Att (nästan) ha en niomånadersbebi

Det känns som att en uppdatering av min snart niomånadersbebi är på sin plats. Sådant är åtminstone roligt för mig att läsa. Så, Inez. Nästan niomånader. Vad hittar hon på?

- Hon har just avverkat sin första sjukdom. Tredagarsfebern, en alldeles eminent barnsjukdom. Nä. Usch. Mammahjärtat gick sönder. Jag kom hem efter jobbet och tyckte hon var lite varm. Först trodde jag att jag inbillade mig, men visst hade hon feber när jag kollade med termometern. Helgen, som så praktiskt blev en flytthelg, hade Inez rätt hög feber, men var tapper och rätt så glad ändå. I måndags var febern borta, men hon såg ut som en prickig korv. Efter det har hon varit rätt kinkig och aptiten har inte kommit tillbaka. Det enda som duger är bröstmjölk.

- I dag kände jag hennes första tand! Tycker att det är vansinnigt gulligt med tandlösa bebisar men FÖRSTA TANDEN. Vilken grej. Uppvaken på nätterna som skett de senaste nätterna, hennes dåliga mage och svikande aptit kanske har sin förklaring i det lilla risgrynet som håller på att tränga sig upp i tandköttet på hennes nedre tandrad. Vem vet?

- Ja, alltså hon går ju nu. Hon har gjort det ett tag. Övning ger färdighet som ni alla vet och den här damen är envis, precis som hennes mamma och pappa. Så hon har övat och övat och nu kan hon gå. Rätt långa sträckor. Det ser ganska knasigt ut eftersom hon är så liten, alldeles för liten för att gå. Men det är också gulligt att hon kan ta sig dit hon vill. Det är dock fortfarande rätt viktigt att hålla stenkoll, för ibland sviker balansen på de där små knubbiga benen. Trots allt.

- I övrigt sover hon (oftast) hela nätter. Somnar mellan 19.30-21 en vanlig kväll och vaknar en sisådär tolv timmar senare. Hon sover fortfarande mellan mamma och pappa, det är det samtligt trivs bäst med.

- Hon föredrar att äta själv, så när inte latheten faller på försöker jag ge henne mat hon kan plocka med själv. Vattenmelon är en favorit, även nektariner. Däremot avskyr hon jordgubbar. Fybubblan, det smakar tvål tycker hon. Det ser åtminstone ut så när hon spottar ut och ryser efter att hon smakat.

- Hon ääääälskar att läsa böcker! Hennes favoritbok är boken om Ingrid och Ivar som leker. Hon skrattar varje gång. Det är ett intresse jag verkligen ska hålla igång hos henne.

- Hennes favoritlåt är "Can't stop this feeling" med Justin Timberlake och lite LonelyIsland-låtar. Det senare är kanske inte helt barntillåtet, men jag försöker skydda mig med att jag inte tror att hon har lärt sig engelska ännu. Annars funkar Majas alfabetssånger alla dagar i veckan, de är definitivt barntillåtna.

Det är min Inez. Älskade barn.

Gillar

Kommentarer