Badvattnet glittrar av rosa olja. Jag har slängt i en badbomb, ligger här och läser bok och lyssnar på covers. Det har blivit en kvällssyssla. Ett sätt att varva ner på. Fyra dagar i rad nu. Söndag, måndag, tisdag och onsdag. Vet inte ens om det är bra att bada såhär mycket, gör det ändå.

Tänker oftast på Kalmar. Likt ett kassettband som snurras tillbaka, spelas om och om igen. Jag har möblerat hela lägenheten i huvudet. Har till och med klurat ut krukorna och lagrat flera c-vitamintabletter.Blundar ibland. Undrar och känner. Någonstans mellan pulserande slag och rusande blod vilar en nyfikenhet. En längtan. Men vågar inte tro. Det får bli som det blir tänker jag. Att allt är menat. Kanske är det bara något vi intalar oss, för att bespara en sorg över det som inte blev. Kanske inte.Åkte till stranden för någon dag sen. Bara satt. Barfota fötter i sanden. Behövde ensamtid. Ladda mina batterier som man så fint säger.

Att bo ensam och sedan återgå till att bo med folk dygnet runt, det är svårt. Man äter upp varandras mat, bråkar om bagateller och hör tv:n dåna om andra sidan väggen. Fastän man inte vill.

Men man tar tillvara på tiden ändå. Det är inte varje dag man får chansen att äta ostmackor med familjen en vardagskväll. Se ens lillebror passionerat vifta med armarna över bordet och berätta om framtidsplaner. Diskutera samhällsproblem eller hur det var på jobbet.

Glömmer för stunden att det står tio kartonger med krokig stavning på en bit bort. Att det faktiskt är i helgen jag flyttar.

Sjukt.


Gillar

Kommentarer

elinm
,
Vad härligt med badkar! Har inte haft det sen jag var liten 😊 Lycka till med flytten!nouw.com/elinm
Tessjohans
,
Åh ja verkligen! Inte jag heller, passar på till tusen medan jag stannar här de sista dagarna! <3 Tack så mycket!nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229