Jag vill inleda det här inlägget med att säga hur ledsen jag är att jag inte har varit mer aktiv på bloggen det senaste året. Men sanningen är att jag bestämde mig för att jag skulle göra en challenge som min kompis hittade på. Vi skulle allihopa avstå från att posta på våra bloggar innan Riverdale återvände för säsong 2. Men om jag ska vara ärlig så känns det så himla kul att vara tillbaka! Det är så mycket vi har att ta igen efter året som gått och så mycket som är på gång i filmvärlden.

Men låt oss ta en sak i sänder. Riverdale är tillbaka med ännu en säsong och jag har så mycket tankar och fan-theories. Till och börja med så måste jag bara börja med att säga, vilken säsongsavslutning! Fred som blev skjuten, Jughed som fick stöd från Serpents och Veronica och Archie som tog det stora steget ;). Serien fick ju kontrakt för en ny säsong redan halvvägs in i första säsongen. Vi fick då höra mycket om att den nya säsongen skulle vara mörkare och mer Twin Peaks inspirerad. Låt mig bara säga att det var väldigt sant. Den nya säsongen känns mörkare och mer spänningsfylld och jag har en känsla av att den kommer att ge oss en del mardrömmar som vi inte fick i första säsongen.

Säsong ett avslutades med en riktig cliffhanger i form av huvudkaraktären Archie Andrews pappa Fred som blev skjuten av en maskerad man inne på dinern Pop's. I andra första avsnittet på andra säsongen så möttes vi av många av Archies tillbaka blickar från rånet på dinern. Avsnittet avslutades även med att Archies tidigare älskarinna Ms.Grundy som tidigare var musiklärare på skolan blev mördad av samma maskerade man som sköt Fred. Lyckligtvis så klarade sig han men det gjorde inte hon. Det handlar mycket om vem som är den maskerade mannen eller "The angel of Death" som han kallats i vissa sammanhang. Min teori är att det är han som temporärt är Serpent-ledare när FP är i fängelse. Ni kan se en bild nedan. Det stämmer överens med minnesbilderna från Archies tillbakablickar. Men varför skulle han vilja skuta Archie? Han tog inga pengar från kassan, men han tog Freds plånbok. Jag nämnde ju att han sedan dödade Ms.Grundy. Jag tror därför att det även kan vara hennes ex-man.

Jag hör av mig igen när ett nytt avsnitt kommit ut! Skriv gärna i kommentarerna om ni har några fan-theories.

That's a wrap!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alla har vi favorit filmer och serier. Och självklart så försvarar man sina favoriter men vissa misstag har sina platser. Somliga på min lista för: 5 bästa film och serie-missarna!

1, PRETTY WOMAN

I ena sekunden äter Julia Roberts en croissant, men bara sådär så förtrollas den till en pankaka.

2, Star Wars

Mitt under en spännande scen i Star Wars så kommer tre stormtroopers in. I bakgrunden ser man en av dem slå i huvudet i taket.

3, The Matrix

Bra försök, men att göra en närfilmning på en nypolerad dörrknopp var kanske inte den bästa idén? (Man ser kameran speglas i dörrknoppen.)

4, Cinderella

Det här misstaget är lite annorlunda. Det är ingenting man kan se med blotta ögat men det är väldigt roligt när man väl inser det. Prinsen blir ju kär i Askungen. Han säger att hon är hans livs kärlek och vill gifta sig med henne. Man tycker ju kanske att han borde komma ihåg hur hon ser ut och inte behöva prova hennes sko på alla flickor i landet för att få reda på vem hon är. Haha.

5, Friends

Rachel och Monicas lägenhetsnummer byts ut från 5 till 20!

That's a wrap!

Likes

Comments

I helgen så fick filmen Safe Haven med Julianne Hough och Josh Duhammel underhålla mig under lördagsmyset. Det var absolutisten besvikelse! Den var jättebra, spännande och mysig. Filmen handlar om en tjej vid namn Erin (Julianne Hough). Man anar att någonting har hänt som gör att polisen letar efter henne. För att skydda sig själv så låtsats hon heta Katie. Hon klipper v håret och färgar det och sätter sig på en buss ut till en liten småstad i södern. Där träffar hon Alex och hans två barn Lexie och Josh. Jag ska nog inte avslöja så mycket mer, men i det stora hela var hela filmen väldigt underhållande och spännande. Jag rekommenderar den starkt!

