Mobbning, det är hemskt! Jag själv har inte blivit utsatt av detta men jag vet att det är hemskt! Jag förstår inte hur människor kan vara så, dom är verkligen elaka!

Det finns ju då mobbning på nätet också. Jag tycker nästan att det är sjukare. För då gömmer man sig bakom en skärm och kan inte se det eventuellt ledsna ansiktet. Dessutom finns det så många på nätet och det är lätt hänt att personen som "mobbar" skickar iväg något utan att veta att någon sitter på andra sidan skärmen.

Många blir mobbade nu för tiden. Dom kan nog inte komma undan det om det är mycket på samma sätt. Vi borde sätta stopp för detta här och nu. Det finns många olika sätt men det viktigaste är nog att få mobbarna att sluta och att stå upp för det som blir mobbade. Jag har förståelse att det är svårt, men det är för lite som gör såhär.

Här får ni lite tips om hur man kan göra.

Man kan bland annat prata med lärarna om någon bli mobbad i klassen.

Prata med den mobbade om roliga grejer och hitta på saker med den mobbade.

Stå upp för den som blir mobbad.

Anmäla elaka kommentarer på t.ex instagram.

Man kan sprida kärlek på nätet.

Prata allmänt om det i klassen.


Ni ser det finns mycket man kan göra men det jag skrev nu är såklart inte allt.

Varför mobbar folk?

Det är en fråga som är svåra att svara på. Men jag tror att mycket hänger på att personen kanske det inte har så lätt hemma, är avundsjuk, mår dåligt, måste mobba för att själv inte bli mobbad eller något liknade. Detta är ju ett stort problem. Om mobbarna nu t.ex. inte har det så lätt hemma så är det såklart inte okej att mobba men vi borde hjälpa den personen med. Det finns det olika sätt att göra på t.ex. prata med läraren om det eller försöka hjälpa personen med att sluta mobba genom att sätta ner foten och sedan prata med mobbaren. Jag tror att det är ganska viktigt att om mobbaren söutar mobba inte borde bli utfryst eller mobbad själv. För om andra mobbare ser att den personen som var mobbad inte blir utfryst eller mobbad själv kanske dom också slutar.

Det är många som skäms över att vara mobbade men gör inte det. Bara för att du är mobbad betyder inte det att det är något fel på dig. Du är underbar. Personer ska inte behöva vara rädda för att prata om att det blir mobbade. Så prata med föräldrar eller vuxna personer du litar på!! För det är viktigt att du mår bra!


Tillsammans ska vi kämpa mot mobbning! Vi ska få det att försvinna! Om alla lägger ett stå i stacken så klarar vi detta

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vårmarknad på torget idag. Jag ska kanske hjälpa mamma att stå i ett stånd men bara en stund. För jag måste ju hitta en present till mamma för det är ju mors dag imorgon.

Jag vet inte vad jag ska blogga om direkt. Det är nog tråkigt att läsa vad jag gjort i varje blogginlägg. Så jag ska blogga om andra saker också. Men har inte direkt den tiden, så det är ju inte så bra. Men det kommer, jag lovar.

Likes

Comments

Godmorgon!
Har praoat i onsdags och torsdags i en förskoleklass. Det var verkligen mycket barn som var här och där och uppe och nere. Det var ändå helt okej. Men lite jobbigt när alla barnen skulle dra i mig och sånt. Men det får man nog räkna med.

Min nya säng har äntligen kommit! Sängen är 120 cm bred och hög! Det är verkligen skönt! Så min första natt har vart i natt då. Jag har lite ont i ryggen med det är nog för jag inte är van att sova i denna sängen. Det kan vara så när man sover i sängar man inte gjort innan.

Vet ni! På måndag åker vi på klassresa till Boda Borg!! Det kommer bli såå kul! Vi åker 7 på måndag morgon och kommer hem på tisdag eftermiddag. Så då kan ni tyvärr inte räkna med någon bloggning. Men ska se om jag kan skriva några och tidsinställa nått tills då.

Fast nu måste jag faktiskt gå upp det är ju skola idag med. Kram

Likes

Comments

Jag har nästan precis kommit hem från ridskolan jag skulle åka till. Det var verkligen fantastiskt!! Jag ska helt klart börja där till höst. Idag red vi ut och det var jättekul! Jag red en häst som heter Candor. Som jag skrev har jag ridit här innan. Då tror jag att jag red han. Men nu, nu är jag helt kär i han! Han är så himla söt, snäll och go. Det är en toppen häst, någon jag kan tänka mig rida igen, verkligen! Så jag är jätte glad över detta! Troligtvis åker jag dit i sommar. Kommer nog inte kunna vänta till hösten på att rida där, hehe! Min ridgrupp som jag kommer rida i då är en jättebra ridgrupp. Alla är snälla och glada!
En sak är klar, jag ÄLSKAR hästar!❤️

Likes

Comments

1. Tacos utan créme fraiche, själv tycker jag inte det går att äta utan, hehe.

2. När våran lärare gör så vi kommer försent, som typ är varje lektion vi har med läraren.

3. När man inte hittar det man letar efter, jag
Får typ panik om det är något viktigt, det är verkligen irriterande.

4. Färglada strumpor, gillar inte det!

5. Det är så störande när jag försöker sätta upp en tofs och jag får typ enhörning horn, på mig ser det hemskt ut!

Hoppas ni gillade detta!
❤️

Likes

Comments

Godmorgon❤️
Precis vaknat och super trött, vill verkligen inte gå upp, hehe. Men de e skola så det är bara att köra på. Vi går sent idag för vi har hemkunskap varje måndag. Så vi slutar inte förrän 10 i 4. Som tur är har vi bara hemkunskap det sista.
Sen åker jag till en ridskola för att test rida där eller vad man säger. Jag har ridit där innan och det var jätte bra. Men det var för typ 2 år sen. Så jag vill känna på lite.
Men nu måste jag gå upp så jag inte kommer försent till skolan. Kram❤️

