thebakeoff
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Gå till ,[object Object]
thebakeoff
thebakeoff
thebakeoff
Linn
  • Instagram
  • Nouw

Arkiv

  • augusti 2018
  • april 2018
  • mars 2017
  • februari 2017
  • januari 2017
  • december 2016

Kategorier

  • Allmänt
  • Bröd/ Sötebröd
  • Choklad
  • Cupcakes
  • Desserter
  • Glass
  • Kakor
  • London Resaturanger/Cafe
  • London Tips
  • Pajer
  • Tårtor
  • Övrigt

Summer Berries Cake

måndag 20 augusti 2018, 22:03

Summer Berries Cake

Ingredienser:

Tårtbotten

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Lemoncurd

  • 3 st ekologiska citroner
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 st ekologiska äggulor

Cream Cheese frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost


Vit Chocklad Ganache

  • 150 g vit chocklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • rosa karamellfärg

Fyllning och dekoration

  • Blåbär
  • Jordgubbar
  • Hallon

Tårtbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  • Grädda din tårtbotten i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är tårtbotten klar, låt svalna.

Lemoncurd

  • Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
  • Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
  • Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
  • Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Cream Cheese Frosting

  • Vispa alla ingredienser krämigt.

Vit choklad Ganache

  • Värm vispgrädden till rumsvärme i micron.
  • Häll den varma vispgrädden över chokladen och blanda till en slät kräm, häll i karamellfärg.

Montera

  • Börja med ett lager med Lemoncurd och gör sedan andra lagret med cream cheese frosting och bär.
  • Lägg ett til lager av cream cheese frosting på toppen och bred ut på sidorna.
  • Låt stå i kylen i 35-40 minuter för att stelna.
  • Dekorera valfritt med cream cheese frosting och bär.
  • KLART!
  • (3)

Gillar

Kommentarer

Mini Prinsesstårtor

fredag 27 april 2018, 16:38

Mini Prinsesstårtor

4-6 mini tårtor

Sockerkaksbotten

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Tillbehör:

  • 1 banan
  • jordgubbssylt
  • 4 dl grädde
  • sugar paste/marsipan


Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker till en slät smet.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tag av från plattan och häll mjölken i kastrullen så smöret svalnar lite.
  4. Rör samman alla ingredienser och tillsätt sist bakpulvret.
  5. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna. (Jag tar ibland kokos istället för ströbröd. Smarrigt!) In mitt i ugnen i ca 10 min.
  6. När kakan är klar, låt svalna.
  7. Ta sedan en rund cirkel i något föremål så du kan stansa ut runda formar i sockerkakan.
  8. Du behöver 2 sockerkaksbottnar till varje mini tårta.
  9. Lägg en botten på en skärbräda och börja med grädde och 4 bananskivor,lägg på andra lagret av sockerkaksbotten och lägg jordgubbssylt.
  10. Täck hela bakelsen med grädde och marsipanen och dekorera med valfritt.
  11. KLART!


Ph by me

  • (1)

Gillar

Kommentarer

Miki's Paradise

söndag 15 april 2018, 11:47

Crazy Shakes det har varit väldigt populärt ett tag, tanken av att verkligen få allt man kan önska sig i en och samma milkshake, vilken drömkänsla. Men just på detta stället så kan du få det, Du kan få allt från penaut butter till ores och rasberry milkshakes. Det är grymma crazy shakes och de blir verkligen inte dåliga på bild om man säger så.

Väldigt litet och fint ställe ligger inte super centralt i london men med några byten från oxford circus så är du där. Så om du är ett sockermonster så är detta stället för dig, man kan även beställa crepes i olika former med massa tillbehör.

Här är deras hemsida:mikisparadise

De går även att söka på dom på instagram så hittar man dom med fantastiska crazy shakes.

Ph by me

Gillar

Kommentarer

thebakeoff

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-08-20 15:50