That's a wrap!

Likes

Comments

Tecknade klassiker har vi många, allt från Snövit till Monsters inc. Just nu pågår en trend i filmindustrin att göra tecknade klassiker till spelfilm. Vi har hittills fått se många versioner av Askungenl, en Tarzan, djungelboken och mycket mer. Det är delvis en rolig idé men det kan bli lite tröttsamt (tycker jag) när det är det ända som kommer på ett halvår. Helst vill man ha några sådana guldkorn per år, högst! Framförallt är det kul att leka med tanken själv. Här kommer därför "5 tecknade klassiker som man borde göra spelfilm på"!

1. Lilo och stitch
2. RAPUNZEL
3. SUPERHJÄLTARNA
4. UPP
5. ALADIN

That's a wrap!

Likes

Comments

För ungefär 16 år sedan så möttes Rory och Lorelai Gilmores blickar med världens. De har varit en del av våra liv nu i hela 7 säsonger och nu äntligen får vi träffa dem igen! Mot slutet av månaden (november), den 25:e för att vara mer exakt så får vi träffa dem igen. Vi fans kommer att få fyra stycken avsnitt som i sig är 90 minuter långa. Varje avsnitt kommer att spegla en årstid. Alltså kommer vi att få ett vinter, sommar, höst och vår avsnitt. Det kommer att vi så kul att få se ännu lite till av en av mina absoluta favoritserier! Jag kan knappt vänta tills jag får se Taylor och Luke bråka igen, Mrs.Patty ha sina olika danslektioner och Kirk som hoppar mellan olika jobb hela tiden.

That's a wrap!

Likes

Comments

År 1998 så sändes det första avsnittet av hitserien Dawson's creek. Den var inte bara en mysig serie med en drömmiljö, spänning, romantik och mycket mycket mer, utan den var även de kända skådespelerskorna Katie Holmes och Michelle Williams stora genombrott. Alla spelade de unga glada och (såklart vackra) tonåringar i den lilla staden Capeside. Personligen älskar jag serien! Man får bara en sådan härlig, trygg och mysig känsla i kroppen när man tittar på den. Och så är ju Dawson en filmgeek precis som jag!

Mina castingar är inte grundade på utseende utan helt enkelt vem jag kan se framför mig som t.ex Joey istället för Katie Holmes. För att detta ska bli en lätt sak att föreställa sig så krävs det såklart att skådisarna har samma typ av attityd och samma förmåga att leverera en karaktär.

JOEY - Alexis Bledel

Alexis Bledel har vi sätt som en liknande karaktär i en av mina favoritserier Gilmore Girls. Hon spelar den självsäkra och starka Rory. Det jag tycker att Alexis Bledel får fram är både styrka och finkänslighet, precis som Joey.

Dawson - Freddie prince jr

Dawson är en karaktär man gillar samtidigt som man kan tycka att han beter sig lite illa ibland. Som när han blev intresserad av Joey först när hon gjorde sig i ordning med smink, klänning och smycken. Jag ville hitta en skådis som jag tycker kan spegla både och. Jag är en som tycker om Freddie Prince Jr men jag kände ändå att han kan spegla båda sidorna av Dawson.

Pacey - Daniel Radcliffe

Även fast Daniel Radcliffe lätt förknippas med Harry Potter så tyckte jag att han passade bra in i Paseys roll. Han har ett sådant snällt utseende, eller vad man nu ska kalla det. Han ser ut som en sådan som skulle göra allt för sina vänner och därför skulle han passa perfekt in som Pasey.

Jen - Dakota Fanning

Dakota Fanning är en sådan som passar att vara både "good girl" och "daredevil". Hon skulle lätt kunna göra något bus men samtidigt spela kompisen som alltid finns där. Precis som Jen.

That's a wrap!

