Hej alla fina människor där ute!
Förlåt för att jag inte har skrivit det senaste! Har varit ganska upptagen med skola osv. Jag går då på Strömmas Naturbruksgymnasium nu som många kanske tidigare har läst! Här har vi häst och djurvård som spets utbildningar! j
Jag går då häst och har snart 3 veckors praktik. Men inte på ett helt vanligt ställe i Sverige. Nej jag ska åka till England! Där ska jag vara på Eastern College i Norwich och jobba i deras stall. Om jag har riktigt tur så kan jag få åka till ett mer privat ställe där jag också förhoppningsvis får rida! Om inte det blir av så kommer jag och den tjej jag ska åka med till England åka till London på helgerna och ha det trevligt! Jag är så nervös och spänd! Efter de tre veckorna i England kommer jag ha praktik hos en i Skene skog i fyra veckor. 😄 Där finns det mycket att lära sig. Bland annat mycket om foder och lite om träna hästar och ridatill hästar! Trodde först inte att jag skulle få åka till England men hoppades och nu får jag det! Lyckligare kan jag inte bli tror jag! Haha!
Men nu ska jag ta och fortsätta plocka och dona här hemma så hörs vi snart igen!
Puss och Hej!
Vanja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja nu undrar ni kanske vad jag menar med min rubrik. Så här ligger det till:

Västra Götalands Län har gjort en hel del ändringar i de olika Naturbruksgymnasierna här i Västra Götaland. Detta upprör många elever då t. ex Lantbrukslinjerna hos vissa gymnasium läggs ner. Som ett exempel har Strömmaskolans lantbrukslinje lagts ner under sommaren. Detta gick så fort att alla inte hann med. Allt förändras.

* Varken Lantbrukseleverna eller Hästeleverna får sluta tidigt i maj för att få jobb direkt efteråt. 

* Mjölkkorna ska försvinna ifrån skolan och skall ersättas av några få köttdjur istället. 

* De Lantbrukseleverna som finns kvar får alltså inte hålla på med kor eller grisar. 

* Hästlinjen utökas och det innebär att det inte kommer finnas någon lantbruksinriktning här i Marks Kommun

Och detta är bara ett exempel på Strömmaskolan. Tänk på de 5 andra gymnasierna som också har stora förändringar. 

Detta har gjort att alla gymnasier ska skolstrejka nästa vecka på tisdag. Eleverna kommer inte gå på lektionerna utan kommer skita i det totalt. Samtidigt kommer de personerna som har bestämt och gjort alla dessa ändringar till Strömmaskolan. Alla häst samt djurelever gör detta med lantbrukarna för att de nu vill sätta ner foten mot för snabba och klumpiga förändringar. 

Jag personligen tycker att de gjorde det på ett så klumpigt och dumt sätt så att detta blir ett problem för vissa elever. Lärarna vet om det även rektorn. 

Vi elever är noga med att ingen ska tro att detta är emot lärarna, personalen, rektorn eller skolan i sig. Vi vill bara visa de personerna som sitter i denna styrelsen att de får tänka om. 

Anledningen till att lantbrukselever och hästelever (vet ej mycket om djureleverna) tar studenten i Maj är för att dessa ska kunna få jobb då allt startar. Under maj månad är det sådd och så vidare. Under denna tiden behöver de flesta bönderna mycket hjälp och har då tidigare fått hjälpen av dessa lantbruksstudenter. Varför inte hålla kvar detta? Varför lägga ner det eller förstöra för de som fortfarande går denna linje? De kan ju få jobb nästan direkt efter gymnasiet! 

Det finns andra jobb ja visst men hur många är det inte som kräver en helt annan utbildning än våran? Vissa vill ha såna som är högt utbildade. Varför inte ge oss chansen att få jobb som vi har meriter för? Varför inte låta lantbrukseleverna ta studenten i maj då allt börjar? Vi har ju liksom fortfarande Åk:2 och Åk:3 som går denna linje.

Tisdag den 7:e oktober 2014 kommer det att bli gymnasiestrejk! 

Likes

Comments

Jaha. Jo nu är det så att i sommar har jag inte varit särskilt aktiv här på min blogg. Myckeg beror på att jag har jobbat i sommras :) Jag hade så kallat ferie praktik på Strömmaskolan i västragötaland :) Där fick jag vara med bakom "kulisserna" kan man säga. Jag såg hur allt fungerade i både häst stallet, smådjurs huset och på vaktmästeriet! Det var kul och lärorikt. Jag lärde min en hel del i häst hantering som jag aldrig vetat tidigare eller lärt mig. Jag fick också lära mig att köra en Kawasaki Mule(ett sorts terrängfordon). Det var riktigt kul! Har någon kanske förut kört över Hallandsåsen förut? Jag har iaf åkt över den 4 gånger hehe ;) Första gången var när en anställd i stallet, en vanlig praktikant och jag var på väg ner till Skåne för att kolla på lite hästar till skolan. Andra gången åkte jag tillbaka till västragötaland! När jag sen kom tillbaka för att jobba i stallet igen efter en vecka i vaktmästeriet åkte den anställda (som jag tidigare hade åkt med ner till skåne) och jag över Hallandsåsen för en tredje gång :) Denna gången med ett hästsläp, för att hämta en av de hästarna vi tidigare hade tittat på!! Fjärde gången var på väg hem :)