Likes

Comments

Hejsan! Som sagt skulle jag till Göteborgs varvet. Igår sprang mamma det vanliga långa. Idag sprang faktiskt jag! Första gången jag sprungit Göteborgs varvet. Fast jag sprang ju de lilla varvet. De var bara 2,4 km men det var väldigt roligt! Jag sprang på ca 12 minuter så det känns okej. Jag åkte dit med en kompis och sprang med henne. Det var roligt och en grej jag gärna gör om.
Här är bilder från lördagen❤️

Likes

Comments

Som ni kanske vet har vi vart tvungna att avliva MQ min förra häst. Själv tycker jag det är jättejobbigt! Han var så underbar och stod mig nära. Han var verkligen en underbar häst! En sån där dröm häst.
Men ni undrar säkert varför vi var tvungna att avliva han.
När vi köpte MQ hade han stått i säkert 7 år. Men det var för han hade haft en skada. När vi köpte han var han friskförklarad. Innan MQ blev skadad var han tänkt som Grand prix häst en sån som hoppar EM och sånt. Men pga sin skada kom han inte så långt i den karriären men han tävlade höga nivåer och mycket innan.
Vi köpte han på vintern. Jag red nästan varje dag. Det var underbart! Jag tränade hoppning och dressyr och massa mer såklart. Allt gick jätte bra! Till våren hoppade vi en clear round som gick jätte bra! Domaren sa att det såg ut som en "söndags tur". Vi hoppade 70 och 80 som blev nollade då. Det var jätte kul. Sen dröjde det lite innan nästa tävling men jag åkte iväg på en LB. Jag hoppade 95 cm och 1 m. Jag nollade båda klasserna och var jätte glad!
Efter det så började MQ bli halt. Han var halt ett tag sen blev han bra ett längre tag.
Han vilade och sen satte jag igång han när han blev igångsatt och jag kom till att galoppera då höll det inte många dagar. Han blev halt igen som berodde på en hovböld. Sen blev han bra ett tag men det fortsatte ändå att gå upp och ner.
Han hade också fel i sina framhovar de var lite blåa och röda. (Kommer inte på namnet just nu.) Vi satte i sulor och det var bra sen tog vi ut dom. Vi tänkte att det kanske berodde på detta att han vart halt så mycket. Han var frisk ganska länge innan han blev halt igen. Men sen började det igen.
Efter ett tag åkte vi till veterinären. Men det var inte med än gång eftersom andra sagt han vart stel och det snart skulle gå över. Sen åkte vi för vi blev bara mer och mer oroliga och vi visste att det inte var normalt.
När vi kom till veterinären för ca 2 månader sen sa dom att det var förslitningar i sin gamla bakskada och i en led som kallas SI-leden. Vi fick ett tränings papper och de 2 första veckorna gick jag bara med han. Sen skrittade och travade jag de 2 sista veckorna. Så han gick på rehabilitering i en månad. Vi åkte tillbaka och då fick vi svaren att detta var inte bra. Vi hade fått det från början också men då ville vi ändå försöka för han skulle få kortison. Men det hjälpte inte.
MQ blev dömd till att avlivas. Det var hemskt, min underbara älskade MQ skulle dö. Vi sa förväll och sen åkte vi.
Det bar tungt att lämna MQ där. Att veta att det är sista gången jag ser han.
MQ höll inte längre.
I mitt hjärta har MQ en stor plats❤️

Detta var några av de sista bilderna jag har på min telefon på MQ❤️

Likes

Comments

Godmorgon! Precis vaknat... Idag ska jag faktiskt åka in och kolla på Göteborgs varvet. Mamma ska springa idag då. Ärligt talat vet jag inte riktigt hur det är där för jag kommer inte ihåg sist jag var där. Men jag vet att det brukar vara ett stort jippo typ. Så det ska bli kul. Ska se om jag kan fota några bilder.
Men jag ska faktiskt springa imorgon med en kompis. Det lilla göteborgsvarvet, de är inte så långt med det ska bli jätte kul, tycker jag!

Vi hade ju den där friidrottsdagen. Själv tycker jag det gick helt okej. Man ska vara med på att springa 60 m, hoppa längdhopp och kast med liten boll. Men det finns också höjdhopp och att stöta kula fast det är inte obligatoriskt.
Jag gjorde allt utom höjdhopp, de e inte min grej. Längdhoppet gick sådär men ganska nöjd med hoppet eftersom det var med fel fot. Inte särskilt nöjd med varken kula eller liten boll. Men jag är väldigt nöjd med 60 m! Sprang fortast i klassen av allihopa! Glad tjej här.
Sen springer varje klass stafett de 4 snabbaste tjejerna och 4 snabbaste killarna springer. När vi sprang kände jag hur jag mitt leende spred sig, vi ledde, vi vann!! Kändes underbart!!

Men nu måste jag gå upp och äta frukost😋

Likes

Comments