Summer Berries Cake



Summer Berries Cake
Ingredienser:
Tårtbotten
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
Lemoncurd
- 3 st ekologiska citroner
- 1,5 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 msk maizena
- 2 st ekologiska ägg
- 2 st ekologiska äggulor
Cream Cheese frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
Vit Chocklad Ganache
- 150 g vit chocklad
- 1/2 dl vispgrädde
- rosa karamellfärg
Fyllning och dekoration
- Blåbär
- Jordgubbar
- Hallon
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda din tårtbotten i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är tårtbotten klar, låt svalna.
Lemoncurd
- Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
- Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
- Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
Cream Cheese Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
Vit choklad Ganache
- Värm vispgrädden till rumsvärme i micron.
- Häll den varma vispgrädden över chokladen och blanda till en slät kräm, häll i karamellfärg.
Montera
- Börja med ett lager med Lemoncurd och gör sedan andra lagret med cream cheese frosting och bär.
- Lägg ett til lager av cream cheese frosting på toppen och bred ut på sidorna.
- Låt stå i kylen i 35-40 minuter för att stelna.
- Dekorera valfritt med cream cheese frosting och bär.
- KLART!

