Jag lever i stort sätt mitt liv som en enda lång musikvideo. Det går inte en dag utan att den finns där. Som ett bakgrundsljud i mitt liv. Precis som på film. Det finns sorgemusik, jag-är-glad musik, argmusik och hjärtekrossmusik. En låt vid alla tillfällen.

Den här gången har jag klistrat ihop en egen liten lista. Nämligen låtlistan. En lista med låtar som får mig att känna allt och lite till.

Låt mig presentera en låt..Som gör mig glad:Vi står och hoppar på en augustifest till Hellström. "KOM IGEEEN LEEENAAA!". Studsar så att hela golvet skakar. Ett gäng i tjugoårsåldern som har hela livet och lite till framför sig. Att klockan är fyra på morgonen finns det inga bekymmer om.

Den här låten får mig att vilja hoppa precis som då. Känner ren lycka och tusen bubblor i magen av denna.


Som gör mig ledsen:Vi hade gjort slut i ett halvår, men ändå umgåtts. För det var ju vi. Så en kväll, där i hans gamla kontorsrum, spelar han denna. Båda blir knäpptysta framför musikvideon. Det var bara jag och han och låten.

Kan fortfarande inte ta mig igenom denna utan tårar. Frågan är om jag någonsin kommer kunna det.

"Well you can't get what you want

But you can get me
So let's set out to sea
'Cause you are my medicine
When you're close to me
When you're close to me"


Som ger mig power:Under 2017 visade F mig den här låten. Och wow vilken spark i baken för självkänslan. Blir liksom grymt cool av denna låt? När jag känner att hela jag svajar, då klickar jag igång denna och kör järnet! Ibland måste man få vara lite ego också.Som läker hjärtan:Jag kunde lyssna på den här, om och om igen. Det blev som en guide till hur man blir okej igen. Hela Kreta-resan dunkades denna. Låter knäppt men den hjälpte mig så mycket!

"I got to learn how to love without you

I got to carry my cross without you
Stuck in the middle and I'm just about to
Figure it out without you
And I'm done sitting home without you
Fuck I'm going out without you
I'm going to tear this city down without you
I'm going Bonnie and Clyde without you"


Som påminner om något speciellt:Hon och han. De hade precis lärt känna varandra. I en våg av förälskelse. Unga och dumma. Så som det skulle vara. Det spelades Mario en kväll. Forever Young låg som en tunn hinna i bakgrunden. Kanske var det där och då som de förstod? Förstod vad kärlek egentligen innebar.

Pappa berättade en gång det här. Men med så mycket med runt omkring. Har alltid gillat Forever young, men ända sen dess har den betytt lite extra för mig. Har tänkt fråga om alla deras berättelser någon gång. Det är så fint att höra på.Som beskriver livet just nu:Ännu en låt jag känner en extra lycka kring. Det är nu livet är, inte sen. Jag är tjugo, det är nu man ska passa på. 90talskidz beskriver det här något så otroligt.

"Vi har ingen aning om vart vi ska i livet. Har du kul, tar du vara på tiden.

Vi kan råna en bank ifall vi bli blir panka, går inte det kan vi alltid planka.

Njut nu innan konsekvenser, får dig att bygga en mur och sätta gränser."


Gillar

Kommentarer

Ida
,
Åh jag älskar forever young och kom igen Lena 😀 Väcker massa känslor!onlyonewaytogo.blogg.se
Tessjohans
,
Åh visst är dem så bra! <3nouw.com/tessjohans
artibus
,
Alltså du är så vacker!!!nouw.com/artibus
Tessjohans
,
Åh tack finaste du! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229