Det är så lätt att tro att det kommer en dag imorgon också. Under en punkt kommer det inte komma en dag imorgon. Saker tar slut och inget är för evigt. Blir så ledsen när jag ser att vi tar varandra för givet. Personer i din omgivning kommer inte alltid att finnas. En dag kommer vi att få en kniv i hjärtat när vi inser att det är försent.

Därför borde vi bli bättre på att verkligen se och ta hand om varandra. Att skratta och älska lite extra. Hellre för mycket än för lite som jag brukar säga. Istället för att skicka ett snabbt sms, ring personen. Tala om för personen hur mycket den betyder. Låt kramen vara några sekunder längre. Ge den där komplimangen, det är så mycket fint vi tänker om varandra men aldrig säger.Lev för ditt hjärta. Jag tror att alla har en inre passion som utgör något i livet. Något som får oss att lysa starkare än solen. Något som får oss att le. Något som vi aldrig riktigt kan sluta tänka på. Det är den grejen man ska hålla fast vid. Om hela ditt hjärta skriker av lycka och pirret inom dig yrar som fjärilar, släpp då aldrig den tanken!

Jag tror att det är alldeles för många som väljer en väg genom att följa någon annan. Att man känner en trygghet till en person och tänker att om hen tycker det här är bra, då är det säkert lika bra för mig. Eller utbildar sig till något för att en dag kunna tjäna mycket pengar på ett jobb man inte känner genuin lycka för.

Våga istället följa DITT hjärta. Livet blir så mycket bättre om du lever för något just du älskar. Du ska inte behöva gå någon annans väg, det blir aldrig bra i slutändan. Lev för dig och dina drömmar. Följ din passion! Jag tror jag talar för alla när jag säger att man inte vill ångra något på sin dödsbädd.Om du finner kärleken så bara kör! När du hittar den personen som får hela din värld att snurra, då du får hundratals fjärilar i magen och ler som ett fån mesta delen av tiden, släpp aldrig taget! Våga ge hela ditt hjärta även om det känns läskigt. Det är en sån häftig känsla att kunna älska och att älskas.

Visst finns det risker. Hjärtat ditt kan brista till tusenmiljoner bitar. Det kan gå sönder lika lätt som glas - om det inte behandlas varsamt. Det är en risk att öppna upp och älska. Jag vill ändå tro att det är värt varenda minut. Hellre att ge allt och älska för mycket, än att aldrig ha givit något.Strunta i vad andra tänker och tycker kring dina val. Framförallt, sluta jämföra med varandra. Det känns som om det finns en norm i vårt samhälle att man måste lyckas på olika sätt. Nästan som att det skulle finnas ett poängsystem över vad man har för yrke och vilken nivå i livet man är på. En tävling som man bara kan vinna på ett enda vis. Något som är så himla fel.

Jag kan bli så arg över vad vi skapar och anser vara det "perfekta livet". För det är ju så olika för alla. Den ena vill till storstaden medan den andre vill köpa ett hus på landet. En annan vill bli läkare och någon vill mest av allt måla tavlor. Skit i vad andra anser är rätt respektive fel. Vill du göra något du tror på, klä dig på ett visst sätt eller umgås med ett visst gäng, så gör det! Skit i varandra tycker och tänker! Det viktigaste är vad du vill och anser är bäst för dig. Och sluta jämföra. Alla går olika vägar och ingen väg är bättre eller sämre. Det viktigaste är ju trots allt att man gör något vi vill, sen vad det är spelar ingen större roll så länge man är lycklig!Vår tid på jorden är värdefull. Det som verkligen betyder under alla våra andetag är att vi älskar det vi gör. Att vi lever med passion och uppskattar varenda liten detalj. Det är så lätt att glömma. Glömma att uppskatta och leva nu.

Så släpp på alla krav och måsten för ett tag. Det kan gott vänta. Vad som inte kan vänta är livet. Det är vad vi gör här och nu som spelar roll. Tala om för nära och kära vad de betyder. Älska med hjärtat och gå lite mer på magkänsla. Glöm inte att uppskatta varenda dag du får!

Ta hand om varandra.


Gillar

Kommentarer

AgnesKnutsson
,
Vad fint du skriver. Mycket klokt alltihopa! <3nouw.com/agnesknutsson
Tessjohans
,
Åh tack så mycket! <3nouw.com/tessjohans
JossusTravelPics
,
Jättebra skrivet. Tror det är lätt att man lever enligt normen och tar gör givet att det är rätt utan att känna efter. Ett liv i en stor lägenhet med sambo och i framtiden barn, arbete på heltid, träning varje dag och fester varannan helg kanske inte passar alla. nouw.com/jossustravelpics
Tessjohans
,
Åh tack! <3 Ja men precis! Att det finns som en mall alla borde vilja ha, men det är ju som du säger, det passar inte alla! Det kan vara så svårt att känna efter idag med eftersom vi matas av så mycket bilder av "hur livet ska se ut".nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229