Nu har jag lite andra roliga nyheter också! Jag ska byta gymnasium! Igår fick jag klartecken från Strömmaskolans rektor att jag kunde börja i årskurs 2!!! Det är helt otroligt fantastiskt och jag har suttit i några veckor nu och bara hållt tummarna. Min tidigare plan var att gå om ettan och börja på Slottegymnasiet smådjurs utbildning istället. Men sen insåg jag att hur fina vänner jag än har där uppe så kommer jag säkert inte träffa dom särskilt mycket. Sen saknade jag hästarna så otroligt mycket. Jag kommer sakna alla fina hästar som jag i ett år nu fått rida och mest kommer jag nog sakna alla fina människor jag lärt känna. Tror nog inte att jag någonsin kommer få så fina vänner igen 💖 Jag kommer dessutom sakna världens bästa häst, friesern Ids💖

Så ligger det till just nu :) Hoppas att ni som läser min blogg inte tappar hoppet om mig hehe ;) jag ska försöka att lägga ut mer och förhoppningsvis ska jag börja vlogga! Kram Kram 💖💖💖

  • 191 Readers

Likes

Comments

Tjejiga saker och tankar

Jaha? Och vad menar jag med min rubrik då? Jo ibland kanske man inte tycker om det man gör, hur man ser ut och hur ens personlighet är. Det finns de som jämför sig själva med andra, dessa brukar kanske må dåligt om de tycker att tjejen som gick förbi var grymt mycket snyggare än vad de själva är. Men har ni tänkt på att vi alla är unika? Att vi alla har en del som gör att hur man än ser ut så är man vacker i någons ögon? 

Jag har länge jämfört mig själv med alla dessa vältränade, snygga, smala, söta och populära tjejerna som man kan se lite vart som. Jag har kollat ner på min kropp och önskat att jag också såg ut på det viset. De flesta moderna tjejerna har lång överkropp, smala långa ben, smala höfter, små bröst och små söta lemmar. Vad har jag? En kort överkropp, breda höfter, stora bröst, breda axlar, stora händer och fötter, ett ganska runt ansikte och ganska långa knubbig ben. Jag ser dessa tjejer som ser bra ut i nästan alla sorters kläder och börjar må dåligt. Jag har svårt att gå ner i vikt. De har lätt att gå ner i vikt. Jag är överviktig och de är ibland nära anorexia. Ja visst jag vill också ha små fina fötter i storlek 37 eller mindre, jag vill också ha platt rumpa, smala höfter och en platt mage. Men det kommer dröja ett ganska bra tag innan jag kommer ner i drömvikten, får en mindre storlek och finare kropp. Vad jag aldrig kommer bli av med är mina stora händer och mina stora fötter. Ni tror säkert att jag överdriver men det gör jag inte, ibland kan jag få ha storlek XL på mina handskar, och jag har 42-43 på skor. Jag vill också ha fina höga klackskor i stil som Jeffrey Campbell. Men då måste jag betala en hel del. 

Jag är jätte lik min mamma därför ser jag ut på det sättet jag gör(men längden har jag fått från min pappa 😉). Ibland önskar jag faktiskt mig ett helt annat liv. En annan kropp, ett bättre humör (tro mig det är nästan värst haha 😲), en annan familj. Ja jag önskar mig faktiskt ibland en annan familj. Men det är bara om jag bråkar med min familj som jag önskar det. Jag skulle ALDRIG byta bort min familj mot någonting!

Vi alla önskar oss andra liv och annat utseende. Vad jag nu ber er tjejer där ute att tänka på är att ni är speciella och unika på det sättet ni är. Ni behöver inte bli smalare (om det inte är för att din hälsa ska förbättras, då kan du gå ner i vikt om DU vill det) ni behöver inte mer smink, ni behöver inte större bröst. Tro mig det är inte kul med stora bröst. Jag hoppas att ni som är i min ålder eller i närheten även de äldre läser detta och tar åt sig iaf lite av det. Jag hoppas att något fick era hjärnor att snurra. 

