sluta aldrig vara du

Jag sitter på pakethållaren. Vi är på väg in mot stan. Alla på vingliga cyklar. Korsar gator under halvmörker och kvarliggande sommarvärme. Det är mitten av nollningen en augustikväll. På ojämn mark och glädje från kvällens berusning, utbrister jag ”duuu hade sidenband i håreeet”. Jag vänder mig om och möter de andras blickar. ”Ett vilset solsken dansa på din kiiind”. Två sekunder senare sjunger vi i kör, cyklandes på Kalmars nattliga gator. Och jag känner lycka i hela kroppen.

Om någon hade nämnt det här ögonblicket för mitt fjortonåriga jag, hade jag skakat på huvudet. Att jag skulle sitta och skriksjunga på en pakethållare sju år senare, med människor jag känt i endast några dagar, hade det inte varit trovärdigt. Att jag skulle vara bekväm, framför allt våga vara mig själv, skulle om något varit hundra gånger knäppare.Men kanske är det charmen med att växa upp och bli äldre. Att sluta bry sig och inse att folk får tycka man är tramsig. Det är okej. Alla kan inte gilla en och så enkelt är det. Jag vill hellre vara knäppare gånger tusen, än att leva inom en mall med strikta ramar och inte få vara jag.

För det är så otroligt viktigt. Dels att vara sann mot sig själv, men också att våga öppna sig för andra. Det behöver inte handla om djupa grejer, sådant som hjärtat slår för. Men att våga släppa ut sitt rätta jag, våga känna in och vara bekväm med sin personlighet, det tror jag är viktigt. Sedan går det kanske inte att finna sig bekväm i varje situation. Det finns alltid stunder som kan vara läskiga, stunder som inte känns rätt. Då får man helt enkelt lita på sig själv och göra sitt bästa.Om jag hade kunnat resa tillbaka i tiden eller kunnat hjälpa en vilsen tonåring idag, hade jag gjort det. Tusen gånger om. Oavsett vad – sluta aldrig vara dig själv. Det spelar noll roll vad de säger eller tycker om dig. Rätt människor kommer dras till dig ändå. För när du väl är dig själv, det är då du lyser. Och inget är finare än en människa som genuint vågar visa sin personlighet.

Det om något är det mest äkta vi har.


Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Men åh så vacker du skriver!! Och älskar dessa bilder, såå fin du är :')idanilssonphoto.se
Tessjohans
Tessjohans,
Åh men tusen tack Ida, värmer så! <3nouw.com/tessjohans
jhnna
jhnna,
Så fint inlägg!! <3nouw.com/jhnna
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229