Hej!
Tänkte skriva som ni kanske förstått om dagens hoppträning som gick väldigt bra. Vi började med gemensam framridning där vi skulle samla ihop hästarna så mycket som möjligt för ytterhjälperna i trav och galopp! Låter väldigt mycket lättare än vad det är, men fick till det bra mot slutet. Sen hoppade vi som på en 8a över sockerbit, räcke och sockerbit, oxer. Det gjorde vi kanske tre gånger upp till runt 110, efter det hoppade vi igenom kombinationen och en linje med fem galoppsprång på långsidan. Hon var superfin och väldigt jämn under hela träningen, avslutningsvis hoppade vi en bana med alla dessa hinder ihopslagna. Banan låg lite blandat från 100-120cm, och det var en superfin runda. Hon var framme och verkligen på bakbenen men samtidigt ihop och väldigt lydig så har inget att klaga på! Känns super inför lördag då vi ska hoppa 100&110cm på Södertörn som jag tidigare sagt.
Imorgon är det som ni vet fredag vilket ska bli så skönt efter en väldigt jobbig skolvecka, har bara en lektion på fredagar så börjar 10 och slutar 11. Hur skönt?
Efter det ska jag och mamma ut och rida igenom båda hästarna och putsa och packa lite inför lördag. Mysigt, mysigt!
Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig men skriver ett inlägg om hur det gick på tävlingen lördag eller söndag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Tänkte skriva en liten utvärdering från helgens tävling i Bromma som gick väldigt bra!
Första klassen var en 95cm A:0+A:0, skedde en olycka precis innan jag skulle börja hoppa fram så de fick pausa hela tävlingen i väntan på ambulans. Blev väldigt kall då haha! Men hon var fin på framridningen! Blev ganska lite framridning eftersom de inte öppnade ridhuset försen 12:30 så in dess var det bara på framhoppningen där man kunde galoppera och där var det Max 6 ekipage så blev mycket framskrittning! Men hon var fin dom sagt, flyttade henne lite undan skänkeln och jobbade lite med tempoväxlingar på rakt- och böjt spår i alla gångarterna. Hoppade sedan fram på krysset en gång och sedan räcke och oxer på lägre höjd. Sedan tog jag båda på fullhöjd och avslutade med att ta räcket en till gång.
Själva rundan sen då, är väldigt nöjd med den! Hon lyssnade bra och var väldigt fin. Dock kände jag att jag tappade henne i svängen till näst sista hindret i omhoppningen där hon blev lite lång och flack, men hon löste det ändå! Blev en dubbelnolla med helt okej tid! Satsade inte i omhoppningen men tog inte jättestora svängar heller, men satsade mer på att nolla än att bli placerad! Slutade två utanför placering på runt 70 starter.
Sedan blev det en väldigt lång väntan inför nästa klass som var 105cm A:0+A:0. Banan var ganska maxad med flera lite kluriga vägar. Till denna klass kunde man risa fram i ridhuset så galopperar några varv och kände att hon var framme för skänkeln. Efter det tog jag ett par språng på framhoppningen och nöjde mig sedan.
Är supernöjd med även denna runda som också blev en dubbelnolla! Lite flack på två av räckena där jag inte riktigt fick ihop henne och även att lite tokigt språng på näst sista i grunden där jag blev lite tveksam om hon skulle göra ett omtramp eller hoppa av! Men väldigt nöjd ändå då hon hoppade upp sig jättefint. Satsade endast på att gå nolla så tog inte några snabba svängar här heller med eftersom det inte var så många nollor räckte det till en 8:e placering av 49 starter!
Så kan summera att tävlingen gick väldigt bra och att jag verkligen börjar lära mig hur jag ska rida henne. Nu på lördag åker vi till Södertörn och hoppar 100cm & debuterar 110cm. Vi hoppar dock 110 i avd B så att jag slipper fokusera på det! 105 kändes så pass enkelt så tror inte att 110 ska vara några problem, det är ju ingen höjd för henne! Så det ska bli spännande. Filmerna från dagens klasser kan ni se nedan, har som ni ser skaffat youtube ifall ni missat det så ni får gärna på in och kolla så jag lagt ut ett flertal filmer på båda hästarna!

