Du tar ett kliv upp ur sängen och smyger fram mot spegeln. Blicken vandrar uppifrån och ner. Granskar och genomskådar. Du fastnar för detaljerna. Tigerränder i form av bristningar, fettvalkar och ojämna bröst.

Illa kvickt lägger du upp en plan på hur och vad du kan förändra. Små justeringar för att göra kroppen perfekt. Göra dig perfekt. Ett sätt att pressa dig in i samhällets normer och lycka. För så snart du befinner dig inom ramarna, då kommer du ju vara lycklig, eller hur?

Känner du igen dig?Vi alla har varit där, framför spegeln. Vissa dagar mer än andra. Klankat och nypt. Suckat, torkat tårar och känt oss odugliga. Att man aldrig är eller kommer att bli tillräcklig. Det är som en förbannelse som ligger i luften. Något som har orsakats av samhällets onda filter. Med en yta täckt av guld märker vi snart vad som gömmer sig under. En rad hjärnspöken som snart tar sig fram. Hur mycket du än kämpar på andra sidan dörren lyckas de ändå ta sig in.Det de inte vet är att det finns ett otroligt botemedel. Något som kan utrota en efter en, sakta men säkert. Det botemedlet är du. Allt börjar med just dig. I ett försök av att acceptera och sluta vara så hård mot dig själv. Under vissa stunder känns det tungt, till och med omöjligt. Som en sten du aldrig kommer kunna lyfta. Men ju mer tiden går, desto starkare blir du. Till slut står du med stenen i luften och har klarat vartenda steg.Du ska aldrig behöva ändra på något för att vara perfekt, för det är du redan. Du är så in i bombens fin utan att du vet om det. Kolla bara på ditt finurliga leende som spricker fram under dina bubbliga skratt. Hur du lyser upp när du pratar om det där du älskar. Eller hur din kropp rör sig sådär magiskt när du dansar till din favoritlåt.

Och dina tigerränder. Dina coola, alldeles egna superhjälte-ränder. Klanka aldrig ner på dem igen. Inte heller dina bröst, mage eller rumpa. Hela du är ett fantastiskt konstverk!Ibland kan det kännas omöjligt att knuffa den där dörren själv. Att man inte kommer någon vart. Det är då vi måste ta hjälp. Om vi alla - tillsammans - ställer oss bakom en och samma dörr, knuffar och pustar. Det är då vi klarar oss. Tillsammans är vi så grymma! Ibland kan det behövas mer än en för att jaga bort alla spöken.

Vi måste påminna och finnas där för varandra.

Om du känner igen, vill jag att du ska veta att du aldrig är ensam.


Gillar

Kommentarer

elinoreriksson
,
Du anar inte hur mycket jag behövde detta inlägg! nouw.com/elinoreriksson
Tessjohans
,
Åh va fint att höra! ❤️nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Ditt sätt att skriva är magiskt, det går verkligenr rakt in i hjärtat! Jag är så glad att jag har hittat din blogg och dig tjejen, du sprider så mycket glädje och pepp till mitt liv! <3 All kärlek till dignouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh tack så mycket, blir verkligen superglad! <3 Du är med helt otroligt underbar med en så inspirerande blogg! Hoppas din kväll är toppen, kram på dig! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229