För att vara ärlig läste jag ut den redan första veckan i Februari, men har liksom inte vetat om jag skulle uppdatera bloggen på en gång när jag läst ut den eller vänta till slutet av månaden! Jag bestämde mig för att vänta en stund iaf, men som ni kanske märker blev det inte helt till månadens slut XD mest för att jag inte vill att bloggen ska vara död en månad för att sedan återuppstå när en ny månad börjar :)

Vad kan man säga om "A game of Thrones" då? Serien har varit väldigt trogen i återberättandet av historien! Iaf när det gäller första säsongen. Visst är det små detaljer som är annorlunda (t ex att Daenerys är 13 och att Jon är 14 och lite annat) och man får veta mer om hur karaktärerna tänker, de som följs då förstås, men det mesta är samma. Det var skönt att få en liten recap på historien igen och sen fanns de små hintarna som man säkert skulle ha missat om man inte sett serien eller läst resten av böckerna!

Man får följa en rad olika karaktärer och varje kapitel handlar om en karaktärs synvinkel. De jag kommer ihåg just nu vilka man får följa är Bran, Ned, Catelyn, Daenerys, Jon, Sansa, Tyrion och Aria. Jag kan ju självklart ha missat någon.

Historien är väldigt underhållande och det är 700+ sidor av spännande och underhållande läsning där du verkligen kan se scenerna framför dig (kanske för att de har spelats in redan XD)! Har ni inte läst den redan, så gör det :)

Jag ger den 10/10! Sen älskar ju jag GoT så även här är jag nog partisk XD

Vad tyckte ni om den ni som läst den? Och ni som inte läst den, ska ni göra det?

Ni får ha det så bra så länge! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Februari började och jag hade ännu inte bestämt vilken bok jag skulle läsa! Så jag gick in på en sida som jag är med i på Facebook, gjorde en undersökning där man kunde klicka i svar som jag skrivit. Problemet var att jag inte listat ut hur man kunde göra så att den var stängd och inte lägga till egna förslag! Så det blev en hel del böcker på undersökningen som jag inte har tillgängligt för mig! Men det blev i alla fall en vinnare som jag har här hemma, precis på mitt nattduksbord.

Månadens bok är ingen annan än.....

*Trumvirvel*

"A GAME OF THRONES" av George R.R Martin!

(Bilden är taget på mitt nattduksbord)

Så det är väl bara dags att börja nu då! XD och man får hoppas att man inte blir förvirrad av alla extrakaraktärer som finns i boken men inte i serien.

Wish me luck!

Likes

Comments

Igår läste jag klart boken och därmed har jag klarat av månadens challenge med att läsa minst 1 bok! Men jag var riktigt osäker på om jag skulle hinna! Spontan som Jag kan vara med vissa idéer så var jag även det här och bestämde med söndagen den 21 jan göra den här utmaningen och det var även då jag köpte böckerna till min samling ❤ 22 januari började jag att läsa. Jag började med Diana Gabaldons femte bok i bokserien Outlander - "The Fiery Cross"! Om ni vet något om Dianas Outlander bokserie så vet ni att de är fruktansvärt långa, i princip 1000 sidor/bok! Nej, men det skulle jag hinna. Jag hade lååååång tid på mig. Började läsa den och alla orden som jag läste försvann liksom i tomma intet, men fortsatte ett par dagar till. När jag ännu inte kunde komma in i boken efter några dagar förstod jag att det inte kommer att gå. Jag måste byta bok! Så jag bytte till "Dragon Age: The masked empire" av Patrick Weekes. Den fjärde boken i Dragon Age bokserien. Alltså, den boken! DEN BOKEN! Så otroligt bra skriven. Den beskriver händelser och platser så himla bra utan att göra det överflödigt och man förstår verkligen karaktärerna. De har otroligt utvecklade personligheter. Älskar man dessutom Dragon Age-spelen så är denna bok en skatt med många karaktärer som man känner igen! Den är skriven på engelska och tror inte det finns någon svensk översättning på den, men är inte säker, så har man svårt för engelskan kanske det inte är en bok för dig.
Boken handlar om 4 karaktärer:
Kejsarinnan Celene av Orlais, Storhertig Gaspard, alven Briala och kejsarinnans kämpe - Michel de Chevin!
Såhär står det på baksidan: 

Det finns många intriger i boken. Den handlar mycket om rebeller, men mest om "The Game". The Game är något alla nobla folket av Orlais spelar - ett spel av manipulation, att försöka överträffa motståndaren eller eventuellt dö eller blir förnedrad om man förlorar. Vem är den skickligaste?
Om man har spelat Dragon Age-spelen kan det vara kul att veta att det utspelar sig innan Dragon Age Inquisition.

