Idag har det varit en riktigt lugn dag. Jag gick ut med hunden på en promenad bland all snö (Ozzy tyckte iaf att det var roligt). Efter det så spelade jag sims en stund tills min bästa vän ville bjuda mig på kaffe (vilket jag inte kan motstå).

Så jag drog iväg till henne och fick dricka mocka latte (SÅÅ gott). Efter kaffet så testade jag hennes smink. Hon valde då ett mörkt läppstift åt mig vilket är långt utanför min ”comfort Zone”. Men trots det har jag på mig det och har börjat trivas med det.

Moral of todays story is step out of your comfort zone!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår kväll hade jag och min bästa vän en sleepover med skräckfilmer och tequila sunrise. Sjukt roligt att få se insidious filmerna och förhoppningsvis så ska vi se den sista på bio snart!

Vi såg första och andra filmen innan vi somnade. Dom är sjukt bra och storyn är riktigt bra och intressant. Jag rekommenderar verkligen att ni kollar på dom, så sjukt bra!

Och sen på morgonen så väckte jag henne med kaffe i våra matchande koppar!

Nu får vi se vart dagen tar oss, kanske gym sen eller kanske mer mys med filmer.

Likes

Comments

Jag förtjänar detta!

Jag förtjänar lite ”me time” på en fredag kväll. Man måste inte alltid ut för att ha kul. Ibland så är det bäst att bara ta det lugnt och koppla av!

Jag fick som ”uppdrag” på min terapi att börja se mig själv på ett bättre sätt. Jag ser mitt värde och har börjat säga till mig själv att jag är bra nog.

Detta är något som får mig att må bra och är något jag tycker om att göra lite då och då. Ta ett varmt bad med underbara doftljus, badsalt, bubblor, lite vin och härlig musik. Älskar att jag kan ta den här tiden för mig själv att bara koppla av från allt. Här inne är jag ensam och det är bra!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte skriva av mig lite angående psykiskt välmående under vintertid ( det ofta är som värst). Alltså lite tips och trix som fungerar för mig som kanske fungerat för er andra också.

Mitt första tips är öppna ögonen! Alltså se dig omkring. Tänk på världen, glöm dina problem i en minut och kolla på hur snön faller och hur vinden blåser. Kolla på fotstegen i slasken eller kolla hur hararna fortfarande springer runt och ”jobbar”. Tänk på sånt när det blir svårt. Tänk på allt annat sånt när du stressar över frosten på bilrutorna eller när du kämpar din väg genom hög snö. Tänk på allt det underbara som världen har att erbjuda ÄVEN på vintern.

Mitt andra tips är att ta vara på kylan! Alltså gör saker som man bara kan göra på vintern. Bygg en snögubbe. Gå in och mys med en kopp varm choklad och en filt. Ta fina bilder på hur snön ligger när det precis har fallit. Gör en fin snölykta.

Och sist men inte minst gör saker som gör DIG glad! Alltså gör så mycket du kan göra som får dig att bli glad. Dra till gymmet och träna. Baka en kladdkaka och bjud dina vänner på kaffe. Börja ett nytt projekt som scrapbooking eller hantverk. Ha ett filmmaraton eller kolla på en ny serie.

Allt detta är saker jag försöker göra och det hjälper mig under den mörka vintertiden.

Likes

Comments

Idag ska jag ha en inskolning på mitt jobb så jag är väldigt nervös. Det är första gången och jag behöver kunna göra både barnet och föräldern bekväma där. Jag har mycket information som jag måste berätta. Mycket jobb och jag får ingen hjälp så det är lite stressigt och nervöst.

Att jobba på en förskola är inte alltid lika lätt som man skulle kunna tro. Det finns mycket som går in i att ta hand om upp mot 20 2 åringar. Sen så är man ju pedagog så man ska ju ha planerade aktiviteter där barn lär sig något. Jag är engelskapedagog så jag jobbar väldigt mycket med engelska vilket inte är jätte svårt för jag brukar säga ordet eller frasen på engelska sen svenska eller svenska och sen engelska (T.ex "sitt ner, sit down", "en röd bil, a red car", använd skeden, use your spoon" osv). Sen så jobbar vi mycket med TAKK vilket är tecken som stöd, så jag brukar säga ordet och teckna samtidigt och sedan engelska (jag kan inte alla TAKK ord så det blir bara vissa ord, typ "sitt", "byta blöja", "plocka undan", "päron", "äpple" osv.)

Vad jobbar ni med?

Likes

Comments

Hej! Idag har jag inga roliga bilder utan bara ett simpelt inlägg.

Jag har en stor släkt, min farfar är ungersk och hade en del syskon som i sin tur hade en del barn och sedan barnbarn. Min farfar har fem barn, de alla har 3-5 barn var förutom min pappa som har 1 (mig). Men idag firade min farbror och pappas kusin sina födelsedagar (50 och 60 år). De bjöd hit hela släkten från Skåne, Götene, Tidaholm, Hjo osv.

Många av pappas kusiner kom som jag aldrig träffat innan, så jag fick träffa många sysslingar för första gången och flera av pappas kusiner. Men så var nästan alla mina kusiner och pappas syskon där så jag kände ju någon.

Det var nog en av de roligaste upplevelserna jag har varit med om! Familj är obeskrivligt fantastiskt att ha!

Jag kände mig säker mer min släkt för jag kände kärleken utstrålas i hela rummet från alla håll. Vi hade så starka känslor för varandra och sån stöttning!

Jag började få huvudvärk efter en stund och då (självklart) så ska mina föräldrar leta efter alvedon eller dyl åt mig, de frågar alla de kan hitta och en person som jag inte ens känner ställer upp och ger mig en värktablett.

Många hade sina barn med sig och alla passade allas barn och tog hand om dom och lekte med dom. Detta var en fantastisk upplevelse och jag hoppas på fler familjeträffar.

Har ni bra relation med eran familj?

Likes

Comments

Nu var det längesen, dags att komma tillbaka känner jag!

Nu är det såhär att jag har jobbar som barnskötare samt engelska pedagog på en förskola i nu en vecka. Innan det var jag vikarie. Jag jobbar med de yngsta på förskolan vilket innebär att det blir mycket lyftande och flyttande av barnen.

Detta har resulterar i en skada i min arm. En inflammation i senskidan. Vilket rent ut sagt suger! Jag vill kunna lyfta upp barnen och ge dom en kram när de är ledsna. Vill kunna snabbt ta mig till ett barn som klättrar någonstans och lyfta ner de innan de skadar sig. Vill kunna busa och leka med barnen på golvet på alla fyra. Jag vill kunna göra allt detta men min kropp klarade inte av det.

Jag ska bara vila i några dagar och sedan återvända (läkarens råd). Men jag måste tänka på att styrka upp min kropp ordentligt så jag kan utföra mig arbete på bästa sätt.

Det jag vill att ni ska ta ifrån denna texten är att träna kroppen till det arbetet som behöver göras! Arbeta MED kroppen och se till att slippa sånna här arbetsskador!

Lev ett hälsosamt liv så kommer man långt. Efter detta känner jag att jag måste träna hela min kropp så att den klarar av det jag kommer att utsätta den för dagligen. Hoppas ni lär er något från min situation.

Peace and Love ❤️

Likes

Comments

Idag blev det morgonkaffe med min bestie/granne, vi gick ut med hunden och bara har en allmänt fin pratstund.

Detta är höjdpunkterna på mina morgnar.

Vad gillar ni att göra på morgonen?

Likes

Comments

Har inte haft tid att blogga mycket då jag fått jobb men passar på nu när det är helg

Likes

Comments