om två dagar har jag alltså en sjumånadersbebi hemma. Det är inte helt tokigt, det kan jag lova. Tyvärr bommade jag att skriva om henne när hon var sex månader, men så får det vara. Vad gör den här sjumånadersbebin då?

Jo hon...

– sitter superbra. Hon ramlar så klart ibland, men oftast hinner hon ta emot sig själv eller snurra runt i fallet så att säga så att hon hamnar på mage. Hon är världens coolaste unge, så hon blir sällan ledsen. Hon knäckte koden precis efter att jag skrivit om henne sist, så i snart två månader har hon suttit.

– säger bababa, mamama, dadada. Massa nya konsonanter har hon lärt sig och det är mycket roligt. Babua säger hon också när hon är ledsen och pappa Magnus inte är hemma, så jag tolkar det helt klart som att babua betyder pappa. Stundtals övar hon fortfarande på hur högt hon kan skrika (när hon är glad alltså) och det är så gulligt. Vi brukar turas om att prova våra röster, hehe.

– sover fortfarande hela nätter, men hon har förflyttat sitt dygn lite. När hon var nyfödd somnade hon för natten mellan 22-00 och sov till minst 10 på morgonen (sjukt bortskämd morsa). Det störde mig inte ett dugg att hon inte ville somna tidigare, jag ville ändå vara med henne och då kunde vi lika gärna vara uppe. Sedan har hon successivt backat sitt dygn, vaknat tidigare och tidigare vilket gjort att hon velat sova tidigare. Hon somnar just nu mellan 20-20.30 och vaknar mellan sju och åtta på morgonen.

– ammar fortfarande mestadels. När jag börjar jobba kommer hon förstås behöva äta mer mat, men än så länge äter hon mat ungefär en gång om dagen. Antingen lite gröt eller någon puré. Den ohotade favoriten är majs- och sötpotatispuré.

– babypottas minst någon timme om dagen. Bajsar gör hon bara på toaletten (sååå smidigt, mycket mindre kladdigt) och kissar på toaletten gör hon när hon får vara blöjfri och jag gör vårt "speciella" ljud för att kissa. SÅ smart och bebisar är SÅ smarta! Det är så skönt för henne att kunna vara helt naken.

– har blivit en riktig gosfis. Hon har enda sedan hon föddes blivit totalt överröst med pussar och kramar och ännu mera gos, vilket nu resulterat i att det är cirka det bästa hon vet. Hon är väldig generös att ge bort både pussar och kramar till människor hon träffar. För oss tre i vår familj kan goskontot ALDRIG bli fullt.

– älskar andra barn! Speciellt bästis Ellen som är född samma dag som hon. De båda skiner upp som små solar när de ser varandra och Inez vill väldigt gärna pussas.

– tycker om att lyssna på sagor, spatsera runt i lägenheten, stå mot saker (typ tv-bänken eller soffbordet), leka tittut, dansa, bli kittlad, när mamma och pappa sjunger Majas alfabetssånger, särskilt den om eken, asken, daggkåpan och jordgubben.

– har stora favoriter i farmor och farfar. Vi försöker träffa dem minst en gång i veckan, på senaste tiden har det blivit ännu mer då vi varit lite beroende av barnvakt då jag och Magnus jobbat lite samtidigt. Men åh vad hon trivs med dem. Sist vi träffades kramade hon om sin farmor ordentligt och borrade in sitt ansikte i hennes axel. SÅ GULLIGT!

Ja, det är min sjumånadersbebi som jag älskar mer och mer för varenda sekund som går

Gillar

Kommentarer