The masked Empire får 5/5 av mig! Jag är dock ett Dragon Age fan kan påpekas och är kanske därför lite partisk! Men jag tror ändå att om man inte är ett fan skulle uppskatta boken för sin charm.
Är man intresserad av att läsa de andra böckerna först så är de:
- "Dragon Age: The Stolen Throne"
- "Dragon Age: The Calling"
- "Dragon Age: Asunder" alla av David Gaider.
Den femte (och sista... so far!) heter "Dragon Age: The last flight" och är skriven av Liane Merciel. Jag har ännu inte läst den boken, så den kanske man ska läsa under den här utmaningen XD
Den boken som jag skulle rekommendera att läsa före The masked empire, som har mest koppling till storyn är nog Asunder! :)

Snart är det en ny månad, med en ny bok! Vi får se vilken det blir då jag ännu inte bestämt vilken jag ska läsa. Kul att det blir en liten överraskning för dig och mig!

Ha det så bra så länge! Och förlåt för den långa texten :o

Likes

Comments

Nu börjar januari närma sig mot sitt slut och jag sitter här med ca 50 sidor kvar av min bok. Förhoppningen är ju att jag läser ut den idag!
Jag passade också på att köpa nya böcker till min samling! Mums!
Alla är rekommenderade av en vän efter att vi såg "Call me by your name" på bio. Självklart blev den boken filmen är baserad på också med (och var också med som rekommendation).
Böckerna är alltså:
- "The song of Achilles" av Madeline Miller
- "Call me by your name" av André Aciman
- "Captive Prince" av C.S Pacat
- "Prince's Gambit" av C.S Pacat
- "Kings Rising" också av C.S Pacat, eftersom det är en trilogi XD
Frågan är: vilken ska jag läsa i Februari??
Kommentera förslag utav de fem, eller så får vi se helt enkelt! Kanske lite roligt med att inte veta vilken bok jag läser också :)

Likes

Comments

Oj! Hur ska man börja att skriva ett inlägg egentligen? Det är nog det svåraste för mig, men kan i alla fall börja med att presentera mig!
Hej! Jag heter Sandra och är 27 år gammal. Jag skulle nog beskriva mitt liv som ganska normalt - jag jobbar, tränar, spelar tv-spel, ser på anime och på Stranger Things etc.
Något som jag har funderat på ett tag är att utmana mig själv med saker jag inte brukar göra, men det har liksom aldrig hänt. Förrän nu. Nu ska jag banne mig utmana mig själv under ett års tid med en sak. En ganska enkel sak för många, men inte för mig.
Jag ska läsa.
Okej okej, det låter kanske väldigt antiklimatiskt och tråkigt och det kanske det är,  eller så kanske det låter jättekul, vad vet jag? Men låt mig förklara hur det kom till.
När jag var yngre så älskade jag att läsa. Jag läste i princip alltid en bok och kände den där tomma känslan som kan komma när man hållt på med något ett tag och sen är det liksom slut. En dag så försvann den kärleken jag hade till böcker och suget för att läsa dem och den kom inte tillbaka.
Därför ska jag utmana mig själv att läsa fler böcker för att se om jag kan återfå kärleken till dem, eller åtminstone läslusten.
Varje månad i ett år ska jag läsa minst 1 bok. Och skriva om det.
Ni som väljer att läsa denna blogg eller väljer att också köra på denna utmaning tillsammans med mig kommer få reda på tankar jag haft/beskrivningar på böcker (spoiler-fria förstås) och ev svårigheter jag haft under tidens gång.
Jag ska försöka hitta på något nytt att utmana mig själv med varje år, men vi får se hur detta går först XD

Likes

Comments