Planerat schema från morgon till kväll. Du springer ärenden, pluggar, tränar för hälsan och umgås med vänner. Timme efter timme i ett pressat schema. Men hur ofta stannar du faktiskt upp och andas?

Jag tror att det är väldigt viktigt att vi ibland stannar upp om så bara för en minut. Att man frågar sig själv, känns det här bra? Behöver jag ta en paus? Det är alldeles för ofta man har tusen bollar i rullning på samma gång. Man kör på med skola, jobb och intressen non stop. Det kan vara så svårt att märka i tid när det blir för mycket. Särskilt när det gäller grejer man brinner för.

Självklart ska man göra allt det man vill och brinner för. Det är något jag står bakom till hundra procent. Men ibland behöver man vila med. Därför tänkte jag dela med mig om vad jag gör när stressen hinner ikapp!Släpp allt!

Om så bara för en liten stund. Har du varit i skolan en hel dag för att sedan ha pluggat hemma resterande tid. Ta då en stund där du lägger undan allt. Tillåt dig själv minst 1-2 timmars paus där du vilar tankarna. Lägg dig framför en bra serie med tända ljus, läs en bok eller ta det där efterlängtade badet. Gör något som just du mår bra av. Det förtjänar du!

Ibland måste hjärnan få vila och samla ihop nya krafter för att du ska orka lite till! Så släpp allt för en liten stund.Ta en promenad!

Vet att jag har tipsat om det här tidigare, men det är något som är värt att lyftas igen! När jag mår dåligt eller känner mig stressad är det här exakt vad jag behöver. Att få lämna allt för en stund och rensa tankarna. Låta kroppen röra sig framåt medan man lyssnar på en bra podd och tar in omgivningen.

Något som jag verkligen kan rekommendera är att gå i skogen eller på något motionsspår med natur runtomkring. Ett perfekt ställe för den som bor i Halmstad är Galgberget. Att vistas i en sådan miljö är bra för både kropp och själ!Myskväll med en vän!

Arrangera en myskväll med en vän. Det behöver inte bli mer avancerat än tända ljus och ett glas vin. Eller kanske middag med film? Huvudsaken är att ni gör något ni tycker om!

Ha en kväll där ni pratar om allt mellan himmel och jord. Själv älskar jag när man hamnar i djupa diskussioner om livet och allt däremellan. Att liksom få lätta på sitt hjärta och göra plats för nya känslor. Det kan kännas otroligt bra att bara få prata ut om sånt som oroar och stressar.

Vänner är något man verkligen ska uppskatta här i livet. Vad hade man gjort utan dem?


Gillar

Kommentarer

johannastromqvist
,
Åh jag tokgillar verkligen ditt sätt att skriva goding!! <3nouw.com/johannastromqvist
Tessjohans
,
Åh men tack fina du!! Blir superglad!!<3nouw.com/tessjohans
Knoxtindra
,
Du har så rätt. Sjukt bra tips, och värt att påminna sig om lite då och då! 😊nouw.com/knoxtindra
Tessjohans
,
Åh tack! Precis, så lätt att man glömmer bort det med jämna mellanrum! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229