Likes

Comments

Hej på er!
Uppdateringen är tyvärr väldigt seg just nu.. men att ha två hästar, gå i 2an på gymnasiet och samtidigt hinna med att ha ett liv utanför skolan och hästvärlden gör så att bloggandet tyvärr blir lite bortprioriterat. Men helt sött är det inte här iallafall. Händer ganska mycket skoj i mitt liv just nu så kan väl lika gärna passa på att blogga lite om det då!
Imorgon är det tävling för mig och Chablis, vi ska till Bromma ridklubb och hoppa 95cm och 105cm! Planen är att rida lugnt och gå lite på känsla, tänkte ta lite tajtare svängar i omhoppningen i 95klassen om allt känns bra innan. I 105klassen är målet att gå dubbelnolla, inte satsa på på placering utan bara komma runt med en bra känsla! Får vi nåt nedslag är det skitsamma helt ärligt. Känns det bra i 105cm kommer vi även debutera 110 avd B på Södertörn nästa helg! Spännande.
I övrigt rullar allt på väldigt bra i livet! Mycket plugg i skolan men det är bara att kämpa sig igenom.. Tokio börjar även han blir riktigt fin och få tillbaka muskler och kondition! Min kompis Malin har fått hoppa honom mycket på senaste tiden eftersom hennes häst varit skadad. Superduktiga är dom! Hoppade 110-bana i torsdags och han är positiv och glad, precis som jag vill ha honom. Chablis är superfin även hon, hon har fått finfina muskler och hittar nya knappt varje pass! Hoppade 110-bana med ett par 120 språng i torsdags, vilket gick super! Så att hoppa 105 imorgon känns väldigt lugnt.

En annan rolig sak är att vi om två veckor får våran nya hästbil från Thorstensons! Ska bli jätteskönt att ha hästbil istället för transport av många anledningar! Men framförallt att vi kommer kunna åka med båda hästarna vilket kommer behövas när vi ska på Runstenkurs med båda i vinter. Lägger ut bild på den när vi fått den! Sedan har jag även beställt en KEP-hjälm som jag får om några veckor! Sålde min gamla samshield så vill ha en till så jag har två. Väldigt nöjd!

Likes

Comments

Hej! Har precis kommit hem från dagens tävling, är helt slut haha!
Vi var iallafall på Hufvudsta och hoppade 95cm och 100 cm. I första klassen vart det väldigt stressigt då vi knappt hann rida fram! Blev iallafall två pet då jag la henne väldigt tokigt. Andra klassen gick mycket bättre! Klockren var hon verkligen, hon taggade till ordentligt så var väldigt framme men lyssnade bra, kom rätt på alla hinder och så. Sen missar jag tredje hindret i omhoppningen då jag totalt fick hjärnslutning! Så fick rida en stor volt vilket såklart förlängde tiden och gav 4 fel. Men en superrunda i övrigt så jag är mycket nöjd!
Nästa tävling för oss blir i Bromma om 3 veckor, då hoppar vi 95&105cm! Ska bli jättekul.

