Hon sitter på trappen. Lilla Tess. Har under middagen fått höra att ”man inte alltid behöver äta sig mätt”. En kommentar i all välmening. Hon var ju den som åt lite mer än de andra barnen. Glad i mat, som man sa.

Som ett bortglömt kvitto i bakfickan följde det med. Tydligt till en början, bleknat med tiden.

Kanske är det därför det vrider sig i magen, när man hör talas om en viktminskningsapp för barn. Tänkt att hjälpa åttaåringar upp till sjuttonåringar.

Att det kanske inte är rätt väg att gå. Att vi kanske bör släppa hets kring kropp och mat, för ett tag. Att vi kanske bara kan få leva lite istället.Gråten i halsen. För alla lunchraster. För alla tankar. För alla jämförelser.

Hon behövde en kram. Allra helst flera tusen.

Varenda en därute som känner så, vill jag hålla om.

Säga att allt fint är till för er.

Tillsammans håller vi handen.


Gillar

Kommentarer

Naatly
,
Det är så himla tråkigt och ledsamt med den här utvecklingen som går åt fel håll. Det känns som att det mesta var så mycket enklare förr, innan smartphones, instagram och bantningsappar. Kramnouw.com/naatly
Tessjohans
,
Håller med till hundra, känns tyvärr som det. I vilket fall har all ny teknik fått och att jämföra varandras liv så mycket mer, något som är så synd. Skapar ju en oro och känsla av att man ibland inte räcker till. Stor kram!nouw.com/tessjohans
Emmaengstrom
,
Vilka fantastiska ord, du är så klok ska du veta! <3nouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
,
Åh tack fina Emma, du med! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229