My new hat!

Jag lovade ju att visa er vad det skulle bli av mitt tyg som jag köpte förra veckan - lite senare än planerat så får ni här se resultatet! Jag knåpade alltså ihop en liten keps/hatt! Är otroligt nöjd får jag ändå säga, även om den är en centimeter för tight (eller är det normalt att känna att man inte får något syre till hjärnan? jag vet inte?).

Den är alltså gjord av ett filttyg, fodret är av en scarf som jag köpte på Gina förra sommaren som jag aldrig använt (hade glömt köpa tyg till det, men det löste sig perfekt!), två olika sorters band, knappar och så en väldigt stabil interfacing (som jag inte vet vad det heter på svenska) till skärm och bandet runt huvudet. Om ni vill göra en likadan kan ni köpa mönstret för en billig peng från denna Etsyshop! Jag är ca 56 cm runt huvudet (kanske 57 med mitt ganska tjocka hår) och den blev aningens tight för mig. Så gör bara pyttelite mer sömsmån om du är större än så runt huvudet! Tipstips.
As promised - here's what I made last week from the fabric I bought! I'm SO happy with it, I actually already have one that I bought in Palm Springs two years ago, but that one's somewhere deep inside the closet at my parent's house and doesn't look as good as this one. Yay! If you want to make one for yourself you can download the pattern and instructions for very cheap from this Etsy shop!

Gillar

Kommentarer

Sandra Nicole,
Alltså åååh så fin!! Kanske måste göra en jag med 😊 Den kanske går att forma ut lite med en blöt trasa och strykjärn? Om det är ull i filten så borde det gå! Hitta något runt och bulligt att stryka på och forma loss!
www.sandranicole.se
theamandajournal
theamandajournal,
Åh du är SÅ smart. Har glömt svara, tack för tipset!! Nu är det ju syntet men jag ska ändå testa. Annars gör jag en ny 😉 Puss!
nouw.com/theamandajournal