✎ Såg en pappa och hans femåriga son komma mot mig på stan. Den lille killen skuttade och kastade nyfikna blickar på förbigående skyltfönster, fastnade lätt med sin blick. Pappan såg mig och sa till sin son "försök titta fram o så gå", samtidigt som han la en hand om hans rygg. Tänkte på hur det kommer se ut när jag går med en femåring vid sidan, när jag lägger en varm hand om en rygg och säger samma sak. Att det måste vara otroligt att ha någon att lära och skydda.

✎ Det slog mig att man alltid minns vart man befann sig när man fick veta något dåligt. Som när Michael Jackson eller Avicii lämnade oss. Hur man som 11-åring satt i en bil på väg till Frankrike eller stod i köket en dag i våras förra året. Stunder som gör att tiden stannar och hjärtat bankar, tillfällen då man påminns om att livet inte är något rättvist.✎ Som trasiga trafikljus blinkade vi, fast i otakt. Som fel tid och fel rytm.


✎ Packade upp skorpor en dag på jobbet, reste tillbaka 16 år i tiden. Då man satt i dagisköket eller på bänken under en utflykt. När Kerstin plockade fram skorpor till mellis. Alltid skorpor. Hur det var som en kaka fast ändå inte. Man njöt och ville ha mer. För skorpor var en lyxvara då, något godare än knäckebröd och russin. Nuförtiden äter man aldrig skorpor, inte ens till mellis.✎ Val av trosor och allt annat som inte syns till vardags. Spets i all ära, men ibland behövs det enkla, sköna eller så kallade "menstrosor". Varför äger man inte mer av såna mjukisar till underkläder, egentligen?


✎ Är på väg över ett övergångsställe. En buss närmar sig från höger, ökar farten, samtidigt hånflinar busschauffören mot mig. Jag stannar i mitten av vägen och låter honom köra rally. Går sedan därifrån smått irriterad och tänker att om jag någon gång blir chaffis, ska jag alltid släppa förbipasserande människor med marginal.✎ Det ligger något vackert i att vandra igenom en sovande stad.


✎ Under vintern värderas snoozande högt. Ställer klockan tio minuter innan den egentliga tiden. Allt för att kunna snooza minst en gång innan dagen börjar på riktigt.


Gillar

Kommentarer

filippakindblom
,
tycker den här typen av inlägg är så mysiga! med mer personliga tankar. en inblick i någons hjärna typ!nouw.com/filippakindblom
Tessjohans
,
Åh så fint att höra! Men precis, blir som ett litet titthål, alltid intressant haha <3nouw.com/tessjohans
linndossing
,
Men åh vilket underbart inlägg 😍nouw.com/linndossing
Tessjohans
,
Åh tack fina du! ❤️nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229