- Vad tror du händer efter döden?

Vi är tio år gamla och ligger nerbäddade i farmors säng. Som ofta under lov fick vi komma dit. Äta hemmagjord glass och yoghurt med alldeles för mycket frukt i.

Vilma hade alltid en förmåga att ta upp sorgesamtal innan läggdags. Klump i magen fick jag. Tio år och fruktade den redan. Döden. Mest rädd för att inte känna något. Inte se något. Inte finnas. Tanken av att mina föräldrar en dag inte skulle vara där. Att jag en dag inte längre skulle andas. Det skrämde. Likt en illamående tomhet.

Nu vill jag tro på änglavakt och något mer. Att våra hjärtan - på något sätt - alltid finns kvar. Värmer när någon fått sitt krossat, står inför val eller är rädd. För det är ju läskigt att lämna. Lämna trygghet och lämna kära. Ungefär som att flytta till en isolerad stad ingen får fly ifrån. Kanske att vi måste tro det bästa för att inte frukta det vi inte vet något om.

- Jag vet inte. Vad tror du? Vad tror du händer efter döden? Undrar jag nyfiket.

- Nog något bra. Det hoppas jag.

Så vänder vi oss om under duniga täcken med en längtan efter hemmagjord glass och sommar. För döden kan vänta. Så länge vi får tro på det som är fint. Så länge vi får finnas lite till. Så länge kan döden vänta.


Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
,
Men åh! Gu vilket bra svar! Jag är en utav dom som lutar åt "inget", men "något bra" är ju så mycket bättre. Ska nog börja köra på den =) Kram <3nouw.com/matildaberlin
Tessjohans
,
Åh ja verkligen!! Håller med till hundra, bättre att hoppas på något bra liksom! Kram <3nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Underbart fina du, vilken text! ♥ Otroligt vacker!nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh tack finaste du! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229