Klockan är mitt i natten och jag öppnar försiktigt ögonen. Höger, vänster, upp och ner. Jag spanar in hela rummet för att försäkra mig om att det är tomt. Med allra minsta rörelse skjuter jag undan täcket, ju mindre prassel desto bättre. Ingen familjemedlem fick väckas och upptäcka vad jag höll på med, det skulle innebära katastrof. Kanske skulle jag bli portad för resten av livet eller ännu värre: utvisad. Det fick absolut inte hända.

Kroppen vrider och snuddar med tårna i golvet. Det är nu det gäller. Jag tar ett djupt andetag innan jag reser mig upp. Fötterna gör sig bekväma ovanpå vårt gamla trägolv och jag tassar fram. Där, bara någon meter ifrån, på sängkanten, där hänger den, julstrumpan. Stor och röd med en nalle på. Jag klämmer försiktigt på utsidan av tyget, känner klappen, gissar och funderar. Drömmer mig bort mellan orden på min önskelista och paketen under granen. Kanske en cd med Hits for kids, rosa lavalampa eller det där mario spelet? Bara kanske, kanske kunde det finnas där.

Långsamt släpper jag ner strumpan igen, ser mig omkring och tassar tillbaka till sängen. Lika försiktigt som innan kryper jag ner under mitt täcke och somnar med ett leende på läpparna. För att i strumpan, vid min sängkant, där väntar en överraskning nästa morgon. Och jag vet att vad som än gömmer sig där, slår ingenting längtan under en julaftonsnatt.


Gillar

Kommentarer

elinelmersson
,
Åh mysigt inlägg!! Hoppas du får en jättefin dag <3 Kramnouw.com/elinelmersson
Tessjohans
,
Åh tack så mycket, hoppas din dag har varit superfin också! Kram <3nouw.com/tessjohans
Emma Engström
,
Himla mysig text verkligen!! Tänker så på när man var liten <3nouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
,
Åh men tack finaste du!! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229