Minns ni när jag delade med mig av veckotankar? Allt fint och fult som hänt under senaste tiden? Det var längesen nu. Så längesen. Nästan någon gång i vintras.

I vilket fall. Jag har samlat på mig en hel del tankar under senaste tiden och tänker att vi tar oss en kik. Nu handlar det om både ris och ros.✎ Ett felsteg och man hamnar i gropen där all skit skyfflas ner. Levande begraven med gråten i halsen. Man rundar byggnaden på vägen hem, nickar till grannen och bryter ihop innanför dörren. Där ingen ser. För utåt är du ju en glad och sprudlande tjej som tar livet med en klackspark. Du är inte den som gräver ner sig i ångest och straff. Så morgonen därpå tar du dig samman, klistrar på ett smile och nickar till grannen. För du är ju den glade, eller hur?


✎ Glassbilen ekar igenom glesa väggar. Utanför springer barn, bankar på bilen och skriker ”GLASS!!!”. Oroliga föräldrar kliar sig i huvudet, försöker få stopp på detta uppror. Men med sparade tjugolappar och ett rejält sockerberoende, är ungarna nu ostoppbara.


✎ Kroppen. Den vi tänker så mycket kring, men som egentligen bara är en transport genom livet.✎ ”Lillördag” sa jag. ”A reason to party in the middle of the week”. Försökte förklara på engelska. Krokigt uttal, men det gick.

Vi satt på ett tak, spelade kort och drack isig ginger beer. Tre unga och dumma, som på något knasigt vis korsat sina vägar.


✎ Vi står meter ifrån utkikstornet på galgberget. Blickar ut mot en mörk stad med ljusa prickar. Klockan är två på natten. Men ingen fryser. Ingen bär jacka. Kanske är det den varmaste sommarnatten i juni, tänker jag.


✎ Vi sitter på din balkong. Jag vill skriva till honom. Men du säger det jag behöver höra. Sticker nålar i mina hjärtformade ballonger. Ärlighet i renaste form. Precis så vänskap ska te sig.


Här är några gamla veckotankar:

Veckotankar v.5

Veckotankar v.4


Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
,
underbart hur du skriver <33nouw.com/juliavnmelin
Tessjohans
,
Åh tack fina du! <3nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Fantastiska du, du är så bra & viktig! ♥nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Ska du säga finaste Johanna, du är otrolig du med! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229