Jag tror jag sov för mycket inatt. Orkar inte resa mig. För min kropp har sprungit hundra mil, det känns så. Drömde konstiga drömmar om att de tagit min bil, att det var sommar och vi sjöng ”Sarah kom ut ikväll”. Umgicks med saknade vänner, såna man håller kontakten med, ser alldeles för sällan. Min lillebror hade skrivit en bok och jag grät, jag var ju stolt. Att min lillebror hade skrivit och skapat, det var wow. Satt på trottoaren och ringde tinderdejt, hade klickat fel och skulle egentligen till mamma.

Drömmar om nätterna, hjärnans egna filmer. Premiärer av draman, skräck och kärlek. Det är på gott och ont. Ibland vaknar man upp kallsvettig efter ett fall ner i sängen. En annan natt har man varit med om något speciellt, försöker ivrigt somna in i drömmen igen.

När jag var liten kunde jag hoppas på att drömma om vissa saker. Ville så gärna ha marsvin ett tag. Vi hade inga husdjur mer än ett par guppys. Stängde ögonen och tänkte, marsvin, marsvin, marsvin. Hoppfullhet innan läggdags. Inatt kunde det ske, det fanns en chans att jag skulle få se en drömfilm om marsvin. Besviken vaknar jag upp morgonen därpå, mindes inte ett dugg om vad som drömts.

Kanske fungerar det inte så. Hjärnan väljer själv. Plockar ihop intryck, tankar och minnen. Ingenting är rationellt förutom på sitt egna vis. Som sommardagar på en strand då bilen blivit stulen, ingen oro bara lycka. En fick sjunga ”Sarah kom ut ikväll” med främlingar och liveband och få vara stolt storasyster.


Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
,
Sova för mycket är sånt som händer 😊nouw.com/simonandersson
Tessjohans
,
Precis, det händer lite då och då! 😊nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Alltså wow - dina ord! Och visst är det häftigt hur hjärnan fungerar om nätterna egentligen! <3 Kram och ha en fin fredagskväll vännen! <3nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh tack fina du! Ja det är helt otroligt, fascinerande hur det fungerar och vad som egentligen sker i hjärnan om natten! Hoppas du haft en underbar kväll du med, kram på dig <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229