Annars har jag haft en väldigt skön helg, slutade 11 i Fredags så åkte hem till William efter skolan och sen mötte jag upp Issa lite senare och åt middag. Jättemysig dag! Igår hoppade Malin Tokio vilket gick jättebra! Hon fick ta några språng på 120 och de såg superfint ut. Efter det var jag med Siri på kvällen och vi bara hade myskväll helt enkelt eftersom jag skulle upp tidigt idag! En ganska lugn helg med andra ord. Nu väntas plugg då skolan börjar komma igång på riktigt nu.. usch, aja bara att kämpa sig igenom haha!
Nästa vecka händer inte jättemycket men på tisdag ska vi åka och hoppa för Helena Persson med Chablis vilket ska bli spännande, men nu ska jag äta så vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan!
Sitter just nu hemma och kollar tdb, standard haha. Ska snart möta upp en kompis!
Denna helg har jag bott hos Malin, följde med henne och tävla idag, vi gick upp kvart över 4. Usch haha!
Men vi har iallafall haft en supermysig helg! Träffat kompisar och shoppat osv.
Igår hoppade jag Tokio föresten! Första gången på ett bra tag då min medryttare hoppat honom på senaste tiden. Gick jättebra, hoppade lite blandade hinder upp till 110. Han var lite stark men jättefin ändå, kul!
Chablis vaccinerades i fredags så hon har bara skrittats ett par dagar nu. Red igenom henne på utebanan idag lite lugnare i alla gångarterna, hon kändes väldigt fräsch iallafall. Försökte mest tänka framåt då hon lätt segar ihop lite och hamnar på bogarna, speciellt i vänster varv som är mitt jobbiga varv. Men hon gick jättebra genom hela passet så jag är nöjd!
Nu är det två veckor kvar tills vi ska åka och tävla igen, sista utetävlingen för oss iår som blir på hufvudsta. Hoppar 95cm & 100cm! Ska bli superkul iallafall eftersom jag vet lite mer hur hon är på tävlingsplats nu och så, då kan jag fokusera mer på själva ridningen.
Vi ska även åka och prova en ny tränare nästnästa onsdag! Tycker det är bra att ha två hopptränare att variera lite mellan som kompletterar varandra, vi ska till Cathrine Persson. Skulle åkt nu på onsdag men mamma är inte hemma och hon vill gärna vara med första träningen. Ska bli superkul iallafall.

Likes

Comments

Hej på er, bloggen har vart lite död senaste tiden. Tänker inte ge er värsta förklaringen då jag sa från början att att blogga är inte min nr 1 prioritering.
Just nu sitter jag på tunnelbanan hem från Issa, vi festa ganska sent igår så är väldigt seg haha!
Men som ni kanske såg på Instagram var ju jag och Chablis och tävlade på Mälarhöjden igår! Vi hoppade en 95cm klass bara. Var väldigt nervös innan då jag inte tävlat på ett tag osv, märks att det där är en rutingrej! Men gick väldigt bra! Hann inte hoppa fram så mycket men de gick ju ändå! Sen red jag väldigt dåligt på vissa hinder där jag inte hade henne på bakbenen så hon blev lång och då blev några språng lite tokiga. Men felfria blev vi i båda faserna iallafall! Red inga omhoppningssvängar så ingen vidare bra tid men vi hade kommit överens innan att jag inte skulle satsa på placering utan helt enkelt bara känna att allt fungerade. Och de gjorde det! Nästa tävling vet jag mer hur jag ska rida och då är jag förmodligen mindre nervös. Men är supernöjd med Chablis verkligen!
Annars då, det rullar på med båda hästarna. Hittar fler och fler knappar på C för varje dag & Tokio är västligt pigg och glad just nu. Hoppade honom igår och red av ute på banan, han blir helt galen då haha! Rusar runt och bockar och frustar, så glad verkligen. När han hade busat av sig gick han superfint verkligen! Så roligt när det går så bra med hästarna.

Likes

Comments

Gårdagens hoppning med C gick bra, eller ja det var mer markarbete. Jag, Malin och Sara hoppade lite olika linjer där den ena var tre hinder med tre korta galoppsprång emellan. Chablis har lätt att samla så det gick faktiskt väldigt bra! Bra för hästarna att få jobba på att hoppa på styrka istället för fart. Övningen vi gjorde efter var en trekombination med ett litet hjälphinder innan, det var faktiskt lite klurigt då kombinationen kom direkt ur sväng plus att det nu var lite längre avstånd så här behövde men ha lite tryck i galoppen. Så första gångerna vart det lite tokiga språng då vi kom in i väldigt dålig galopp. Men sen nä jag vågade galoppera ordentligt gick det superbra! Avslutade med att rida av henne ute. Vi hoppade inte jättehögt utan upp till cirka 115 bara, vilket inte alls är högt för Chablis men eftersom vi fortfarande håller på och lära känna varandra känns det lagom just nu.
Tokio red jag ut cirka 30 minuter och joggade bara, han kändes fin och mjuk!
Idag ska vi till Linköping över helgen, så åker ut till hästarna strax och rider igenom Chabbis lite lugnt, min medryttare har Tokio idag så har bara En häst idag.