Puss och kram foto ram

Vanja Kaneld


Likes

Comments

Hej alla fina människor! Nu sitter jag i en bil på väg till en stor gård i Järvsö! På den gården ska vi kolla på får, lamm och kor. Det är spännande!
Förra veckan var det vår. Det var varmt, solen sken och snön var borta. Men i måndags vaknade vi upp till snöstorm och ca 20cm med snö!! Fy och usch! Deppiga var vi hela dagen! Våren var borta i ett svep under en natt. Men nu skiner solen o snön smälter! Fett peppade på livet!! Puss och kram! ♥

Likes

Comments

Idag åkte alla mina kära huskamrater hem. Ibland undrar jag nästan varför jag flyttade så långt ifrån min familj... Aja här uppfyller jag i alla fall min dröm. ✨

Just nu fylls huset av tystnad och mitt rum fylls av pianomusik från youtube och knappandet från tangenterna då jag skriver detta inlägget. Vad ska jag göra för att fördriva tiden? Stallet är stängt för kvällen, har sett nästan alla filmer jag vill se och alla nya plus gamla avsnitt av serierna jag tycker om. Det finns inte mycket kvar att göra förutom att sova, men jag vill inte sova. Då kan det hända att jag vaknar tidigt imorgon också och då har jag ju ännu en lång dag utan något att göra. 😓

Nog med självömkande. Nu blir det lite glada nyheter. Innan julen träffade jag en helt underbar kille. Man kan nästan säga att det var Love in first sight från min sida. Vi har nu träffats lite då och då i över en månad.  😍Detta kanske låter överdrivet men han är den mest underbaraste kille jag någonsin har träffat. Han är snäll, han har ett stort hjärta och har dessutom hjärtat på rätt plats. 

Tidigare i veckan var vi vid Järvsöbacken och åkte slalom! Det var första gången jag någonsin har åkt slalom! Det var hur kul som helst.  💓Förra veckan på ridlektionen fick jag rida fina Donna W! En riktigt underbar häst. Hon har fina steg i både traven och galoppen. Denna veckan på torsdags ridlektion fick jag rida Elà. En av de lite mindre storhästarna! Jag är så glad att jag får rida fler hästar nu för det betyder att jag är bättre på att rida än jag var tidigare. Jag har utvecklats mycket här uppe i fina Hälsingland. 😚

Men nu säger jag godnatt och tack för mig! Ha en trevlig helg! 💤

Godnatt sov sött, dröm om alla småkryp ni mött ❤Likes

Comments

"Mysigt med jullov tycker jag allt. Man har ledigt, får fira jul, umgås med familjen och bara mysa. 😊" Eh... Jo visst. Här finns ingen julstämning. Den försvann runt midsommar o kom aldrig tillbaka. Så här sitter vi på uppesittarkvällen en dag tidigare än vanligt utan julstämning, utan juldekorationer osv osv. 

Idag skulle min bonusfaster komma. Men så blev hon tyvärr sjuk 😢 Hon brukar alltid vara den som för med sig den glada julstämningen... Aja. Man kan tyvärr inte bestämma över när kroppen ska vara frisk o inte. En bra sak som hände idag dock är att farbror Håkan kom och hälsade på. Det är inte varje dag man får träffa honom 😃 

Snart är det 2014. Någon som har ett nyårslöfte? Ja jag har det i alla fall inte just nu. Jag bara hoppas att 2014 ska bli bättre än 2013. 

Men då får jag la önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!  ✨

Likes

Comments

Idag började allt med att jag gick till stallet för Saluhäst visning. Där hjälpte jag och en kompis till med hästarna och stallet. Allt skulle se så bra ut som det kunde göra.

Det allra första uppdraget jag fick var att gå med en häst som skulle visas upp och någon skulle provrida. Sen började de rida fram hästarna. Två stycken P.R.E hästar. 💗

För er som inte vet vad en P.R.E är, det är en renrasig spansk häst.💛

Efter det fick jag göra i ordning och skritta fram en häst som jag aldrig hade ridit förut. Denna hästen är större än de andra hästarna jag brukar rida. Som jag hade förväntat mig var hon mycket häst och var väldigt glad att bara få skritta på henne första gången jag red på henne.💓

Efter det fick jag hjälpa till lite i stallet och rykta två av hingstarna. Båda två unghästar som är pigga och busiga. 😍

Jag skulle dock gå upp till ridhuset och fråga hon som äger stallet om det fanns någon häst hon ville att jag skulle rida och då fick jag reda på att en häst hade kastat med huvudet och råkat knocka min kompis. Hästar är väldigt nyckfulla djur och detta var inte meningen. Det var en olycka. Jag hjälpte till med hästen och sen kom ambulansen och hämtade min kompis. Hon hade fått en rejäl smäll i huvudet. Andra gången hon fått åka till sjukhuset med ambulans. 😢

Efter allt det sista som hänt gick jag tillbaka till huset.

Detta är sånt som kan hända inom hästvärlden.

Puss och kram 😘

Likes

Comments

Hej alla fina människor!

Detta är en ny blogg och en ny start för mig. 😊 Jag har skapat denna blogg för att börja om från början!

Här kan ni få följa mig genom min tid på gymnasiet!

Lite om mig. Jag är en 16årig tjej som älskar hästar. Jag går på Naturlära i Hälsingland, ett naturbruksgymnasium och här har jag valt inriktningen Häst. Vi rider på Bergåkra gård som ligger någonstans i Gävleborgs län. Det roligaste är nog att jag egentligen är ifrån Västra götaland. Jag har alltså flyttat 68 mil för att gå på gymnasium. ✨

Ja eftersom att detta är första inlägget blir det lite kortare än de andra kommer bli!

Puss och kram på er alla! 😘

Likes

Comments