Torsdag kl 09.00:

Jag har insett hur jädrans viktigt det är att vara sig själv. Att faktiskt våga gå sin egen väg, sluta bry sig om vad grannen tycker. Vill du göra si, gör si och vill du göra så, gör så.Redan som liten vågar man. Säger vad hjärtat och hjärnan vill. Rakt ut. Spelar egentligen ingen roll vad det är, det finns ju ingen gräns. Allt är så självklart. Man är den man är och man gillar det man gillar. Varför skulle man i hela friden dölja det? Finns ju ingen mening annars.Men åren går och man tappar bort det där höga förtroendet. Tonåren svämmar in likt en tio meter hög orkan av förvirring. Plötsligt finns en djungel av olika stilar, personligheter och intressen. Man slår sig fram, försöker liksom hitta "rätt" väg.

Är man emo, fjortis eller pluggis? Spelar fotboll eller dansar? Kött eller vego? Eller allt på en gång? Sådant som blir oväsentligt i en större värld. För fack behövs inte så länge man trivs med sin egen grej. Ändå så gör man allt för att hitta sin plats. För att passa in någonstans i en värld av tonårsbekymmer.Men så kommer en dag då man inser en sak. Det viktigaste är att man trivs med sig själv och är den man är. Att man vågar vara sin egen. För i slutändan lever man ju för sig. Låt inte grannen påverka vad du ”ska" göra i livet, likaså vad du klär i och inte klär i. Lyssna på dig och din magkänsla. Slösa inte bort livet på någon annans karta.

Jag vill skriva och drömma. Gillar att höra allt om kärlek. Dansar i köket och sjunger falskt till svensk hiphop. Hatar jeans men älskar skjortor. Tror på att testa mig fram och göra allt jag tycker är kul. Läser mycket och pausar med att äta rostat bröd till lunch. Vet att allt går om man ger sig den på det. Är den som hellre ser ett halvfullt glas än ett halvtomt.

Sån är jag och därefter tänker jag leva.


Gillar

Kommentarer

Ida
,
Underbart inlägg! Så sant! Barn är så rena och opåverkade. De säger va de tycker och gör det de känner för. Sen "lär" man sig hur man "ska" vara och bete sig för att passa in och då skiter sig allt. En blir vilsen. Hatar att bli placerad i fack. Måste en vara i ett fack? Jag passar i många olika fack. Så lätt att andra placerar en någonstans och så tror man sen att det är där en ska vara. Svårt att finna sig själv tycker jag. onlyonewaytogo.blogg.se
Tessjohans
,
Åh tack så mycket! Exakt så! Allt är så självklart när man är barn, men sen byggs det murar omkring en och ja det är då man blir så vilsen. Hatar också allt det där med fack, tycker mer att man bara ska få vara och inte sätta stämplar på saker och ting. Verkligen så otroligt svårt idag ❤️nouw.com/tessjohans
corneliakarlsson
,
Du är magisk och dina ord träffar en rakt i hjärtat <2nouw.com/corneliakarlsson
Tessjohans
,
Åh tack så mycket finaste du! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229