Har vart dött här inne ett tag nu och det är på grund av att jag försöker kodinera två flytter samtidigt som jag jobbar och spelar och det har tyvärr resulterat i att bloggen kommit i skymundan... ber om ursäkt för det men så är livet ibland.

Sommaren som ni vet är en downtime när det kommer till nya releaser eftersom att spelandet sänks när folk flyttar till landställen etc. men det stoppar inte de stora bolagen.

En ny campain har släppts till CS:Go vid namn Hydra vilket jag under helgen kommer att lira och återkomma med. Igår släpptes även Classmount i WoW . Många blev besvikna och upprörda. Med en del buggar och onödigt långa Mount quest kan jag förstå dem. Den klass som fått lida mest är Druider där den inte fått något Mount utan har fått en ny animation sin Flightform vilket jag tycker är absourt dåligt! Men efter regn kommer solsken som man brukar säga så har ToS fått ett datum. Boka in 21/6!
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu pågår ESL Pro League S.5 . Första dagen var igår och den levererade många bra matcher. Både SK Gaming och North levererade men det kanske inte var så oväntat, även Fnatic såg bra ut dock föll de mot SK Gaming i deras sista match för dagen. Även de franska derbyt var en otroligt rolig och spännande match och vi får hoppas på att matcherna bara blir bättre och bättre ju närmare finalen vi kommer.

Finalen spelas Söndag den 4 juni kl 20.00 och det är Bo5 som gäller och självklart vill vi se fantics logga över minst ett av båsen! Och i bästa fall kanske vi får se ett nordisktmöte mellan Sverige mot Danmark?!


Vilka tror ni har viljan ochmöjligheten att ta sig till final?

Likes

Comments

Emil "HeatoN" Christensen gjorde flopp i mästarnas mästare och åkte ut först av alla men inte förgäves iallafall. Det var ytterst okontroversiellt att ta med honom då man inte ser E-sport som en "riktigt" sport. Detta är ett steg åt rätt riktning och det är dags för E-sporten att växa fram och bli en del av det vardagliga samhället! Det är något HeatoN jobbat hårt mot.

Emil, som är känd för sina bravader i Counter Strike 1.6 och har vunnit VM i CS 7 ggr. Han berättar att han stött på många motgångar på sin väg men han tycker inte synd om sig själv för det utan tror att det är just motgångarna som har format honom till den han är idag.

I hans bok kommer man får reda på allt som hänt runt omkring honom som te.x. rättegångar, mammas död etc. Han kommer såklart beröra hans liv som CS proffs och hoppas på att kunna nå ut till föräldrar och vuxna som är oroliga över deras barns datorspelande och få dem att förstå att data- och TV-spel kan vara ens räddning eller ett effektivt sätt för en att lära sig på.

Likes

Comments

ToS och sommaren knackar på dörren samtidigt som massa förändringar sker. Förra veckan gick Blizzard ut med en stor förändring i Key stone systemet som väckte många känslor. I förrgår gick de ut med ännu en ny förändring som väckte känslorna till liv igen.

AK capen är numera 40 och inte 50 som det var innan. Det betyder ännu mer farmande under en längre tid! Detta kan bero på en missbedömning när det kommer till APn. Blizz hoppades på att APn skulle ligga på runt 50 när ToS släpps men så kommer inte fallet vara då den som, har högst nu är AP 57.

Trots att Blizz har lyssnat på spelarna när de lagt kommentera som att spelet är för lätt och de önskar att man måste grinda mer och längre verkar de aldrig nöjda?! Vad ner kan dem göra? Bara att bita i det sura äpplet och acceptera att det är så det är nu!

Samtidigt som detta hända tog de även bort möjligheten att köpa Gametime för guld. Tokens introducerades 2015 och blev fick väldigt positiv kritik men när Destiny 2 kommer planerade spealre att köpa de för Token och det kan vara en av anledningarna till att de är borttaget för tillfället. Det har dock kommit fram att de inte är borta på alla servrar. Vi får helt enkelt vänta och se och hoppas på att de kommer tillbaka inom en snar framtid!

Likes

Comments

Det var ett år sedan som Blizzard släppte spelet Overwatch och det blev genast en succe! Under detta år har vi fått påökning i både banor och nya karaktärer. Senaste champs vi fick tillgång till var Orisa, Sombra och Ana.

