"Stop letting other people change the way you see yourself"

Under en lång period - främst tonåren - lät jag mig själv beskrivas av hur andra såg mig. Det var nästan som att dem skrev min historia åt mig. Vem jag var, vad jag gjorde och hur jag förväntades bete mig. Alla blev som stämplade och placerade i ett varsitt fack. Den populäre, pluggisen, den tyste, den smarte eller den rolige. Listan kan göras lång.

Vem var jag då? Skulle nog säga "den tyste" va? Hon som inte sa så värst mycket och bara fanns där. Som inte riktigt vågade stå upp för sig själv. Jag var hon som inte trivdes överhuvudtaget. Hon som ofta kunde ha en stor klump inför att gå till skolan eller ens behöva stå framför klassen och redovisa. För så fort någon gjorde så lite som andades, då skulle killarna se till att man aldrig glömde.

Till slut blev det så jag såg mig själv också. Tjejen som knappt sa något och bara fanns där, i bakgrunden. Undrade ofta om det var såhär det skulle bli? Skulle jag vara sån hela livet? Hon som endast stod bredvid?

Vändningen för mig kom under gymnasiet. För det första så hamnade jag i en underbar klass. Jag började trivas på ett helt annat sätt jämfört med grundskolan, där målet var att överleva från dag till dag.

Det var under den här tiden jag insåg att det är helt okej att vara precis den man är. Något som utvecklade mig på så många olika plan. Började klä mig i det jag kände mig bekväm i. Det som liksom var mer Tess. I och med att jag trivdes började jag öppna upp och ta för mig mer än tidigare. Vågade klippa bort låset och den stämpeln jag tidigare haft. Hela min självbild av den tysta tjejen började suddas ut. Det var aldrig jag, det blev ett agerande efter andras bild och på grund av för lite troende på mig själv. Det var nu min resa mot att känna sig fri startade. Sen dess har allt bara gått min väg, vilket känns så otroligt himla skönt!

Idag har jag funnit mig, Tess. Jag vet vem jag är och vad jag älskar. Aldrig någonsin igen ska jag låta någon annans tankar få mig att börja vackla och tvivla på mig själv.

Människor kommer alltid döma oavsett vad. Det spelar ingen roll vem eller vad du gör. Alltid finns det någon som inte blir nöjd. Grejen är att du inte får låta det ändra din syn på dig själv. Du kan inte gå runt och leva efter andras definition. För det är inte du. Innerst inne vet du vem du är och vad som är ditt syfte. Tappa aldrig bort dig själv på grund av andras slutsatser.

- Andras åsikter är inte din sanning.

Det folk tror eller säger om dig betyder ingenting. Så låt dem. Låt folk tänka, prata och tycka. I slutändan är det du och bara du som vet hur du känner.

Omgivningen ska aldrig få ändra sättet du ser på dig själv. Om du nu skulle börja leva efter andras bild av dig, då skulle det ju inte vara du eller hur? Du är unik som du är, så gör din grej och lita på processen! Låt inget komma i vägen för att vara sann mot dig själv, lova mig det.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
,
Wow vilket inlägg, så bra skrivet verkligen! <3nouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
,
Åh tack så mycket, va glad jag blir! <3nouw.com/tessjohans
Matildaberlin
,
Känner verkligen igen mig så himla mycket!! SÅ bra skrivet vännen <3nouw.com/matildaberlin
Tessjohans
,
Så skönt att höra att man inte är ensam! Tack så mycket fina du! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229