Vad är det första folk kommer att tänka på när din blogg nämns? Är det mode? Kanske fotografi? Eller varför inte djur? Vilken är just din nisch?

När det kommer till bloggande kan det vara viktigt att hitta en egen stil. Just för att få en tydlig bild av vad din blogg handlar om. Men också för att det blir lättare för läsare att känna sig hemma hos just dig. Jag har t.ex. riktat in mig en hel del på just skrivande. Framförallt om livet, motivation och mycket kärlek. Tre saker jag älskar.

Jag har idag tänkt dela med mig av mina tankar kring hur man hittar sin nisch samt vad det har för fördelar!Prova dig fram för att hitta din stil.

Det här skulle jag säga är det första steget. När jag väl började blogga skrev jag om allt möjligt. Det kunde handla om träning, hälsa, resor och vardag. Lång tid skulle gå innan jag hittade något som var för just mig. Men till slut visste jag bara.

Mitt tips är alltså att prova dig fram. Skriv till en början om allt du känner för och sådant du tycker är kul. Det spelar ingen roll hur blandat det är eller vad det handlar om. Se det som en tid då du lär dig vad som fungerar bäst för just dig och din blogg. En dag kommer du - mitt i allt skrivande - bara veta. Veta vad som är just din grej!Skriv om något du brinner för.

Jag brukar tänka att min blogg ska spegla mig. Att alltifrån känsla till innehåll, det är jag. Så skriv om något ditt hjärta klappar för. Någon du verkligen brinner för här i livet. Ofta när du pratar om din passion, lyser du upp till tusen. Likadant kan man känna genom text, man märker ofta hur mycket hjärta en person lagt i.

Detta kommer även göra att det blir lättare för dig att skriva. När vi t.ex. får en uppgift i skolan, är det inte alltid så lätt att finna inspiration. Jag menar, hur skriver man en inspirerande text om matte och celler? Visst går det att få till en fantastisk text kring ämnen likt dem också, men det är hundra gånger enklare om det är något man brinner för. Om du gillar något kommer inspirationen fram naturligt.

Så skriv om sådant du finner viktigt här i livet, det kommer att gynna dig och dina läsare.Våga köra ditt race.

I början av mitt bloggande vågade jag inte till fullo. Jag var väldigt privat av mig och delade inte med mig av så mycket känslor. Samma sak gällde mitt skrivande. Likt det klassiska var jag rädd för vad alla andra skulle tycka och tänka. Både kring mina texter och öppenhet. Men om inte jag hade fått skriva om dessa saker, hade det inte varit jag. Då hade jag varit någon annan. Jag är så glad att jag vågade ta mig ur bubblan och köra mitt race.

Så skit i vad andra tycker. Som jag så många gånger tidigare nämnt: folk kommer alltid tycka och tänka. Det går inte att stoppa dem. Låt människor ifrågasätta och bara kör ditt race. Ofta är det de människor som vågar gå sin egna väg som faktiskt når sina mål och drömmar.

Våga köra ditt race och satsa på vad du tror på!


Gillar

Kommentarer

Emma Engström
,
Tycker det är hur bra tips som helst och försöker verkligen tänka på detta sättet!! KRAMnouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
,
Åh tack, va kul att höra! Kram <3nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Åh alltid din blogg är lite utav en dröm, jag blir alltid lika inspirerad när jag tittar in här! Vacker som en dag är du också vännen, varma kramar till dig! <3nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh men tack finaste du! <3 Blir verkligen superglad av att höra det! Kram på dig <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229