OW anniversery drar igång imorgon den 23/5 och avslutas 12/6 och under dessa dagar kommer vi att få uppleva ännu ett gäng nya banor, det kommer nya skins samt nya voice lines. Blizzard har även hintat om en nya dance emote till bland annat Sombra, Lúcio, Symmetra och Zenyatta.

Tänk att det redan gått ett år sen relesen av OW?! känns som igår när man ringde runt och försökte desperat få tag på spelet utan någon vidare fram gång tills man kommer på att Spel och Sånt i Norrtälje borde ha det vilket de hade! OW är ett väldigt öppet spel trots att deras låga utbud på champs. Man kan göra allt från 1v1, competetiv match, 1v1 eller lira mot botar och därför tycker jag det är ett underhållande spel som man kan lira när man är trött på sitt favoritspel.

OW=ett spel för alla!

Se alla filmer HÄR

Likes

Comments

Under en längre tid har det varit två guilder som tävlat om Worlds first när nya raid contents släppts men nu verkar det tyvärr som att Method får tävla mot sig själva.

Under NH fick vi se tre stycken raid team men efter att Exorsus tog hem segern la de handskarna på hyllan och gick tillbaka till att vara en casuel guild. Alltså förväntade vi oss att ser Serenity och Method stå öga mot öga och fightas om WF i ToS som släpps nu i sommar.

Igår stod det klart att Fragnance, Lazel, Gingi och Deepshades lämnar Serenity och går tillbaka till sina gamla rötter i Method. En klar vinning för SCO och Method. Men inte långt efter denna överflytt gick Kuznam, Serenitys GM ut och sa att WoW Worlden inte kommer att få se Serenity i ToS.

Detta är såklart en väldigt tråkig nyhet både för lovers and haters och vi kan inget annat göra än att önska Kuznam god fortsättning i livet och hoppas att resterande Serentity medlemmar hittar dit där de hör hemma!

Läs hela artikeln HÄR och ser vad SCO och RogerBrown har att säga om detta.

Likes

Comments

Efter en lång och framgångsrik tid i Luminosity Gaming samt SK gaming valde SK att kicka den 27 år gamla brasilianerna pga interna problem. Därefter blev FNX rekryterad till Immortals och tog João "felps" Vasconcellos plats i laget.

Det tog endast tre månader för FNX att hamna i problem och det var igår som Immortals gick ut med att Lincoln "FNX" Lau har blivit bänkad och söker en spelare för att fylla ut deras lag. Detta ska också ha berott på en inre konflikt mellan FNX och en annan spelare.Så länge kommer coachen Rafael "zakk" Fernandes att spela i FNX frånvaro.

"The Immortals CS:GO team has been working hard to reach the next level of competition. As an organization, we remain focused on reaching the top while building a long-term foundation for success. One of the biggest problems we’ve faced are internal issues that, unfortunately, affected in-game performance.

Maintaining a healthy atmosphere is extremely important to us. We are benching Lincoln 'fnx' Lau. Immortals is accepting trade offers from other teams, and we will be looking for a permanent replacement for our roster. In the meantime, fnx’s slot will be filled by our capable coach, Rafael 'zakk' Fernandes" 
​SÅ skriver Organisationen via sin hemsida

Vart ska FNX ta vägen härnäst eller kan hans temperament ha förstört resten av hans proffskarriär?

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket den senaste veckan, inte vad jag lagt märke till iallafall. Men vad vet jag som suttit isolerad och lirat Far Cry Primal på PS4.

Den 5 Maj släpptes äntligen spelet Prey och jag var väldigt taggad på att låsa in mig på rummet för att se dagsljuset när jag var klar men efter att ha läst Effies recension försvann känslan och jag valde istället att ta en tur tillbaka i tiden och lira Far Cry Primal som släpptes förra året.

Jag har alltid gillat open world spel och ubisoft har verkligen levererat ett genuint bra spel! Och för er som inte spelat Primal har definitivt missat något!

Du börjar att spela som Takkar. En grottmänniska utan några egentliga möjligheter till att försvara sig mot de forntida väsen som lurar runt om i den underbart vackra men farliga värld. Du hjälper Takkar att bygga upp en ny stam genom att ge dig ut i den öppna världen för att söka reda på stammedlemmar och andra stora män som t.ex. shamaner och specialiserade vapentillverkare.