Likes

Comments

HOW I MET YOUR MOTHER - SUBWAY WARS S6 E4

Den första serien jag tänkte prata om är How I met your mother. Den är en mycket omtalad serie. Klassiskt sitcom upplägg med "paret", "tjejetjusaren" med flera. Den är en av mina favoriter just för att jag älskar sitcoms! De gör en så glad och man får sig ett och annat gott skratt per avsnitt. Mitt favoritavsnitt i serien är ett som heter Subway wars. Avsnittet handlar om att gänget sitter på sitt stamhak (MacLarens) och får ett samtal av sin kompis. Han sitter på en restaurang "downtown" och har just sett Woody Allen på samma restaurang. Robin som är ganska ny i New york vill gärna gå och se honom men resten av gänget tycke att det är onödigt eftersom att de ser honom hela tiden annars. Denna oenighet utvecklas till en argumentation om hur man snabbast tar sig till restaurangen och så sätter "Subway war-et" igång. Ted tycker att buss är det bästa föremedlet, Marshall är fast besluten att gå hela vägen (långa vägen). Lily bestämmer sig för att ta tunnelbanan, Robin taxi och Barney en egen lite speciell version. Han går in på en restaurang, feikar en hjärtattack och får åka ambulans. [spoiler] Han blir körd till det närmsta sjukhuset åt helt fel håll.

Hela idén är väldigt underhållande och man är hela tiden spänd över vem som ska vinna, hur det ska gå för Barney osv. Varje gång jag har en kompis som jag ska visa How I met your mother för så visar jag oftast Subway wars.

Ailiens in a spaceship - bones s2 e9

Den andra serien är min absoluta favoritserie och detta är mitt absoluta favoritavsnitt! Varning för [spoilers] i det här stycket! För mer om serien se min recension på Bones: www.thatsawrap/bones.se. Jag går direkt till detta specifika avsnitt. Under detta avsnitt så pågår en utredning av "The grave digger". Det är precis som det låter, en mördare som begraver sina offer. Vilket i sig kan låta ganska logiskt och till och med snällt. Men så är inte fallet. The grave digger begraver sina offer levande medan de är drogade/nedsövda och vaknar sedan upp i någon form av monter ev bil mm. Två tvillingar ha blivit offer till The gravedigger och det är gängets jobb att lösa fallet. The gravedigger kräver en lösensumma i utbyte mot GPS koordinater som visar var offrerna är begravda. Avsnittet byggs även upp kring en hemsk händelse. Bones och Hodgins blir offer till The grave digger. Allt händer när Bones är på väg till hennes karatelektion. Hon blir överfallen av The grave digger. Samtidigt kommer Hodgins fram till någon jätteviktig slutsats om tvillingarna och måste få tag i Bones. När han kommer ner i parkeringshuset där alla offren blir överfallna (inklusive Bones och Hodgins) så ser han Bones ligga utslagen brevid hennes bil. Han blir såklart orolig och innan han ens hunnit fram till Bones så blir han överkörd av The grave digger. Under avsnittet pågår en kamp mellan The grave digger och gänget som är klar på The Jeffersonian. Allt hänger på tid.

Jag älskar det här avsnittet eftersom att det är så otroligt spännande! Man är så orolig för Bones och Hodgins men man vet också att gänget kommer att fixa det. En bra replik i avsnittet är Booth som är ganska upprörd och nästan vrålar på gänget: "This is Bones we're talking about, and Hodgins. You think they didn't find a way to extend their air?". Man kan säga att Booth blir lite busted när det kommer till hans känslor för Bones.

