​I Måndags under TV4:s 22 nyheter så diskuterades det om dem så kallade "SD-vildarna" som finns i Sveriges riksdag. Efter att inslaget om "vildarna" har visats så dyker TV4:as politiska kommentator, Helena Gissén, upp för att utfrågas om ämnet. Den första fråga hon får är varför hon tror att partier som just SD drabbas. Ett av svaren som hon ger är att det har ett väldigt högt socialt pris att engagera sig i SD. Och då blev jag lite smått förbannad. Hmm, låt mig tänka... Varför i hela friden skulle det ha ett högt socialt pris att engagera sig i SD? Kan det vara så att media och andra partier kallar SD för nazister, rasister, främlingsfientliga osv osv? Och att personer som är aktiva då blir stämplade som allt ovan? Att personer som har valt att vara aktiva i SD har blivit uthängda?

Jag var helt ärligt tvungen att kolla igenom det igen efter jag hade sett det i måndags, bara för att höra om hon verkligen sa så. Att sitta och säga så när man själv är en bidragande faktor till varför det har ett så högt socialt pris är bara för komiskt. Ha lite självinsikt för fan.

In och följ min Twitter: https://twitter.com/The_Angry_Swede​

Länk: https://www.tv4play.se/program/nyheterna/3945205​ (Hoppa fram till 7 minuter in)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som ingen kan ha missat så har under de gånga veckorna me too kampanjen dragit fram riktigt äckliga händelser i ljuset. Men nu har det faktiskt gått för långt.

En kvinna i 60-årsåldern boendes i Sundsvall har nu anmält en man för ofredande efter att de mötte varandra när dem båda var ute på promenad. Och som om detta inte vore hemskt nog har dem stött på varandra sedan i juni, och det mycket hemska hälsningarna började redan då.

Kvinna säger, enligt förundersökningsledaren Henrik Blusi, att hon upplever det som provocerande när han hälsar på henne och uppger även att hon upplever ett obehag av detta.

Till saken hör också att mannen är 80 år!

OM han nu skulle försöka med något lite mer kränkande än en hälsning så är det väl bara att lägga benen på ryggen. Jag menar, i princip vem som helst kan väl löpa ifrån en 80 årig gubbe.

Henrik Blusi säger också att han inte ser detta som ett ofredande, "man måste ju få hälsa på folk" säger han. Och det är ju självklart så. Ställ dig frågan själv. Hur många gånger har du stött på någon okänd som har hälsat på dig?

Sen så menar jag naturligtvis inte att alla fall som kommit fram under denna kampanj är falska, men denna är faktiskt bara riktigt sjuk. Me too kampanjen är bra och med tanken på allt det som kommit fram väldigt nödvändig. Men snälla, sluta med sånt här trams och slutar vara så jävla lättkränkta hela tiden. Och klarar ni inte av att folk hälsar på er kanske ni ska börja fundera på om ni överhuvudtaget ska gå ut.

Artikel: http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/kvinna-anmaler-man-for-ofredande-for-att-han-sagt-hej-till-henne

Likes

Comments

​Under lördagen kunde man i en intervju höra Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén ge beskedet att Sverigedemokraterna inte kommer att få ha några annonser i Aftonbladet under valåret nästa år. Anledningen säger hon är att "De står för värderingar som inte lirar med Aftonbladets värderingar om allas lika rätt och värde".

Min första reaktion när jag såg denna artikel var ilska. Hur i hela friden kan ett folkvalt parti nekas att få annonsera i en av Sveriges största tidningar under ett valår?! Men efter ett tag, då ilskan hade lagt sig lite, så tänkte jag att detta kommer sannolikt att gynna SD. Hur många gånger har inte SD blivit smutskastade, representanter blivit uthängda och partiet har trots allt detta gått uppåt i mätningarna. Detta är sannolikt heller inget undantag. 

Sen kan man ju också tycka att formuleringen "De står för värderingar som inte lirar med Aftonbladets värderingar om allas lika rätt och värde" är rätt så komisk. Var det inte Aftonbladets Fredrik Virtanen som anklagades för bl.a. våldtäkt och sexuella trakasserier under den pågående #metoo kampanjen? Och tog det inte väldigt länge innan Aftonbladet faktiskt gick ut med att det var just Virtanen som var anklagad för ovan nämnda saker? Jag vill minnas att under flera veckors tid så hängde just Aftonbladet friskt ut andra personer medans "Aftonbladet profilen" istället förblev anonym. Sen att Virtanen sedan väljer att beskriva sina handlingar med att han har "Betett sig jävligt risigt" talar också för sig själv.

Så att efter allt detta komma dragandes med trams om värderingar ​tycker jag är rätt så korkat.

