Häromdagen fick jag en fråga om att dela med mig av mina bästa bloggtips. Absolut tänker jag!

Hur blir man bra på att hålla en jämn uppdatering? Hur håller man uppe motivationen och går det att uppdatera trots skola/jobb?

Häng kvar så tar vi reda på det här tillsammans!Planera och strukturera.

Först och främst brukar jag gå igenom vad jag vill skriva om. Oftast har jag under senaste veckan gjort ett flertal anteckningar i mobilen, annars skulle mitt huvud svämma över. Jag plockar alltid ut de ämnen som jag känner att "wow det här känner jag verkligen för". Därefter börjar jag fundera på vilka typer av bilder jag är sugen på och vad som skulle passa till respektive ämne. Här är det även så att jag fotograferat en hel del dagarna innan och väljer utifrån där.

Steg två är att planera in vilka dagar jag lägger ut olika ämnen. Här brukar jag försöka dela upp så att det finns något mer ingående ämne nästan varje dag. Ett ämne där jag går in mer på djupet samt ett lite "lättare" ämne om tex dagen eller en lista. Jag skulle säga att det viktigaste är att få en överblick och planering så att man har lite koll på vad som ska göras!

Något som pryder min vägg hemma är en mindre whiteboard, vilket är toppen! Du kan skriva och stryka hur du vill samt att du slipper slösa en massa papper. För mig har det aldrig funkat med mindre kalendrar. Det blir liksom så litet och man blir begränsad på ett helt annat sätt. Så enligt mig är det verkligen värt att investera i en whiteboard om man gillar att ha en större bild framför sig.Tidsinställ inlägg.

Under vardagarna har jag oftast fullt upp. Med en utbildning på heltid och jobb under helgerna blir det inte många timmar över. Det är verkligen ett pussel att få allt att hålla ihop.

Något som har räddat mig är att tidsinställa inlägg. På så sätt behöver du inte skriva exakt där och då. Du slipper panik-skriva inlägg två minuter innan jobbet eller strax före läggdags. Man vill aldrig behöva känna stress när man skriver. Att blogga ska vara kul!

Eftersom jag oftast åker till föreläsningar runt 10-tiden har jag ett par timmar på morgonen. Därför går jag gärna upp tidigt för ett träningspass för att sedan fotografera till kommande texter. Det är på kvällen som jag sedan finner mest inspiration och mina tankar snurrar iväg. Åh vad jag älskar att skriva under de timmarna! Det är mestadels då mina inlägg väcks till liv och publiceras dagen efter.

Så för att sammanfatta det, skriv dina inlägg när du känner att du har tid och tidsinställd dem till kommande dagar!Var målmedveten & håll jämn uppdatering.

För mig är det väldigt viktigt att hålla en jämn uppdatering. Jag tycker två inlägg om dagen passar mig utmärkt. Det är precis vad jag hinner med i nuläget. Dock kan det komma dagar då lusten har sprungit iväg. Ibland får man dippar och det är då det gäller att vara målmedveten. Att påminna sig själv om varför man faktiskt gör det här.

Oavsett vad man vill ha ut av sin blogg är det alltid bra att ha ett mål. Att man kanske vill satsa mer på sina bilder eller utveckla sitt skrivande. Det kan vara vad som helst. Men för att utvecklas måste man ge tiden till det. Så var målmedveten och blicka alltid framåt!Skriv från hjärtat.

Kanske ett av de viktigaste tipsen jag har att ge! Skriv alltid från hjärtat och det du verkligen brinner för. Dels blir det så mycket enklare att komma på ämnen och du slipper hålla upp en fasad.

För mig är bloggen en typ av dagbok. Jag delar med mig av otroligt mycket tankar och min syn på livet. Allt jag skriver kommer direkt från hjärtat. Sådant jag har inom mig som bara vill ut, annars spricker jag!

Jag tror vi alla kommer längst på att vara oss själva. Så skriv om dina åsikter, erfarenheter och tankar. Det är så himla fint att vi människor har så mycket vi kan dela med oss av och att vi faktiskt vågar! Om någon inte gillar det du skriver, skit i det! Det viktigaste är att det du skriver kommer från hjärtat. Om folk inte accepterar det, finns det andra bloggar de kan kolla in.


Gillar

Kommentarer

johannastromqvist
,
Åh vilka supertips, håller verkligen med om det sistnämda - att skriva ifrån hjärtat! Det är så viktigt att skriva om något man brinner för och tycker om! <3 Kram på dig vännen!nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh tack! <3 Ja precis, blir bara jobbigt om man ska försöka skriva om sådant man inte känner för fullt ut! Kram på dig <3nouw.com/tessjohans
Knoxtindra
,
Superfina bilder, och riktigt bra tips. Jag kan ingenting annat än att bara instämma när det kommer till sista punkten. Det märks så otroligt tydligt ifall du skriver om någonting du älskar. 😊nouw.com/knoxtindra
Tessjohans
,
Åh tack så mycket! <3 Ja precis min tanke! Det blir en annan typ av känsla i texten ✨nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229