Du frågar mig om jag har några komplex. Det blir tyst. Jag vågar inte svara. Vet inte vad jag ska säga. Blir man ens redo för sånt här, att erkänna. Man måste ju inte, självklart inte. Tanken slår mig, om jag bara skulle låtsas istället? Låtsats att allt är bra, att jag älskar varenda millimeter av mig själv. Komplex, nej inte alls!

Men jag låtsats inte. Istället öppnar jag mig för dig. För ibland, bara ibland måste man våga vara sårbar.Du kollar på mig och undrar om jag är tokig, ser inte alls det jag ser. Och det var någonstans efter den natten det slog mig: det är bara vi själva som ser våra "brister". Ingen annan.

Egentligen finns de ju inte alls, bristerna alltså. Det är bara ett dumt påhitt som spökar i bakgrunden, som att se suddigt alldeles för länge, innan någon sätter på oss glasögonen. Innan vi faktiskt inser.Samtidigt är det så svårt att vara snäll mot sig själv. Jag menar, vi vandrar runt på en jord där folk säger si och så. Där det finns så många - nästintill omöjliga - krav på oss. Till slut hittar vi inte ut ur denna labyrint av självhat utan en karta.

Det är svårt att prata om. Att faktiskt våga öppna sig. Att våga vara sårbar. Men när man väl gör det, lättar hjärtat och man blir lite modigare. Framförallt försvinner en sten ifrån bröstet. Även om det bara är en liten sten mitt i natten, när någon bankar vett i en.Vet inte riktigt vart jag vill komma med denna text. Det är ett svårt ämne att vidröra, i alla fall för mig. Jag har så mycket tankar som vill ut, men det blir liksom inga vettiga resonemang av det.

Hur som helst. Våga dela med dig när det känns tungt. Man ska aldrig behöva gå igenom grejer själv, vare sig det gäller kroppskomplex eller andra händelser i livet.

Och glöm inte hur jäkla fin du är! Från insidan och ut. Varenda liten del.

Låt oss banka vett i varandra tillsammans.Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
,
❤️❤️❤️fintnouw.com/corneliakarlsson
Tessjohans
,
❤️❤️❤️nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Finner inga ord, du träffar så rätt❤️❤️❤️nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh men tack så mycket finaste Johanna! ❤️nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229