Spelet är väldigt roligt och det är svårt att slita sig ifrån det. Du kan nästintill aldrig säga att du aldrig har något att göra utan det finns alltid något djur att tämja, verktyg att tillverka eller stammedlemmar att rädda.


Läs Effies recension på Prey HÄR

Likes

Comments

Den ständiga kampen har pågått ett bra tag nu och det finns självklart fanboys till båda spelen. Men vilket är bäst? Jag har spelet båda under en längre tid och finner både för- och nackdelar med båda två.

Jag börjar såklart med det spel jag spelat längst vilket är Lol eller Leaue of Legends. Spelet släpptes av Riot år 2009 och är precis som Dota ett online multiplayer spel. Med tre lanes, en bas och en hel spelplan av skog, gräs och vatten är möjligheterna många.

Med många olika spellägen så bjuder LoL in alla typer av spelare för att lira på deras banor. Man kan med enkelhet hitta allt från rookies och casuel spelare till enormt erfarna spelare med motivation att bli proffs. Jag finner det väldigt lätt att lära sig spelets grund sen kommer resten med mer erfarenhet.

Varje vecka roteras det bland 10 olika champions vilket ger spelarna chansen att inte fastna på en eller två champs vilket kan resultera att de slutar spela. Detta kan såklart undgås om du betalar med ingame money vilket gör att du kan låsa upp alla möjliga karaktärer som du vill.

Nackdelen med LoL är runesystemet där man trots precis blivit summad till banna kan ligga i framkant.

Med en hastig släng drar vi snabbt vidare för att prata om roten till allt, Dota 2 som släpptes Valve Corp.

Samma princip som LoL men mycket mer komplext. Med item carries, grindsteals etc. gör att spelet går mycket fortare och man måste hålla fler bollar i luften. Spelet har vänt en annan sida när det kommer till deras Heros. De har valt att ha alla upplåsta så man själv kan spela den man vill utan att behöva köpa den. De har också en väldigt bra övningsbana där man får testa den hero man är intresserad av.

Jag finner även Dota vara ett spel mer anpassat för de spelare som har lirat under en längre tid. Dock gillar jag att man får chansen att lira vilken Hero man vill utan att behöva köpa den.


Det är extremt svårt val att göra när man ska börja spela. Båda har sina fördelar och jag har gjort mitt val. Det jag kan rekomndera är att testa båda och se vilket ni fastnar för!


Likes

Comments

I en overklig värld vaknar du upp som six, en tjej på nio år som är fast i The Maw. Efter att hon vaknat upp bestämde hon sig för att fly därifrån. Du jobbar du uppåt och stöter på en slender man liknande varelse. Med hjälp av mörka utrymmen, hål i väggar och höga möbler kunde hon till slut fly men det visade sig bara vara början på ett längre äventyr av svåra tankenötter och obehagliga varelser som gör allt för att ha ihjäl dig!

Little nightmares som är ett skräckspel levde verkligen upp till detta. I ren och skär Tim Burton anda levererar dem jumpscares, panikskräck eller bara en allmän rädsla för att bli upptäckt gör detta spelet till ett otroligt bra spel. Med en bra och genomtänkt story samt en otrolig tanke bakom de monster som lever på båten vill man spela vidare trots att man är livrädd. Kontrollen pulserade även på ett obehagligt sätt som höjda stämningen och gjorde en ännu mer nervös och rädd. Bra jobb!


Jag kan dock inte ge den topp betyg då jag tycker att storyn var lite för kort. Det fanns även ett gäng buggar där te.x. "bossen" går genom stängda dörrar eller fångar en trots att man inte är i närheten av honom. Grafik var sådär vilket jag blev väldigt besviken på då utgivaren ligger bakom andra storspel med väldigt bra grafik.

Spelet släpptes till PS4, Xbox one och PC av Bandai Namco Entertainment och utvecklare var det svenska företaget Tarsier Studios som ligger bakom LittleBigplanets Serien.

Spelet kostar endast 249kr på Gamestop så trots buggarna tycker jag att det är värt att köpa det om ni gillar dessa spel. Det förstörde inte skräcken i spelet eller tankenötterna som ni kommer att möta på vägens gång!


Spelet för 4/5 av mig!

Likes

Comments