Vi alla har saker som vi säger att vi ska tag i. Träningen, plugget, sluta röka eller minska på sockerintaget. You name it. Men vad händer med alla dessa smågrejer? Saker som lätt hamnar i skuggan när vardagen väl infaller? Sånt vi lätt slänger ur oss men som aldrig riktigt blir av. Tänker att det är ett nytt år, vad skulle då inte passa bättre med en lista på vad jag bör göra mer?

Min lista på vad jag bör göra oftare:

- Använda tandtråd

Jag menar hur många gånger har man inte suttit hos tandläkaren år efter år och alltid fått samma råd? "Det ser jättefint ut men du skulle nog behöva använda lite mer tandtråd". Så ja, lite mer tandtråd åt folket!

- Gå och lägga mig i tid

Har väldigt lätt för att ligga uppe lite för länge med en lite för bra bok eller med lätt slö-surfande. Varför vet jag inte riktigt. Antar att man underskattar den sömnen man faktiskt behöver, kanske vill fortsätta dagen bara några timmar till?

- Gå längre promenader

För att varför inte? Kan inte minnas senast jag tog en promenad med en bra podd i lurarna och bara gick. Tänk dig den friska luften som biter i dina kinder, naturen i sig och tankarna som flödar.

- Prova nya recept

Något som är både kul och dröm för smaklökarna. Blir lätt att man hamnar i gamla tråkiga recept som man vet funkar. Man kör det lite på repeat alltihop. Tänk att kanske hitta en ny favoriträtt, improvisera ihop något eller så lite som få variation på kosten.

- Anordna fler middagar

Mest för att det är så kul att pynta, duka fint och umgås med vänner. Fler middagar är nästan ett måste under 2018!

- Ha fler spa-kvällar

Lite lyx i vardagen. Gosa ner sig i ett varmt bad, tända ljus och lyssna på musik. Därefter smörja in hela kroppen i någon härlig bodylotion. Det vore mysigt.

- Önska människor en bra dag

Något som jag redan gör väldigt ofta när jag sitter i kassan, men bli bättre och göra det allt mer utanför jobbet. Till busschauffören, tjejen i kassan, vänner eller tågkontrollanten. Till fler människor i min omgivning överhuvudtaget kan man kanske säga.

- Fotografera mer

Allt möjligt! Har varit otroligt dålig på att fånga vardagar och speciella ögonblick under 2017. Man vill ju ha lite minnen i bildform. Foton att sätta upp på väggen, visa för sina framtida barn, foton att skratta åt. Upp med kameran får det bli, föreviga fler stunder.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229