Likes

Comments

Hej, kom precis hem från stallet faktiskt!
Idag har varit en väldigt lång och seg dag, började 8 och slutade kl 5. Vi gjorde inte så mycket egentligen, utan gick mest igenom uppläggen för olika ämnen denna termin! Jag har ju blockschema vilket betyder att istället för att ha till exempel matte 1h tre gånger i veckan drar dom ihop allt så vi bara har matte en gång i veckan fast då i tre timmar! Alltså har vi Max tre lektioner per dag och oftast färre. Det är skönt på det sättet att det blir mer strukturerat och mindre spring mellan lektionerna, men det blir också lite segt att ha samma ämne i flera timmar även om vi får små raster då och då. Även jobbigt om man är sjuk för då missar man en hel veckas lektion i det ämnet.
Men iallafall, när jag kom hem åt jag lite snabbt och åkte sen ut till stallet! Red igenom Tokio ett ordentligt pass, han har tappat ganska mycket i sommar så detta var precis vad han behövde. I början var han väldigt tjurig och stark, sprang bara runt och bockade och kickade i galoppen och fick inte fram honom ärligt till handen! Men han lossnade efter ett tag och var superfin då! Jobbade mycket galopp/skritt-övergångar och att lägga väldigt små volter i galopp, lite "piruett"tänk! Han blev såå fin & avslappnad mot slutet och kunde nästan sitta på långa tyglar utan att han tappade bakbenen eller flöt ut med bogarna. Precis som det ska vara med andra ord!
Chablis gick ett hårt pass igår så red henne något lugnare idag, jobbade mycket med volter och flytta henne undan skänkeln på olika sätt! Mycket tänk att han verkligen ska "sätta sig" på bakbenen utan att tappa bjudningen. Hon var också sjukt fin, jobbet från igår satt nog kvar lite. Väldigt avslappnad och samarbetsvillig!

Imorgon ska jag och Malin hoppa lite själva eftersom vår tränare är på meeting, jag har en kort skoldag, börjar 11 och slutar 14:15, så pappa och jag åker ut ganska tidigt till stallet så vi kan mocka, Bygga fram hinder och fixa Tokio som endast ska jogga imorgon! Malin slutar senare än mig så det passar ganska bra att jag åker ut tidigare och fixar iordning allt. Lägger ut en bild på en liten banskiss för imorgon nedan.

Likes

Comments

Nu har jag gått klart första dagen i 2an!
Vi gjorde inte så mycket idag utan fick våra scheman och sen åkte vi ofrivilligt och bowla med andra samklassen! Jag suger på bowling så inte världens roligast grej enligt mig haha.
Mitt schema var faktiskt helt okej! Slutar bara sent en dag, men går från 8-5 den dagen så inte superkul.. Men i övrigt tyckte jag schemat var bra.
Ska ändå faktiskt bli lite skönt nu när skolan börjar, att få komma in i alla rutiner igen och så! Men alla säger att 2an är värsta året så kämpigt lär det bli..
Nu ska jag hem och äta och sen åka till stallet, chablis tänkte jag rida på ängen image eftersom det är så fint väder! Tokio ska bara gå i skritten så blir en lite lugnare dag. Men vi hörs lite senare!

Likes

Comments

Tokio:

Måndag: jogga

Tisdag: ut och galoppera

Onsdag: trimma

Torsdag: vila

Fredag: Ann-Britt rider

Lördag: markarbete

Söndag: Ann-Britt rider

Chablis:

Måndag: trimma

Tisdag: ut och galoppera

Onsdag: jogga

Torsdag: hoppning

Fredag: vila

Lördag: uteritt

Söndag: markarbete

Likes

Comments