Att ha firat en första födelsedag

​Det är ganska overkligt, trots att jag både visste om att dagen skulle komma och att den nu faktiskt passerat. Men hon har hunnit fylla ett år. Och haft sitt andra födelsedagskalas. Och fått öppna presenter i sängen efter att vi sjungit för henne precis efter att hon vaknat. Oj, vad glad hon var. Mest för sången och för snörena på paketet skulle jag tro. Men hon satt där och sprudlade på sin första födelsedag.

Det är under sådana här dagar jag inser hur roligt livet är med barn. Jag vet ju om det vanligtvis också, men just att f¨å se lyckan i sitt barns ögon är värt mer än någonting annat. Alla högtider och små traditioner vi kommer skaffa oss som familj kommer betyda så mycket mer när man ser att Inez längtat efter dem och uppskattar när dem infaller. 

Ja. Så jag har traditionsenligt bakat en hög tårta, hon har fått öppna paket och ha show, som man ju bör ha på sin födelsedag. Glänsa i takt med sitt eget födelsedagskimmer. Få all uppmärksamhet riktad mot bara sig. Få sitta i farmors trygga knä och förstå att "här har jag det riktigt bra". Springa och busa med moster. Leka med sina nya leksaker, vända och vrida och undersöka dem ur alla möjliga vinklar. 

En första födelsedag är nog inte alls fy skam. 

Gillar

Kommentarer