The one with the blackout - friends s1 e7

Sist men inte mins så har vi ju den förmodligen mest kända serien i hela världen, Friends. Avsnittet handlar om ett strömavbrott som drabbar hela Manhattan, delar av Queens och Brooklyn. Hela gänget befinner sig i Monicas och Rachels lägenhet förutom Chandler som är fast i en bankomat vestibul med Victoria's secret modellen Jill Goodacre. Gänget hjälps åt att lysa upp lägenheten med ljus av olika slag. Under tiden går Ross och grunnar på sina känslor för Rachel. Han kommer tillslut fram till att gå ut på balkongen och berätta för Rachel hur han känner. Precis när han ska berätta för henne blir han överfallen av en katt. Katten visar sig senare att vara en boendes i deras byggnad vid namn Paolo. Han är italienare och tjejerna tycker att han är mycket snygg. Speciellt Rachel som Paolo verkar ha fattat tycke för också. Ross retar sig otroligt mycket på honom (såklart) likaså Joey. För Chandler går det lite mindre bra. Han blir erbjuden tuggummi men tackar nej på grund av att det inte är sockerfritt (VA?!) men han tar emot det lite senare ändå. Då böjar en otroligt pinsam tuggummi-tugging. Chandler bestämmer sig för att blåsa en bubbla men råkar istället spotta ut det! Han tar tag tuggummit igen och stoppar in det i munnen. Då visar det sig att han stoppat in någon annans tuggummi! I paniken sätter han det i halsen och Jill får göra Heimlich manöver på honom. Pinsamheten lägger sig en aning och det går ganska bra på Chandlers front. Men för Ross går det sämre. Det sista ljuset brinner ut och stömmen kommer tillbaka. När ljuset tänds så står Rachel och Paolo och pussas och Ross blir förkrossad.

Det här avsnittet har så många olika roliga korn i sig och man skrattar nästan så man kiknar. Det roligaste är delen med Chandler och tuggummit. Jag vet att det här avsnittet är väldigt tidigt i serien men det är det roligaste enligt mig.


Hoppas att det här inlägget var omtyckt, jag vet att det var ganska långt men jag tycker att i princip all information var relevant. Alla avsnitt finns att se på på Netflix!

That's a wrap!

Likes

Comments

Filmer har alla sina affischer, stora som små, mörka som ljusa. Alla har sina olika utseenden. Personligen är jag ett stort fan av filmposters och jag älskar att ha dem på mina väggar. Hemma hos mig så får den kända E.T-affischen ta sin plats på dörren in till mitt rum. I vardagsrummet hänger även Steven Spielbergs omtalade Jaws (A.k.a Hajen). Båda affischerna är köpta på allposters.se och kom i mycket gott skick samt levererades hem i ett kraftigt kartongrör. Priserna på sidan är helt fantastiskt låga och jag rekommenderar sidan starkt.

That's a wrap!

Länk till sidan: allposters.se

Likes

Comments

Filmer och serier har olika karaktärer. Alla är påhittade på ett eller annat vis och man skapar åsikter kring karaktärernas personligheter. Men ibland tänker jag på vilka skådisarna är bakom dessa karaktärer. De får nästan som dubbla identiteter under inspelningstider. Just Chloé Grace Moretz är en väldigt stark person både "on och off set". Off set så är hon engagerad i bland annat presidentkampanjen i U.S.A där hon varit med och stöttat Hillary Clinton. Se hennes tal nedan.

På grund av hennes styrka i sådan tidig ålder (född 1997) så väljer jag att skriva om henne som en av de bästa skådisarna just nu.

That's a wrap!

Likes

Comments

Det är lustigt hur alla människor kan ha så olika ben. Hur någonting så likt på utsidan kan vara bland det mest särskiljande mellan oss människor. Det är tankeställare man får när man tittar på den kritikerrosade serien Bones. Den har nu underhållit folk över hela världen i 11 år och det är inte slut än. I början av det nya året (2017) får vi chansen att ta del av ännu en säsong av serien. Vilket då blir den tolfte. Under seriens gång får vi följa rättsantropologen Dr. Temprence "Bones" Brennan, F.B.I agenten Seeley Booth och deras labbkollegor Cam, Hoggins, Zach och Angela med flera. Serien går under genrerna spänning, komedi, lite romantik och såklart crime!

Personligen är Bones en klar etta av mina favoritserier och jag har verkligen fäst mig vid människorna. Alla blir som en familj och man hittar saker i vardagen som påminner om dem hela tiden. Ska jag betygsätta Bones så är det en solklar 5:a. Jag rekommenderar den starkt! Upp till 10 säsonger finns att titta på på Netflix. Men som sagt finns det även en elfte samt en tolfte i början av 2017.

It's a wrap!


Likes

Comments