Att vara kreativ och hitta inspiration kan vara lika svårt som att hoppa över en mur. Det är väldigt sällan inspirationen bara dimper ner från öppen himmel. Ibland måste vi faktiskt jaga den!

Så hur finner man egentligen inspiration och öppnar sin kreativa sida? Såklart är det väldigt individuellt. Något som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig och vice versa. Man får helt enkelt ta och prova sig fram.

Därför har jag samlat mina bästa tips för att komma igång!Det första jag gör när jag vill vara kreativ är att lägga undan mobilen. Idag har den blivit ett sorts verktyg vi plockar fram så fort vi uttråkas. Den underhåller hjärnan och gör jobbet åt oss. Vi behöver egentligen inte fundera så mycket eller röra mer än ett finger för att ha kul.

Detta tror jag är något som hindrar oss ifrån att skapa, att det blir en slags blockering. Eftersom vi nuförtiden aldrig låter oss uttråkas, behöver vi heller inte anstränga oss. Om vi hade satt oss i ett tomt rum utan några distraktioner hade hjärnan varit tvungen att underhålla sig själv.

Så bort med alla distraktioner!Ofta när jag behöver inspiration drar jag igång en spellista att ha i bakgrunden. Musik kan få en att framkalla vissa känslor och överlag beröra väldigt mycket. Den kan kopplas till så många olika minnen och blir det som en resa i tiden.

Mitt tips är därför att du sätter igång några låtar och blundar. Lyssna på texten och försök tänka efter hur musiken får dig att känna. Finns det några speciella tankar eller minnen som smyger sig fram? Det är något som brukar fungera för mig. Att få hjärnan att snurra och spinna vidare på något.


En inspirationskälla som är helt underbar är ju Pinterest. Så om man nu ska använda sig av mobil eller dator är det ett toppen tips. Där kan man hitta allt från inredningsdetaljer till klädstilar och citat.

Om jag känner att min inspiration tryter, brukar jag därför ta en sväng in där. Främst när det gäller självporträtt. Man får lite idéer om vinklar och miljöer som man inte tänkt på tidigare. Det som är viktigt här är att man kör på sin egen grej och inte kopierar! Det är ju roligast när man själv får skapa och hitta sin egna väg.

Om ni vill kika in på min Pinterest så hittar ni den här.Vissa gånger hamnar jag på ovanvåningen bland massa fotoalbum. Ett väldigt bra tips är att kika igenom en förälders gamla album! Oftast kan man hitta en hel del kul där. Många olika klädstilar och frisyrer som man kan efterlikna. Något som är perfekt till fotograferingar. Det kan bli en helt ny twist på bilderna.

En annan bra grej är att bläddra igenom olika tidningar. Speciellt när det gäller inredning. Finns så många bra tidningar som inriktar sig just på det ämnet. Och det blir en helt annan känsla att faktiskt få bläddra i något istället för att scrolla upp och ner.Det viktigaste i processen att skapa är att göra något som kommer från hjärtat. Se det som att baka en kaka där du blandar in händelser, erfarenheter och känslor från ditt liv. Det ska kännas att du har lagt i hjärta och själ. Jag tror det är då det blir som allra bäst. När vi speglar oss själva.


Gillar

Kommentarer

Artbyellinor
,
Klockrent 💕nouw.com/artbyellinor
Tessjohans
,
❤️❤️❤️nouw.com/tessjohans
Matildaberlin
,
Men åh! Verkligen sååå bra tips!! <3nouw.com/matildaberlin
Tessjohans
,
Åh tack fina du!!<3nouw.com/tessjohans
IP: 82.99.3.229