sårbarheten, öppenheten och ärligheten


Jag satt i mitt flickrum sommaren 2018, föll isär. Tanken var att aldrig visa dessa bilder för någon, inte ens låtas sparas ner på hårddisken. Ingen skulle få se. Se mig skör, sårbar, med snor som möter en överläpp och tårar som lösgör gårdagens mascara. Med hjärtat itu flydde jag från något som egentligen var avslutat för längesedan. Föll för tricket en sista gång. Infann mig mellan skam och "nu får det vara nog". Tog mig i kragen och vände.Jag vet inte hur äkta man får vara på en blogg eller internet överlag. Om det finns en gräns för öppenheten och ärligheten. Hur sårbar man får lov att vara innan någon vänder kappan till. Kanske finns det en norm, ett förbud, ett recept på hur man bör vara? Som när man svarar "jag mår bra" i förbifarten, fastän insidan egentligen är likt krossat glas. Filtret vi lägger på för att inte göra någon obekväm.Jag har alltid haft nära till känslor, vare sig det handlar om lycka eller sorg. Som liten grät jag när någon varit elak eller hade sårat mig. Minns flera gånger jag satt hemma och omfamnades av tröstande ord. Fick i skolan höra att man var svag om man grät, att det var något man inte skulle göra. Då var man ju en tönt. En lipsill. Något som stred emot min syn om vad jag hade fått lära mig. Jag som vuxit upp med att man bör berätta när det tynger, att man måste våga känna och att det är okej att gråta.

Om jag inte, snart två år senare, hade hittat dessa bilder i en krånglig mapp på en hårddisk från 2010, hade dem nog aldrig publicerats. Kanske är det för ärligt, för blottande. Kanske. Men jag vill visa att det är okej att känna, att inte alltid vara på topp.

Jag vill att den här bloggen ska vara riktig, en plats utan filter. För mig är det självklart att visa alla sidor. Livet har sina stunder. Vissa när man ligger på golvet och vill dö, andra när man är så lycklig att man spricker. Det är en så himla krokig resa vi får vara med om.

Ta hand om er hörni <3#nouw #nouwinspo #bestofnouw #känslor #välmående #skriva #skriverier

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Åh Tess! Låt mig sätta mig på tåget så att jag kan krama om dig och tacka för din skicklighet i skrift. Hur du skriver är helt magiskt och du är otroligt vacker ! Skörbarhet, sårbarhet, ärlighet, så fint!! så magiskt fint!!
nouw.com/corneliakarlsson
celinelundqvists
celinelundqvists,
Så fint <3 Du är underbar!
nouw.com/celinelundqvists
fridachristinas
fridachristinas,
Ditt sätt att uttrycka dig i skrift är magiskt, blir så oerhört berörd och känner varje känsla med dig! Det är så vackert. Kram <3
nouw.com/fridachristinas
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Känner mig så trygg av att kika in och läsa hos dig Tess, tack för din öppenhet och om hur det är/kan vara faktiskt - på riktigt! Tack <3
nouw.com/emmaengstrom