Jag har samlat tre tips som jag känner behövs lite extra den här veckan. Några tips från mig till dig. Vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva och tillåta oss att känna in stunden. Se till att ta hand om ditt välmående lite extra i höst.1. Lev i nuet.

Det här är en grej jag är allmänt dålig på. Har så lätt för att vandra iväg i tankarna och hamna någonstans runt trettioårs-åldern. Vad gör jag då? Har jag hittat mitt drömjobb? Vart bor jag? Fort som vinden snurrar tankarna iväg och jag blir frustrerad samtidigt som ångest knackar på.

Tidigare i veckan hade jag en sån här dag. Varpå jag trasslat in mig så mycket i "tänk om" tankar. Alltså de farligaste tankarna som finns. Hjärnan sprängs till slut. Men så hade jag ett samtal med F som drog ner mig på jorden igen. Om att man ska ta en sak i taget, känna efter om det känns bra och vara mer i nuet. Allt längre fram kommer ju faktiskt lösa sig.

Så ett av mina tips till er den här veckan är att leva mer nu. Njut av stunden och om det känns bra, bara kör! Tänk inte så himla mycket hela tiden.2. Varva ner.

Ständigt är man på språng. Alltid har man projekt, dejter med vänner eller träning på gång. Men hur ofta är det vi faktiskt tar en kväll till att bara få vara? Att pyssla om sig själv för att sedan bädda ner sig med en kopp te och en bok (eller film). Kropp och knopp behöver det ibland, att få varva ner och lugna själen.

Därför vill jag att du tar en kväll denna veckan, det spelar ingen roll vilken dag eller tid. Men en punkt under kommande dagar där du tar hand om dig själv lite extra. Lägg undan mobilen en stund, ta en lång dusch och bädda ner dig med en kopp te eller varmchoklad. Bara njut och andas. Låt dig själv slappna av, det är du värd.3. Låt saker bli som dem blir.

Det här hänger väl en aning ihop med punkt 1. Vi måste sluta oroa oss för saker som ännu inte hänt. Speciellt så som framtiden. Saker kommer att ske. Vi kommer aldrig kunna kontrollera situationer såpass mycket att vi vet exakta konsekvenser. Visst kan vi spekulera, men att gå runt och oroa sig tar upp så mycket energi. Energi som vi kan lägga på så mycket annat.

Så försök att låta saker bli som dem blir. Släpp magontet och tänk att allt fixar sig. För det gör det ju eller hur? Du har klarat varenda dag i ditt liv fram till nu. Hur fantastiskt är inte det? Du är helt grym! Det finns inget som händer i framtiden som du inte kommer klara av. Ta saker som det kommer, jag vet att du klarar det oavsett! Det är ingen idé att oroa sig för det vi inte vet något om än.


Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
,
Jättebra punkter! Så bra att ta till sig <3 KRAMnouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
,
Åh tack så mycket! Kram <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229