Joakim Wallerstein, Sverigedemokraternas kommunikationschef, säger att vikten av ett partis kommunikation under en valrörelse är att förklara vad partiet står för och vad man vill i olika frågor. Att sedan en tidning väljer att hindra ett parti från att nå ut med denna information till väljarna rubbar hela processen och gör det svårt för väljarna att göra ett bra val. Och där kan jag inte göra annat än att hålla med i vad han säger. Trots att jag i slutändan tror att SD kommer att gynnas av denna kupp så anser jag detta vara ett hugg i ryggen på demokratin och hela den demokratiska processen. 

Artikel: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gPa091/inga-sd-annonser-i-aftonbladet​

Intervju med Sofia Olsson Olsén: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6824662​

Likes

Comments

Okej, känner att detta måste redas ut.

Har under en längre tid sett rapportering efter rapportering om hur ond Trump är för att han tänker lämna USA utanför Paris avtalet. Men i alla dessa rapporteringar har jag inte en enda gång hört hur avtalet skulle komma att påverka USA och på vilka grunder, annat än att Trump är en orange version av Hitler, han vill stå utanför det.

Ekonomiska följder:

USA har under det senaste årtiondet använt sig av kol, olja och naturgas för att få energi. Närmare bestämt hela 87% av energin har under årtiondet kommit från just dessa källor. Att då gå in och sätta restriktioner på detta kommer att skada ekonomin för USA väldigt hårt. Företag kommer att bli tvingade att höja kostnaderna för konsumenterna för att kunna klara av de höjda energi priserna. Detta kommer att i sin tur försvåra för företagen att anställa ny personal och göra nya investeringar. När priserna stiger köper konsumenterna mindre och mindre, företagen måste varsla personal eller i värsta fall gå i konkurs eller lämna landet. Resultatet av allt detta blir att jobb försvinner, företagen sänker lönerna, arbetslösheten ökar och den ekonomiska tillväxten minskar.

Om USA skulle stanna kvar i avtalet så skulle det innebära att vid år 2035 skulle: 400.000 jobb ha försvunnit, fabriker skulle tvingas varsla över 200.000 människor, minskad lön på 20.000 dollar för en familj på fyra pers, en sammanlagd BNP förlust på över 2.5 triljoner dollar och ökade kostnader för elektriciteten för vanliga hushåll på mellan 13 och 20 %.

Donald Trump är en affärsman och klimatavtalet är en dålig investering för USA. Därför vill han lämna.


Källa: http://www.heritage.org/environment/report/consequences-paris-protocol-devastating-economic-costs-essentially-zero

Youtube klipp om ämnet: https://www.youtube.com/watch?v=cVOOMyYde0c


Likes

Comments

Tobias Linné och Iselin Gambert, två forskare från Lunds universitet, berättar i en artikel i Aftonbladet att det finns en historisk koppling mellan mjölkdrickande och "föreställningen om vit överlägsenhet". Det påstås även i samma artikel att den amerikanska alt-right rörelsen använder sig av emojis föreställande mjölkglas på Twitter.

Jag tycker att forskning är en bra sak, om den görs på rätt områden. Bara tanken på att pengar läggs på att forska på något som mjölk och huruvida det är en rasistisk symbol eller ej är, för mig, helt bisarrt. Och att sedan hänvisa till den "Amerikanska alt-right rörelsen" i sin forskning är inte bara komiskt utan även oseriöst. En rörelse där alla som inte tycker som våldsvänstern med ANTIFA i spetsen är inräknade. Milo Yiannopoulos, en brittisk provokatör och yttrandefrihets försvarare som är homosexuell, gift med en mörkhyad man, och är halvt judisk är inräknad. Där är ett exempel på hur den Amerikanska vänstern kastar in folk i "alt-right rörelsen" på helt och hållet åsiktsbaserade grunder. Sen så finns det självklart människor som med all rätt är inräknade till "alt-right rörelsen". En sådan person är Richard Spencer, en icon för många inom den Amerikanska "alt-right rörelsen".

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali hamnade i blåsvädret i Svensk MSM efter att under Almedalsveckan ha postat en bild på Twitter där han dricker mjölk och gör tecknet för ok med sin hand. (Tecknet anses vara ett dolt rasistiskt uttryck för frasen White Power.) Och som det inte vore nog för PK media så använde Bali mjölkglas emojin. Så detta är inte första gången som mjölken som rasistisk symbol är uppe på tapeten i Sverige.

Man motsäger även sig själv i sagd artikel. "Det betyder inte att det skulle vara rasistiskt att dricka mjölk" säger Linné och Gambert för att i slutet av artikeln summera det hela med att ett glas mjölk alltid är "en fråga om makt och förtryck".

Kontentan av det hela är att forskning är absolut en bra sak, om den görs på viktiga ämnen. Jag anser inte att forskning om länken mellan mjölkdrickande och rasism är ett sådant ämne. Och nej, att dricka mjölk är inte en symbol för "vit överlägsenhet".


Artikel: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2WzMB/sa-blev-vit-mjolk-en-symbol-for-vit-makt


Likes

Comments