Svettiga kroppar, packade sillar och blinkande lampor. Alla sjunger med samma hesa röster natten ut och ingen vill hem. Jag står i mitten av måndagens dansgolv, lever på kvällens berusning.

En kille med vit skjorta vinkar till mig och jag tänker wow, kanske är det nu jag hittar han med stort H. Mannen i mitt liv. Snubben jag kommer köpa villa och familjebil med. Med andra ord: en charmig kille i sina bästa år. Så jag slänger armarna i luften, vickar på höften och glider fram till honom. Snyggt, då kör vi Tessan, på med ditt allra bästa dansgolvs-leende.

Låt mig presentera - ja vi kan kalla honom Carl. Carl är en snubbe med svajigt stylat hår, lagom lång och glimten i ögat, kanske rent ut sagt en svärmorsdröm. Han står där och ler finurligt, lutar sig över podiet och öppnar munnen. Det är nu det händer. Det är nu han tar mig med storm. Amors pilar se hit!

”Du följer med mig sen. Jag har ett hotellrum här i Tylösand”.

Vänta, vänta, vänta. Sakta i backarna svärmors-Carl. Ta ett chillpill och tryck på paus. Ursäkta? Jag är i chock. Mina drömmars man rök upp i spillror. Kapush. Zero. Nada. Han finns inte mer. Den här herren har alltså bestämt att jag - Tess Victoria Johansson - ska med honom upp till ett hotellrum denna måndagsnatt.

Har det att göra med en "kvart i tre" desperation, kanske ren hybris eller för mycket luft? Ingen vet. Men på något sätt lyckas snubbar på krogen uppfatta ett leende eller samtal, som en biljett hem. Likaså finns en tanke bakom varenda kläm på rumpan under en Beyonce låt, att det - på något självklart vis - ska få oss att smälta likt smör i solsken. Ja för mumsfilibaba med en svettig hand på röven va?

Sakta men säkert avlägsnar jag mig från Carl, den maskerade svärmorsdrömmen. Jag fortsätter in i djungeln av blinkande människokroppar, skriksjunger till Avicii och fuldansar. I en trång buss på väg hem känner jag mig nöjd, för att allt jag vet är att jag ska få sova i min säng och äta frukost på soffan - utan svärmors-Carl.


Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
,
Haha åh jag och min kompis pratade just om det där, någon kille hade kört samma på henne och hon hade bara "du vet att jag har kille vad håller du på med?" får panik av killar som Carl haha!nouw.com/celinelundqvists
Tessjohans
,
Hahah åh, ja alltså snubbar som Carl, man blir lite smått irriterad och flyr haha! Fattar inte hur de kaxigt vågar säga så och tro att man ska bli helt betuttad! nouw.com/tessjohans
sweetwords
,
Oh gillar outfiten och frisurennouw.com/sweetwords
Tessjohans
,
Åh tusen tack!! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229